LBP312x од Canon
Спецификации

Тип

Црно-бел печатач за A4 формати

Брзина на печатење

A4: до 43 стр./мин.
A5 пејзаж: до 65,2 стр./мин.

Важни функции

icon

Автоматско двострано печатење

icon

+3 изборни касети за хартија

icon

Печатење со PCL и PostScript

icon

Можност за поврзување на паметен телефон и таблет уред

icon

USB поврзување

icon

Користење и споделување преку мрежа

icon

Практичен LCD екран

Погледни сè

Детални спецификации

Машина за печатење

Брзина на печатење

Еднострано (A4): до 43 стр./мин.
Двострано (A4): до 34,4 слики/мин.
Еднострано (A5 пејзаж): до 65,2 стр./мин.

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

До 600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 30 секунди од моментот на вклучување или помалку (зададено)
Прибл. 3 секунди од моментот на вклучување или помалку (брз режим)1

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл. 6,2 секунди

Препорачан месечен обем на печатење

2.000 - 7.500 страници месечно

Работен циклус

Макс. 150.000 страници месечно2

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно
10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење3
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF/XPS)
Печатење бар-кодови4
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Работа со медиуми

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 550 листови
Повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листови x 3

Излезно лежиште за хартија

250 листови со страната за печатење надолу

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, хартија за поврзување,
етикети, пликови, поштенска картичка

Големини на медиум

Касета (стандардна):
A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), A6, LTR, LGL, EXE, STMT, FLS, K16
Прилагодена големина - ширина: 105,0 до 215,9 mm, должина: 148,0 до 355,6 mm

Повеќенаменски фах:
A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), A6, LTR, LGL, EXE, STMT, FLS, K16, пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5), картички со индекс (3"x5")
Прилагодена големина - ширина: 76,2 до 215,9 mm, должина: 127,0 до 355,6mm

Касета (изборна):
A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), A6, LTR, LGL, EXE, STMT, FLS, K16
Прилагодена големина - ширина: 105,0 до 215,9 mm, должина: 148,0 до 355,6 mm

Тежини на медиум

Касета: 52 до 120 g/m²
Повеќенаменски фах: 52 до 199 g/m²

Двострано печатење

Автоматски
Касета (стандардна и изборна):
A4, LTR, LGL, FLS
Прилагодена големина - ширина: 210,0 до 215,9 mm, должина: 279,4 до 355,6 mm
60 до 120 g/m²

Општи карактеристики

Потреби за напојување со енергија

220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1310 W или помалку
Активен режим: прибл. 670 W или помалку
Режим на подготвеност: прибл. 9,5 W или помалку
Режим на мирување: прибл. 1,2 W или помалку
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,6 kWh/неделно
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

Ниво на шум

Јачина на звук5
Активен режим: 69 dB
Режим на подготвеност: нечуен

Звучен притисок6
Активен режим: 54 dB
Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

409 mm x 376 mm x 275 mm

Тежина

Прибл. 12,4 kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

5-линиски LCD екран, 5 LED индикатори (онлајн, подготвено, порака, задача и заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња

Контролор

Брзина на процесор

528 MHz + 264 MHz

Меморија

1 GB

Јазици на печатач

UFRII (извонредно брзо прикажување), PCL5e7, PCL6, Adobe® PostScript3

Фонтови

105 PCL фонтови, 136 PS фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 High-Speed, 10BASE-T/100 BASE-TX/1000BASE-T

Софтвер и управување со печатач

Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Компатибилност со uniFLOW и uniFLOW Login Device Client за SFP MEAP

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8,1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Windows® Vista / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Server® 2003R2 / Server® 2003
Mac OS X верзија 10.6 и понова
Linux8/Citrix

Потрошни материјали

Сè-во-едно картриџи

Стандардно: картриџ 041 (10.000 страници9)10
Голема потрошувачка: картриџ 041H (20.000 страници11)12

Изборна дополнителна опрема

Елементи

Механизам за снабдување со хартија PF-C1 (касета за 550 листови) x 3
SD картичка-C1 (SD картичка со меморија од 8 GB)
Комплет за печатење бар-кодови-F1 (овозможува печатење на бар-кодови)13
Комплет PCL фонтови-C1 (овозможува печатење на Unicode кај SAP и нуди поддршка за фонтот Andale)14
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)

 1. Потребно е да се променат поставките во брз режим
 2. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 3. Потребна е дополнителна опрема - SD картичка-C1
 4. Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење бар-кодови-F1
 5. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
 6. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
 7. Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
 8. Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде достапен во 2-та половина на 2017 година
 9. Врз основа на ISO/IEC 19798
 10. Печатачот се испорачува со основни картриџи за 7.000 страници
 11. Врз основа на ISO/IEC 19798
 12. Печатачот се испорачува со основни картриџи за 7.000 страници
 13. Комплетот за печатење бар-кодови-F1 и комплетот PCL фонтови-C1 не може да бидат инсталирани истовремено
 14. Комплетот за печатење бар-кодови-F1 и комплетот PCL фонтови-C1 не може да бидат инсталирани истовремено