Серија i-SENSYS LBP110
Спецификации

Детални спецификации

Машина за печатење

Брзина на печатење

Еднострано: до 22 стр./мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До еквивалент од 2400 x 600 dpi

Резолуција на печатење

До 600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 15 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл. 6,5 секунди

Препорачан месечен обем на печатење

150 - 1.500 страници месечно

Работен циклус

Мак. 10.000 страници месечно1

Маргини на печатење

5 mm горе, долу, лево и десно 10 mm горе, долу, лево и десно (пликови)

Напредни функции за печатење

LBP113w:

Поддршка за Google Cloud Print iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business.

Работа со медиуми

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 150 листови

Излезно лежиште за хартија

50 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, хартија за банкноти, етикети, пликови

Големини на медиум

Касета: A4, A5, B5, A6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16 K, пликови (COM10, Monarch, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 215,9 x 355,6 mm.

Тежини на медиум

Касета: 60 до 163 g/m²

Општи карактеристики

Потреби за напојување со енергија

220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

LBP112:

Макс.: приб. 900 W Режим на подготвеност: прибл. 2,7 W Режим на мирување: прибл. 0,4 W Исклучено напојување: 0,5 W или помалку Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,5 kWh/неделно Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: 1-30 мин. (зададено: 1 мин.) Време на неактивност кое е потребно за автоматско исклучување: 4 часа (зададено)

LBP113w:

Макс.: приб. 900 W Режим на подготвеност: прибл. 2,7 W Режим на мирување: прибл. 0,4 W Исклучено напојување: 0,5 W или помалку Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,6 kWh/неделно Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: 1-30 мин. (зададено: 1 мин.) Време на неактивност кое е потребно за автоматско исклучување: 4 часа (зададено)

Серија 26

Ниво на шум

Звучен притисок2: Активен режим: 47 dB во режим за црно-бело печатење Режим на подготвеност: нечуен 

Јачина на звук3: Активен режим: 69,6 dB или помалку во режим за црно-бело печатење Режим на подготвеност: не е достапно

Димензии (Ш x Д x В)

LBP112: 376 mm x 253 mm x 222 mm 

LBP113w: 376 mm x 291 mm x 222 mm

Тежина

LBP112: прибл. 5,9 kg 

LBP113w: прибл. 6,0 kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF) Влажност 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

LBP112: 4 LED-индикатори, 3 копчиња за ракување 

LBP113w: 5-линиски LCD-екран

Контролор

Брзина на процесор

LBP112: 175 MHz 

LBP113w: 400 MHz

Меморија

LBP112: 128 MB 

LBP113w: 256 MB

Јазици на печатач

UFRII-LT

Интерфејс и поврзување

LBP112: USB 2.0 Hi-Speed 

LBP113w: USB 2.0 Hi-Speed, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Софтвер и управување со печатач

LBP112: Toner Status Tool 

LBP113w: Remote User Interface (RUI), Toner Status Tool

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Mac OS X верзија 10.8.5 и понова верзија / Mac OS 10.13 и понова верзија Linux4

Потрошни материјали

Сè-во-едно картриџи

Картриџ 047 (1.600 страници5)6 Картриџ со барабан 049 (12.000 страници7)8

  1. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
  2. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
  3. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
  4. Дистрибуција само преку интернет. Достапно од декември 2018 година.
  5. Врз основа на ISO/IEC 19752
  6. Печатачот се испорачува со основен картриџ (700 страници) и картриџ со барабан 049 (12.000 страници)
  7. Врз основа на ISO/IEC 19752
  8. Печатачот се испорачува со основен картриџ (700 страници) и картриџ со барабан 049 (12.000 страници)