imagePROGRAF PRO-6100 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Технологија

Вид на печатач

12 бои, 60"/1524 mm

Технологија за печатење

Bubblejet on Demand од Canon со 12 бои, од вграден тип (12 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Резолуција на печатење

2400 x 1200 dpi

Број на млазници

18.432 млазници (1536 млазници x 12 бои)

Линиска прецизност

±0,1% или помалку
Потребни се прилагодувања од страна на корисникот. Медиумите и опкружувањето за печатење мора да одговараат на тие што се користат за прилагодувањата.
Потребна е CAD хартија: обична хартија, CAD паус хартија, обложена хартија, провиден матиран CAD филм

Растојание помеѓу млазници

600 dpi x 2 вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација

Големина на капка мастило

минимум 4 pl по боја

Капацитет на мастило

Продажно мастило: 160 ml/330 ml/700 ml
Вклучено почетно мастило: 330 ml

Тип на мастило

Мастила со пигмент - црна, мат црна, цијан, магента, жолта, фото цијан, фото магента, сива, фото сива, црвена, сина, Chroma Optimiser

Компатибилност со оперативни системи

Microsoft Windows 32 бита: Vista, 7, 8, 8.1, 10
Server 2008, 64 бита: Vista, 7, 8, 8.1, 10,
Server 2008/R2, Server 2012/R2, Windows Server 2019
Apple Macintosh: OS X 10.11.6、macOS 10.12 - macOS 10.15

Јазици на печатач

SG Raster (Swift Graphic Raster), PDF (вер. 1.7), JPEG (вер. JFIF 1.02)

Стандардни интерфејси

USB A приклучок: директно печатење од USB мемориски уред за JPEG/PDF датотеки
USB B приклучок: вграден Hi-Speed USB 2.0
Етернет: 10/100/1000 base-T
Безжичен LAN: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b
*Погледнете во упатството за користење за да дознаете како да го активирате/деактивирате безжичниот LAN

МЕМОРИЈА

Стандардна меморија

3 GB

Тврд диск

500 GB (шифриран HDD)

Брзина на печатење

Вид на медиум (големина на страница A0)

Режим за печатење: време на печатење

Обична хартија (големина на страница A0)

Брзо: 1:37 минути
Стандардно: 2:49 минути

Обложена хартија (големина на страница A0)

Стандардно: 2:49 минути
Висок квалитет: 5:35 минути

Сјајна фотохартија (големина на страница A0)

Стандардно: 5:35 минути
Висок квалитет: 8:50 минути

*Излезен формат на слика: ISO JIS SCID N5

Работа со медиуми

Снабдување и исфрлување медиуми

Хартија за горен валјак: една ролна, полнење од предна страна, излез од предна страна
Хартија за долен валјак: една ролна, полнење од предна страна, излез од предна страна
Сечена хартија: полнење од предна страна, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)

Широчина на медиум

Хартија во ролна: 152,4 - 1524 mm
Сечена хартија: 152,4 - 1524 mm

Дебелина на медиуми

Хартија во ролна/сечена хартија: 0,07 - 0,8 mm

Минимална должина за печатење

203,2 mm

Максимална должина за печатење

Хартија во ролна: 18 m (варира според ОС и апликацијата))
Сечена хартија: 2133,6 mm

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

170 mm

Големина на јадро на медиум

Внатрешен дијаметар на јадро на ролна: 2"/3"

Препорачана површина за маргини

Хартија во ролна: горе: 20 mm, долу: 3 mm, страна: 3 mm
Сечена хартија: горе: 20 mm, долу: 20 mm, страна: 3 mm

Површина на маргини врз која може да се печати

Хартија во ролна: Горе: 3 mm, Долу: 3 mm, Страна: 3 mm
Хартија во ролна (без рабови): Горе: 0 mm, Долу: 0 mm, Страна: 0 mm
Сечена хартија: горе: 3 mm, долу: 20 mm, страна: 3 mm

Капацитет за снабдување со медиуми

Хартија во ролна: две ролни. Можно е автоматско менување.
Сечена хартија: 1 лист

Единица со валјак за земање медиуми

Единицата со валјак за земање медиуми во две насоки овозможува површината за печатење да се витка навнатре или нанадвор во однос на валјакот

Ширина на печатење без рабови (само ролна)

515 mm (JIS B2), 728 mm (JIS B1), 1030 mm (JIS B0), 594 mm (ISO A1), 841 mm (ISO A0), 10", 14", 17", 24", 36", 42", 44", 50", 54", 60", 257 mm (JIS B4)*, 297 mm (ISO A3)*, 329 mm (ISO A3+)*, 420 mm (ISO A2)*, 6'', 8"*, 12'', 16"*, 20'', 22'', 30"*, 300 mm*, 500 mm, 600 mm, 800 mm, 1000 mm и прилагодена ширина на ролната (152,4 - 1524 mm)
*Одредени услови во опкружувањето може да го спречат добивањето на саканите резултати

Максимален број на отпечатени материјали

Стандардна положба: 1 лист
Рамна положба: хоризонтално поставена A2 сјајна хартија помалку од 10 листа, обложена хартија помалку од 20 листови (освен во услови на премногу завиткана хартија)

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Надворешни димензии и тежина

Ш x Д x В
1999 x 984 x 1168 mm (отворена корпа)
1999 x 766 x 1168 mm (затворена корпа)
171 kg (со вклучен комплет со држач за валјаци и валјак, без мастило и глави за печатење)

Димензии и тежина на пакетот

Печатач Ш x Д x В (главен уред со палета): 2227 x 915 x 1022 mm
212 kg
Валјак: 2133 x 562 x 461 mm
42 kg

Потребни услови за ракување и напојување

Напојување

AC 100-240 V (50-60 Hz)

Потрошувачка на енергија

При ракување: 97 W или помалку
Режим на мирување: 2,1 W или помалку
Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: прибл. 5 минути
Исклучено напојување: 0,3 W или помалку

Раб. услови

Температура: 15-30℃, Влажност: 10-80% RH (без кондензација)

Акустичен шум (моќ/притисок)

При ракување: прибл. 48 dB (A) (сјајна хартија, приоритет на печатење: стандарден)
Режим на подготвеност: 35 dB (A) или помалку
При работа: 6,6 бели или помалку (сјајна хартија, слика, приоритет на печатење: стандарден) (измерено врз основа на стандардот ISO 7779)

Регулативи

Европа: ознака CE, Русија: EAC

Сертификати

TUV, CB

ШТО Е ВКЛУЧЕНО

Што содржи кутијата?

Печатач, 1 глава за печатење, додаток за хартија со јадро од 3 инчи, кабел за напојување, 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за поставување, леток за безбедност/стандарди за животната средина, CD-ROM со кориснички софтвер (Win), CD-ROM со Poster Artist Lite, лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со податоци за Евроазиската економска унија, лист со важни податоци

Вклучен софтвер

Драјвер за печатач imagePROGRAF PRO и софтвер PosterArtist Lite
Другите софтвери може да се преземат од интернет.

Галантерија

Изборни елементи

Држач за валјаци од 2/3": RH2-66
Валјак: RU-63

Потрошни материјали

Елементи кои може да ги замени корисникот

Резервоар со мастило: PFl-1100 (160 ml), PFl-1300 (330 ml), PFl-1700 (700 ml)
Глава за печатење: PF-10
Сечило за сечење: CT-07
Картриџ за одржување: MC-30