Canon Arizona 1300 XT Series
Спецификации

Детални спецификации

Canon Arizona 1300 XT

Технологија за печатење

Пиезоелектричен инк-џет систем со 4/6/8 канали и технологија за обработка на слика VariaDot®; со една глава за печатење со 636 млазници и променливи капки по канал.

Ink Configurations

1340 XT: CMYK 1360 XT: CMYK+WW/V 1380 XT: CMYK+WW/V +cm

Резолуција

Различна големина на капките од 6 до 42 пиколитри. Можноста за менување на големината на капките до 6 пиколитри ви овозможува да добиете остри слики со подобра градација на нијанси и тонови. Можноста за исфрлање поголеми капки до 42 пиколитри овозможува еднакви бои. Како резултат добивате квалитет сличен на фотографии со острина каква што може да се добие само со резолуција од 1.440 dpi или поголема. Малиот текст до 2 pt. е совршено читлив (со режим за висока резолуција).

Брзина на печатење

Режими на печатење Arizona 13x0 XT Рамно лежиште RMO
  1340 XT     1360 XT     1380 XT     m2/h     ft2/h     m2/h     ft2/h  
Светли тонови  o  o  o 52,8 568,3 38,6 415,5
Изразување  o  o  o 35,3  380,0 25,8 277,7
Брзо печатење      o 25,9  278,8 18,8 202,4
Печатење  o  o  o 21,3  229,3 17,0 183,0
Квалитет  o  o  o 15,0  161,5 12,0 129,2
Квалитет-мат  o  o  o 10,8  116,3 7,9 85,0
Квалитет-густина  o  o  o  8,2  88,3 6,3 67,8
Квалитет-слоеви (2)    o  o  7,5  80,7 6,0 64,6
Квалитет-слоеви (3)    o  o  5,0  53,8 4,0 43,1
Фина уметност  o  o  o 11,9  128,1 9,5 102,3
Висока резолуција  o  o  o  6,4  68,9 6,0 64,6
Лак (висок сјај)    o  o  ~5  53,8 не е достапно не е достапно

Ink System

Мастила IJC357 што се сушат под UV-светлина спакувани во кеси од 2 литра за брза промена за: црна, цијан, магента, жолта, светла цијан, светла магента. Белата боја и Лакот се спакувани во кеси од 1 литар.

System Architecture

Уред со рамно лежиште за печатење врз груби медиуми со опција за медиуми во ролни за флексибилно печатење медиуми.

Geometric Accuracy

  Измерено над Максимална грешка
  Рамно лежиште     RMO     Рамно лежиште     RMO  
Линиска должина (ширина на системот) 2.500 mm 2.190 mm ± 0,8 mm ± 0,6 mm
Линиска должина (висина на системот) 3.080 mm 2.000 mm ± 1,0 mm ± 1,5 mm
Права линија (ширина на системот) 2.500 mm 2.190 mm 0,7 mm 0,7 mm
Права линија (висина на системот) 3.080 mm 2.000 mm 0,7 mm 2,0 mm
Дијагонална грешка („square-ness“)  3.080x2.500 mm   2.000x2.190 mm  1,0 mm 2,5 mm

Rigid Media

Максимална површина: 308 x 250 cm / 121,3 x 98,4 инчи (320 x N cm дозволено со вакуум од 308 cm)
Максимална дебелина: 50,8 mm / 2,0 инчи
Максимална тежина: 34 kg/m2 / 7 lbs/ft2

Rigid Media Print Area

До: 309 x 251 cm / 121,7 x 98,8 инчи (321 x N cm дозволено со вакуум од 308 cm)

Media Roll Specification

90 до 220 cm / 35,4 до 86,6 инчи. До 50 kg / 110 lbs (при сите ширини). Максимален дијаметар: 240 mm (9,45 инчи). Јадро: 3 инчи (внатрешно). Отстапка: страна на печатење навнатре или страна на печатење нанадвор. Повеќето видови (зависи од апликацијата)

Roll Media Print Width

До 219 cm / 86,2 инчи

Обработка на слика

ONYX® Thrive™ 18 (препорачана е конфигурација 421 или поголема)

Поврзување

10/100/1000 Base-T

Canon Arizona Xpert

Arizona Xpert нуди уникатни алатки за заштеда на време и пари при создавањето сложени, повеќеслојни и двојни апликации. „Arizona Xpert Resale license“ и „Add Arizona Xpert Permission“ се вклучени со секој печатач Arizona 1300 и за нив треба да се инсталира ONYX Thrive.

Electrical Power / Compressed Air

2 x 200-240 VAC, 50/60 Hz, една фаза, 16 A по електронско коло 

Осигурувачи: Северна Америка: 20 A. Европа: 16 A. ROW: погледнете го извештајот CB Scheme 

Чист, сув и компресиран воздух преку филтер за соединување. Регулаторот на притисок е поставен на 690 kPa (100 psi) и е поврзан со регулаторот за воздух преку OD-црево за воздух од ½ инчи или 12 mm. Максимален проток: 57 l/min при 690 kPa (2 cfm при 100 psi)

Environment

Температура: 18˚ до 30˚ C (64˚ до 86˚ F) 

Релативна влажност: 30 до 70% (без кондензација) 

Вентилација: 1.200 m3 на час / 700 cfm минимум (погледнете го водичот за подготовка на локацијата) 

Надморска височина: 2.750 m (9.020 feet) максимум, меѓутоа за некои компоненти е наведена граница до 2.000 m (6.560 feet)

Size/Weight

Само печатачот: 4,66 m x 3,83 m (183,5” x 150,8”), 1.660 kg (3.660 lbs.) 

Печатач + опција за медиуми во ролна: 4,66 m x 4,12 m (183,5” x 162,2”), 1.910 kg (4.211 lbs.) 

Висина на масата: 0,88 m (34,6”) / Вкупна висина: 1,3 m (51,2”)