imagePROGRAF TX-4000 MFP T36
Спецификации

Детални спецификации

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА СКЕНЕРИ (Скенерот го произведува Global Scanning во Обединетото Кралство)

Технологија за скенирање

SingleSensor

Оптичка резолуција (dpi)

1200

Патека на хартијата

Рамен

Ширина на скенирање

36" (914mm)

Мин. ширина на скенирање

6" (15cm)

Ширина на документи

38" (965mm)

Мак. должина на скенирање

8 m (JPEG/PDF), 15,2 m (TIFF)

Тежина на скенерот

15Kg

Димензии Ш x В x Д

1110 x 324 x 153 mm

Напојување

Надворешно напојување со енергија 100~240VAC со автоматско препознавање +/-10%, 50~60Hz

Усогласеност

Energy Star, Национална: CB, Русија: EAC, EU: CE

Преден/заден излез

Rear (front eject via Document Return Guide)

Ракување со документи - со страната за печатење нагоре/надолу

Горе

Максимална дебелина на документ

2,0 mm (1)

Брзина на скенирање од 200 dpi со 8 бита, сиви тонови и еднобојно

13 инчи/сек. (2)

Брзина на скенирање од 200 dpi со 24 бита во боја

6 инчи/сек. (2)

Интерфејс за USB

3.0 (компатибилност со USB2)

Контроли за скенер

Стоп, продолжи/премотај наназад
LED светилка за статус

брендирање/боја

Нема / црн картриџ на Canon

Вклучен софтвер

SmartWorks MFP V5

OS за софтвер

Win 8.1/10 (64 бита)

Што содржи кутијата?

• T36 scanner
• Склопување на држачот
• 2 насочувачи за хартија
• Водичи за враќање документи (3 за Т36)
• Цел за калибрација
• USB мемориски уред со софтверот SmartWorks MFP и PDF документација: упатство за користење на скенерот T36 и водич за брз почеток.
• Водич за брз почеток за T36 Scanner.
• USB3 кабел (2 метра)
• Напојување со енергија
Регионално - кабел(кабли) за напојување (2 метра)

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ПЕЧАТАЧИ

Вид на печатач

5 бои - 44"/1117,6 mm

Технологија за печатење

Bubblejet on Demand 6-боен интегриран тип од Canon (6 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Број на млазници

Вкупно: 15.360 MBK: 5.120 млазници
C, M, Y, BK: 2.560 млазници по боја

Резолуција на печатење

2.400 x 1.200 dpi

Растојание помеѓу млазници

1.200 x 2 вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација

Линиска прецизност

±0,1 % или помалку

Големина на капка мастило

5 пиколитри по боја

Капацитет на мастило

Вклучено почетно мастило: 330 ml (MBK, BK, C, M, Y)
Продажно мастило: 160 ml/330 ml/700 ml

Тип на мастило

Мастило со пигмент: 5 бои MBK/BK/C/M/Y

Компатибилни оперативни системи

Microsoft Windows: 32 бита: 7,8.1,10, 64 бита: 7,8.1,10, Windows Server: 2008R2, 2012/2012R2, 2016.
Apple Macintosh: OS X 10.10.5 - 10.11, MacOS 10.12

Јазици на печатач

HP-GL/2, HP RTL, PDF, JPEG - за повеќе детали погледнете ги спецификациите

Стандардни интерфејси

USB B приклучок:
Тип: вграден (Hi-Speed USB)
Режим: полна брзина (12 Mbit/sec), голема брзина (480 Mbit/sec), групен пренос

Тип на приклучок: серија B (4 пинови)
USB А приклучок: USB мемориски уред (директно печатење)
Стандардно:
IEEE 802.3 10base-T
IEEE 802.3u 100base-TX/Auto-Negotiation
IEEE 802.3ab 1000base-T/Auto-Negotiation
IEEE 802.3x двонасочно

Протокол:
SNMP (Canon-MIB, HTTP, TCP/IP (IPv4/IPv6), ftp

Безжичен LAN:
Стандардно:
IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b

Безбедност:
WEP (64/128 бита)
WPA-PSK (TKIP/AES)
WPA2-PSK (TKIP/AES)

МЕМОРИЈА

Стандардна меморија

128GB (физичка меморија 2GB)

Отвор за проширување

Не

Брзина на печатење

Цртеж од CAD:
Обична хартија (ролна во A0 формат)
0:37 (брз економичен режим)
0:40 (брз режим)
1:10 (стандарден режим)

Постер:
Обична хартија (ролна во A0 формат)
0:42 (брз економичен режим)
0:42 (брз режим)
1:26 (стандарден режим)
Тешка обложена хартија (ролна во A0 формат)
1:43 (брз режим)
2:37 (стандарден режим)

Хард диск

500GB (шифрирано)

Ракување со хартија

Широчина на медиум

Хартија во ролна: 203,2 - 1118 mm
Сечена хартија: 203,2 - 1118 mm

Дебелина на медиуми

0,07 - 0,8 mm

Минимална должина за печатење

203,2 mm

Максимална должина за печатење

Хартија во ролна: 18 m (се менува во зависност од оперативниот систем и апликацијата)
Сечена хартија: 1,6 m

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

170 mm

Начин на снабдување со хартија

Хартија во ролна: полнење од предна страна, излез од предна страна
Сечена хартија: полнење од предна страна, излез од предна страна
(Рачно полнење со помош на рачката за заклучување на медиуми)

Ширина на печатење без рабови (само ролна)

[Препорачано] 515 mm(JIS B2), 728 mm(JIS B1), 1030 mm(JIS B0), 594 mm(ISO A1), 841 mm(ISO A0), 10", 14", 17", 24", 36", 42", 44"
[Површина врз која може да се печати] 257 mm(JIS B4), 297 mm(ISO A3), 329 mm(ISO A3+), 420 mm(ISO A2), 8", 12", 16", 20", 30", 300 mm, 500 mm, 600 mm, 800 mm, 1000 mm

Максимален број на отпечатени материјали Корпа со различни положби

Стандардна положба: 1 лист (секаква слика)
Рамна положба: 20 листови (A2 пејзаж, секаква слика, обична/обложена хартија)

Максимален број на отпечатени материјали Единица за редење

Положба со корпа: 1 лист (секаква слика)
Положба за превиткување: 100 листови (A0/A1 портрет, цртеж од CAD, обична хартија)
Положба со редење: 100 листови (A1/A2 пејзаж, цртеж од CAD, обична хартија)

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Надворешни димензии и тежина

Печатач со отворена корпа и држач за печатач:
1593 x 984 x 1168 mm (отворена корпа)
Тежина: 114 kg (со вклучен држач за валјаци)

Вклучен софтвер

Од веб-страницата на Canon може да преземете imagePROGRAF TX-Series Printer Driver, Quick Utility Toolbox, Print Plug-in for Office, Extended Survey Program, Poster Artist Lite и други софтвери.

Потребни услови за ракување и напојување

Напојување

Влезно напојување: AC 100-240 V (50-60 Hz)

Потрошувачка на енергија

Потрошувачка на енергија (со употреба на жичен LAN): 107 W или помалку
Во режим на мирување (со употреба на жичен LAN): 3,6 W или помалку
Во режим на мирување (со употреба на сите приклучоци): 3,6 W или помалку
‹Само за ЕУ - податоци за ErP Lot 26›
При исклучено напојување: 0,3 W или помалку
Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: 301 сек.

Раб. услови

15 - 30°C, 10 - 80 % (без кондензација)

Ниво на шум

При работа: 51dB(A) или помалку (обична хартија, цртање линии, стандарден режим)
Режим на подготвеност: 35dB(A) или помалку
(измерено врз основа на стандардот ISO7779)

Регулативи

Европа: CE, Русија: EAC

Сертификати

Energy Star (WW), TUV, CB

ШТО Е ВКЛУЧЕНО

Што содржи кутијата?

Печатач, валјак, 1 x глава за печатење, 1 x картриџ за одржување, додаток за хартија до јадро од 3”, кабел за напојување за ЕУ и Обединетото Кралство, 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за поставување, безбедност/стандарди, CD-ROM со софтвер (OSX/Windows), CD-ROM со софтверот PosterArtist Lite, лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со податоци за Евроазиската економска унија, лист со важни податоци, водич за брз почеток и лист со податоци за подредување на главата за печатење

ДОСТАПНИ ОПЦИИ ЗА LCD ЕКРАНИ

Рамен LCD екран - со вклучен компјутер

Сè-во-едно уред со екран од 15,6”: повеќе допирни точки, VGA, HDMI, резолуција: 1366 x 768, процесор: Intel® Celeron® CPU G3900TE 2,3 Ghz, меморија: 4 GB DDR4, HDD: SATA 500 GB, Intel HD Graphics, LAN: 10/100/1000 Mbit (вграден), 3 x USB3 и 1 x USB2, 1 x GbE (на задната страна), копче за вклучување и 1 x USB3 (на предната страна) оперативен систем: Windows 10 Enterprise 2015 LTSB 64 бита (3).

Рамен LCD екран - без вклучен компјутер

Капацитивен рамен екран од 15,6” со повеќе допирни точки. VGA, HDMI резолуции на екранот: 1366 x 768, VESA 75 x 75 mm. Минимални препорачани компјутерски спецификации: Windows 8.1/10 - 64 бита, CPU: Intel Celeron G3900TE 2,3 GHz, RAM: 4 GB DDR4, HDD: SATA 500 GB, компатибилен USB3-приклучок за поврзување со скенерот, не треба да се користи USB2-приклучок (3).

Галантерија

Изборни елементи

Валјак: RU-42
Единица за редење: SS-41
Држач за валјаци од 2/3": RH2-45

Потрошни материјали

Елементи кои може да ги замени корисникот

Глава за печатење: PF-06
Резервоари со мастило: PFI-110(160 ml)/PFI-310(330 ml)/PFI-710(700 ml)
Сечило за сечење: CT-07
Картриџ за одржување: MC-30

(1) Документите со дебелина до 2 mm мора да бидат флексибилни, а водичот за враќање хартија мора да се отстрани. Некои медиуми треба да се скенираат со помала брзина за да се добие оптимален квалитет на слика. Colortrac не може да гарантира дека ќе ги скенира сите медиуми. Colortrac препорачува скенерот да се постави на рамна површина за големи медиуми, а операторот да го држи документот додека влегува и излегува од скенерот.

(2) Брзината на скенирање е пропорционална низ целиот опсег на резолуции што ги поддржува скенерот. Реалното време на скенирање и наведените максимални брзини ќе зависат од перформансите на главниот компјутер и не се загарантирани за сите типови медиуми. Реално снимање слики со 200 x 200dpi. Конкурентите наведуваат брзини на скенирање употребувајќи ги режимите „турбо“, „нормално“ или „голема брзина“ кои го намалуваат квалитетот на сликата, но двојно ја зголемуваат резолуцијата на скенирање. Овие режими користат софтверска интерполација за да создадат „слика со виртуелни пиксели“ преку скенирање со пониска резолуција, притоа зголемувајќи го бројот на пиксели во насоката на скенирање (и/или насока X) во обид да симулираат слика со повисока резолуција. Скенерите Colortrac SmartLF се дизајнирани за брзо скенирање на слики во оптималната резолуција која е потребна за да се доловат деталите на оригиналната слика без да се намали квалитетот.

(3) Ве молиме обратете се кај локалниот продавач, бидејќи некои опции за LCD-екрани може да бидат недостапни во вашата земја.