i-SENSYS LBP162dw
Спецификации

Детални спецификации

Машина за печатење

Брзина на печатење

Еднострано: до 28 стр./мин. (A4)
Двострано: до 17,8 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

До 600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 15 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл. 5,2 секунди

Препорачан месечен обем на печатење

250 - 2.500 страници месечно

Работен циклус

Мак. 30.000 страници месечно1

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно
10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Напредни функции за печатење

Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Работа со медиуми

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 1 лист

Излезно лежиште за хартија

50 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, хартија за банкноти, етикети, пликови

Големини на медиум

Касета:
A4, A5, A5(хоризонтално), B5, A6, правни, писма, извршни, извештаи,
OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16 K,
пликови (COM10, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 215,9 x 355,6 mm.

Повеќенаменски фах:
A4, A5, A5(хоризонтално), B5, A6, правни, писма, извршни, извештаи,
OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16 K,
пликови (COM10, Monarch, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.

Тежини на медиум

Касета: 60 до 163 g/m²
Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²

Двострано печатење

Автоматски (само A4/LTR/LGL/OFFICIO/B-OFFICIO/M-OFFICIO/FLS, 60 до 105 g/m²)

Општи карактеристики

Потреби за напојување со енергија

220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1120 W или помалку
Подгот.: п. 3,4 W или помалку
Мир.: прибл. 0,7 W
Исклучено напојување: 0,5 W или помалку
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,7 kWh/неделно
Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: 1-30 мин. (зададено: 1 мин.)
Време на неактивност кое е потребно за автоматско исклучување: 4 часа (зададено)

Серија 26

Ниво на шум

Звучен притисок2:
Активен режим: 51 dB во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: нечуен

Јачина на звук3:
Активен режим: 70,7 dB или помалку во режим за црно-бело печатење
Режим на подготвеност: не е достапно

Димензии (Ш x Д x В)

371 mm x 404 mm x 225 mm

Тежина

Прибл. 7,5 kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

5-линиски LCD-екран

Контролор

Брзина на процесор

400MHz

Меморија

256MB

Јазици на печатач

UFRII-LT, PCL 5e4, PCL6

Фонтови

45 PCL фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Софтвер и управување со печатач

Remote User Interface (RUI),
Toner Status Tool

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / 
Mac OS X верзија 10.8.5 и понова / Mac OS 10.13 и понова
Linux5

Потрошни материјали

Сè-во-едно картриџи

Картриџ 051 (1.700 страници 6)7
Картриџ 051H (4.100 страници8)9
Картриџ со барабан 051 (23.000 страници10)11

 1. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 2. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 3. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 4. Не се испорачува PCL5e-драјвер од Canon, но уредот поддржува PCL5e-команди.
 5. Дистрибуција само преку интернет. Достапно од декември 2018 година.
 6. Врз основа на ISO/IEC 19752
 7. Печатачот се испорачува со основен картриџ (1.000 страници) и картриџ со барабан 051 (23.000 страници)
 8. Врз основа на ISO/IEC 19752
 9. Печатачот се испорачува со основен картриџ (1.000 страници) и картриџ со барабан 051 (23.000 страници)
 10. Врз основа на ISO/IEC 19752
 11. Печатачот се испорачува со основен картриџ (1.000 страници) и картриџ со барабан 051 (23.000 страници)