imagePROGRAF TM-205
Спецификации

Детални спецификации

Технологија

Вид на печатач

5 бои, 24"/610 mm

Технологија за печатење

Bubblejet on Demand 6-боен интегриран тип од Canon (6 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Резолуција на печатење

2.400 x 1.200 dpi

Број на млазници

15.360 млазници (MBK 5.120 млазници, за другите бои по 2.560 млазници)

Линиска прецизност

±0,1% или помалку
Потребни се прилагодувања од страна на корисникот. Медиумите и опкружувањето за печатење мора да одговараат на тие што се користат за прилагодувањата.

Растојание помеѓу млазници

1.200 dpi (2 линии)

Големина на капка мастило

минимум 5 pl по боја

Капацитет на мастило

Продажно мастило: 130 ml/300 ml
Вклучено почетно мастило: 130 ml (мат црна боја)/90 ml (црна, цијан, магента, жолта)

Тип на мастило

Мастила со пигмент - црна, мар црна, цијан, магента, жолта

Компатибилни оперативни системи

Microsoft Windows 32 бита: Windows 7, 8.1, 10
Microsoft Windows 64 бита: Windows 7, 8.1, 10, Windows Server 2008R2, Windows Server 2012/2012R2, Windows Server 2016
Apple Macintosh: OSX 10.10.5 - OSX 10.11, macOS 10.13

Јазици на печатач

SG Raster (Swift Graphic Raster), HP-GL/2, HP RTL, PDF (вер. 1.7), JPEG (вер. JFIF 1.02)

Стандардни интерфејси

Приклучок USB A: директно печатење од USB-мемориски уред
Приклучок USB B: вграден Hi-Speed USB
Етернет: IEEE 802.3 1-base-T/IEEE 802.3u 100base-TX/IEEE 802.3ab 1000base-T/IEEE 802.3x целосно двонасочно
Безжичен LAN: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b
*Погледнете во упатството за користење за да дознаете како да го активирате/деактивирате безжичниот LAN

МЕМОРИЈА

Стандардна меморија

128 GB со 2 GB физичка меморија

Тврд диск

500 GB

Брзина на печатење

Цртеж од CAD

Обична хартија (големина на страница A1)

0:24 (брз економичен режим)
0:27 (брзо)
0:42 (стандардно)

Постер

Обична хартија (големина на страница A1)

0:25 (брзо)
0:44 (стандардно)

Тешка обложена хартија (големина на страница A1)

0:55 (брзо)
1:22 (стандардно)

Работа со медиуми

Снабдување и исфрлување медиуми

Хартија за валјак: една ролна, полнење од горна страна, излез од предна страна
Сечена хартија: полнење од горна страна, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)

Широчина на медиум

Хартија во ролна: 203,2 -610 mm
Сечена хартија: 203,2 - 610 mm

Дебелина на медиуми

Хартија во ролна/сечена хартија: 0,07 - 0,8 mm

Минимална должина за печатење

Хартија во ролна: 203,2 mm
Сечена хартија: 279,4 mm

Максимална должина за печатење

Хартија во ролна: 18 m (варира според ОС и апликацијата))
Сечен лист: 1,6 m

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

150 mm

Големина на јадро на медиум

Внатрешен дијаметар на јадро на ролна: 2"/3"

Препорачана површина за маргини

Хартија во ролна: горе: 20 mm, долу: 3 mm, страна: 3 mm
Сечена хартија: горе: 20 mm, долу: 20 mm, страна: 3 mm

Површина на маргини врз која може да се печати

Хартија во ролна: Горе: 3 mm, Долу: 3 mm, Страна: 3 mm
Хартија во ролна (без рабови): Горе: 0 mm, Долу: 0 mm, Страна: 0 mm
Сечена хартија само за Apple AirPrint: горе: 3 mm, долу: 12,7 mm, странично: 3 mm
Сечена хартија за други: горе: 3 mm, долу: 20 mm, странично: 3 mm

Капацитет за снабдување со медиуми

Рачно префрлување од страна на корисникот

Ширина на печатење без рабови (само ролна)

515 mm (JIS B2), 594 mm (ISO A1), 10", 14", 17", 24"
[Површина врз која може да се печати] 257 mm (JIS B4), 297 mm (ISO A3), 329 mm (ISO A3+), 420 mm (ISO A2), 8", 12", 16", 20", 300 mm, 500 mm, 600 mm
*Одредени услови во опкружувањето може да го спречат добивањето на саканите резултати

Максимален број на отпечатени материјали

Стандардна положба: 1 лист
Рамна положба: 20 листови на хоризонтален A2 формат (освен во услови на премногу завиткана хартија)

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Надворешни димензии и тежина

Главен уред, држач и корпа
982 x 887 x 1060 mm (отворена корпа)
982 x 757 x 1060 mm (затворена корпа)
52 kg (со вклучен комплет со држач за валјаци, без мастило и глава за печатење)

Димензии и тежина на пакетот

Печатач (главен уред со подножје): 1152 x 913 x 705 mm, 69 kg
Држач + корпа 1155 x 824 x 268 mm, 18 kg

Потребни услови за ракување и напојување

Напојување

AC 100-240 V (50-60 Hz)

Потрошувачка на енергија

При работа: 69 W или помалку
Режим на мирување: 3,6 W или помалку
Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: прибл. 5 минути
Исклучено напојување: 0,3 W или помалку

Раб. услови

Температура: 15-30℃
Влажност: 10-80% RH (без кондензација)

Акустичен шум (моќ/притисок)

При работа: 44 dB (A) (обична хартија, цртање линии, стандарден режим)
Режим на подготвеност: 35 dB (A) или помалку
При работа: 6,0 бели (обична хартија, цртање линии, стандарден режим) (измерено врз основа на стандардот ISO 7779)

Регулативи

Европа: ознака CE, Русија: EAC

Сертификати

TUV, CB

ШТО Е ВКЛУЧЕНО

Што содржи кутијата?

Печатач, 1 x глава за печатење, додаток за хартија со јадро од 3 инчи, кабел за напојување, кабел за напојување за Обединетото Кралство (240 V, 3P), 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за поставување, леток за безбедност/стандарди за животната средина
CD-ROM со софтвер за корисници (Win)
CD-ROM со PosterArtist Lite, лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со податоци за Евроазиската економска унија, лист со важни податоци

Вклучен софтвер

Драјвер за печатачи од серијата imagePROGRAF TM, Print Plug-In for Office, Quick Utility Toolbox и PosterArtist Lite
Другите софтвери може да се преземат од интернет.

Галантерија

Изборни елементи

Држач за печатач: SD-23
Држач за валјаци од 2/3": RH2-28

Потрошни материјали

Елементи кои може да ги замени корисникот

Резервоар со мастило: PFl-120 (130 ml), PFl-320 (300 ml)
Глава за печатење: PF-06
Сечило за сечење: CT-08
Картриџ за одржување: MC-31