Печатачи во боја со една функција

Canon Серија i-SENSYS LBP230

Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Ласерски печатач
 • Достапни функции
  Печатење

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано: до 33 стр./мин. (A4)
  До 52,5 стр./мин. (A5 хоризонтално)
  Двострано: до 28,7 слики/мин. (A4)
 • Метод на печатење
  Црно-бело печатење со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 14 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Прибл. 5,5 секунди или помалку
 • Јазици на печатачот
  UFRII, PCL 5e3, PCL6
 • Фонтови
  45 PCL-фонтови
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
 • Напредни функции за печатење
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Работа со медиуми

 • Внес на хартија
  Касета за 250 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови
 • Внес на хартија (опција)
  Касета за 550 листови
 • Макс. капац. за внес на хартија
  До 900 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  150 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, етикети, поштенски картички, пликови
 • Големини на медиум
  Касета:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.
 • Тежини на медиум
  Касета (стандардна и изборна): 60 до 120 g/m²
  Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²
 • Двос. печатење
  A4, правни, писма, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLGL, канцелариска хартија
  Прилагодена големини - мин. 210 x 279,4 mm макс. 216,0 x 355,6 mm
  60 до 120 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, Wireless 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2022
  Mac OS X верзија 10.11 и понова
  Linux4
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/WSD)

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4, IPv6)

  Безбедност: TLS1.3, IPSec, Филтрирање на IP/Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Сигурност (безжична врска):
  Режим на инфраструктура:
  WEP (64/128 бита), WPA-PSK (TKIP/AES), WPA2-PSK (TKIP/AES)
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
  WPA2-PSK (AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  Remote User Interface (RUI),
  Department ID Management,
  Toner Status Tool,
  iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  750 - 4.000 страници месечно
 • Работен циклус
  80.000 страници
 • Брзина на процесор
  800 MHz x 2
 • Меморија
  1 GB
 • Контролен панел
  5-линиски LCD-екран, 3 копчиња со LED (задача, грешка, заштеда на енергија), нумеричка тастатура со 10 копчиња
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  401 mm x 373 mm x 250 mm
 • Тежина
  Прибл. 9,5 Kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.330 W
  Режим на подготвеност: прибл. 9 W
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,30 kWh/неделно (230V)7
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме појдете до: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Звучен притисок1:
  Активен режим: 54 dB
  Режим на подготвеност: нечуен2

  Јачина на звук1:
  Активен режим: 68 dB
  Режим на подготвеност: нечуен2

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 057 (3.100 страници 5)6
  Картриџ 057H (10.000 страници 5)6

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  Модул за снабдување на касетата-AH1
1 Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296.
2 Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779.
3 Не се испорачува PCL5e-драјвер од Canon, но уредот поддржува PCL5e-команди.
4 Дистрибуција само преку интернет.
5 Врз основа на ISO/IEC 19752.
6 Печатачот се испорачува со основен картриџ (црна боја: 1.500 страници).
7 Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.