Серија LBP210 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Машина за печатење

Брзина на печатење

LBP214dw, LBP215x
Еднострано: до 38 стр./мин. (A4); до 63,1 стр./мин. (A5-хоризонтално)
Двострано: до 30,3 слики/мин. (A4)
LBP212dw
Еднострано: до 33 стр./мин. (A4); до 52,5 стр./мин. (A5-хоризонтално)
Двострано: до 26,4 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 14 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл.: 5,5 секунди или помалку

Препорачан месечен обем на печатење

750 - 4.000 страници месечно

Работен циклус

80.000 страници

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење (само LBP214dw и LBP215x)
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Печатење бар-кодови1 (само LBP215x)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Работа со медиуми

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна и изборна):
A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, Прилагодени големини: мин. 105 x 148 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.

Повеќенаменски фах:
A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, картичка со индекс, пликови (COM10, Monarch, C5, DL), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): од 52 до 120 g/m²
Фах за рачно полнење: од 52 до 163 g/m²

Двострано печатење

A4, правни, писма, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLGL, канцелариска хартија
Прилагодена големина - мин. 210 x 279,4 mm макс. 215,9 x 355,6 mm
60 до 120 g/m2

Општи карактеристики

Потреби за напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.300 W
Подгот.: п. 10 W
Мир.: прибл. 0,9 W
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC):
LBP215x/214dw 1,2 kWh/неделно (230 V)
LBP212dw 1,1 kWh/неделно (230 V)
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

Нивоа на шум

Звучен притисок2:
Активен режим: 56 dB
Режим на подготвеност: нечуен3

Јачина на звук4:
Активен режим: 72,2 dB
Режим на подготвеност: нечуен5

Димензии (Ш x Д x В)

LBP215x: 438 mm x 373 mm x 312 mm
LBP214dw/LBP212dw: 401 mm x 373 mm x 250 mm

Тежина

LBP215x: прибл. 9,9 Kg
LBP214dw/LBP212dw: прибл. 9,5 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

LBP215x: LCD-екран на допир во боја од 12,7 cm
LBP214dw/LBP212dw: 5-линиски LCD-екран, 3 копчиња со LED (задача, грешка, заштеда на енергија), нумеричка тастатура со 10 копчиња

Контролор

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Јазици на печатач

LBP215x/LBP214dw: UFRII, PCL 5e6, PCL6, Adobe® PostScript
LBP212dw: UFRII, PCL 5e7, PCL6

Фонтови

LBP215x: 93 PCL-фонтови, 136 PS-фонтови
LBP214dw/LBP212dw: 45 PCL-фонтови, 136 PS-фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Софтвер и управување со печатач

Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Универзален управувач за најавување (само LBP215x)
uniFLOW online (само LBP215x)
uniFLOW online Express (само LBP215x)
Компатибилност со uniFLOW за вградениот uniFLOW Login Device Client (само LBP215x)

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008
Mac OS X верзија 10.8.5 и понова
Linux8

Потрошни материјали

Сè-во-едно картриџи

Картриџ 052 (3.100 страници9)10
Картриџ 052H (9.200 страници11)12

Дополнителна опрема / опции

Елементи

Модул за снабдување на касетата-AH1
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW) (само LBP215x)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW) (само LBP215x)
Комплет со MiCard-додаток-B1 (само LBP215x)
Комплет за печатење бар-кодови-E1E (само LBP215x)

 1. Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење бар-кодови-E1E
 2. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
 3. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 4. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
 5. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 6. Не се испорачува PCL5e-драјвер од Canon, но уредот поддржува PCL5e-команди.
 7. Не се испорачува PCL5e-драјвер од Canon, но уредот поддржува PCL5e-команди.
 8. Дистрибуција само преку интернет. Достапно од декември 2018 година.
 9. Врз основа на ISO/IEC 19752
 10. Печатачот се испорачува со основен картриџ (црна боја: 1.600 страници)
 11. Врз основа на ISO/IEC 19752
 12. Печатачот се испорачува со основен картриџ (црна боја: 1.600 страници)