i-SENSYS LBP220 series
Спецификации

Детални спецификации

Машина за печатење

Брзина на печатење

LBP223dw:

Еднострано: до 33 стр./мин. (A4) 

До 52,5 стр./мин. (A5 хоризонтално) 

Двострано: до 28,7 слики/мин. (A4) 

LBP226dw/LBP228x: 

Еднострано: до 38 стр./мин. (A4) 

До 63,1 стр./мин. (A5 хоризонтално)

Двострано: до 31,9 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Квалитет на печатење со технологија за подобрување слики

До 1200 x 1200 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 14 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл.: 5,5 секунди или помалку

Препорачан месечен обем на печатење

750 - 4.000 страници месечно

Работен циклус

80.000 страници

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

Напредни функции за печатење

LBP223dw:

Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business 

LBP226dw:

Безбедно печатење
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business 

LBP228x:

Безбедно печатење
Печатење бар-кодови1
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business“

Работа со медиуми

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна и изборна):
A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, Прилагодени големини: мин. 105 x 148 mm макс. 216,0 x 355,6 mm. 

Повеќенаменски фах:
A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, картичка со индекс, пликови (COM10, Monarch, C5, DL), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.“

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 60 до 120 g/m²m
Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²

Двострано печатење

A4, правни, писма, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLGL, канцелариска хартија
Прилагодена големина - мин. 210 x 279,4 mm макс. 216,0 x 355,6 mm 60 до 120 g/m2

Општи карактеристики

Потреби за напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.330 W 

Подгот.: п. 9 W 

Мир.: прибл. 0,9 W 

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 

LBP223dw: 0,9 kWh/неделно 

LBP226dw/LBP228x: 1,0 kWh/неделно (230 V)2 

За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

Ниво на шум

Звучен притисок3:
Активен режим: 54 dB
Режим на подготвеност: нечуен4 

Јачина на звук5:
Активен режим: 68 dB
Режим на подготвеност: нечуен36

Димензии (Ш x Д x В)

LBP223dw/LBP226dw:
401 mm x 373 mm x 250 mm 

LBP228x:
438 mm x 373 mm x 312 mm

Тежина

LBP223dw/LBP226dw:
Прибл. 9,5 Kg 

LBP228x:
Прибл. 9,9 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

LBP223dw/LBP226dw:
5-линиски LCD екран, 3 LED (задача, грешка, заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња 

LBP228x:
LCD екран на допир во боја од 12,7 cm

Контролор

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Јазици на печатач

LBP223dw: UFRII, PCL 5e4, PCL6

LBP226dw: UFRII, PCL 5e4, PCL6, Adobe® PostScript

LBP228x: UFRII, PCL 5e4, PCL6, Adobe® PostScript

Фонтови

LBP223dw: 45 PCL-фонтови

LBP226dw: 45 PCL-фонтови, 136 PS-фонтови

LBP228x: 93 PCL-фонтови, 136 PS-фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Софтвер и управување со печатач

LBP223dw/LBP226dw:
Remote User Interface (RUI), Department ID Management, Toner Status Tool, iW Management Console: софтвер основан на сервер за централизирано управување со голем број уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање. 

LBP228x: Remote User Interface (RUI), Department ID Management, Toner Status Tool, iW Management Console: софтвер основан на сервер за централизирано управување со голем број уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање. Универзален управувач за најавување / uniFLOW online / uniFLOW online Express / компатибилност со uniFLOW Application Library

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008
Mac OS X верзија 10.9.5 и понова верзија / Mac OS 10.14 
Linux5

Потрошни материјали

Сè-во-едно картриџи

Картриџ 057 (3.100 страници7)8 Картриџ 057H (10.000 страници9)10

Дополнителна опрема / опции

Елементи

LBP223dw/LBP226dw:
Модул за снабдување на касетата-AH1 


LBP228x:
Модул за снабдување на касетата-AH1
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Комплет со MiCard-додаток-B1
Комплет за печатење бар-кодови-E1E

  1. Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење бар-кодови-E1E
  2. Според US ENERGY STAR® верзија 2.0.
  3. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
  4. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
  5. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
  6. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
  7. Врз основа на ISO/IEC 19752
  8. Печатачот се испорачува со основен картриџ (црна боја: 1.500 страници)
  9. Врз основа на ISO/IEC 19752
  10. Печатачот се испорачува со основен картриџ (црна боја: 1.500 страници)
Discontinued