Серија i-SENSYS X 1238P од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Машина за печатење

Брзина на печатење

Еднострано: до 38 стр./мин. (A4)
До 63,1 стр./мин. (A5 хоризонтално)
Двострано: до 31,9 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Резолуција на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 14 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл.: 5,5 секунди или помалку

Препорачан месечен обем на печатење

750 - 4.000 страници месечно

Работен циклус

80.000 страници

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење
Печатете од USB-мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)*
Печатење баркодови**
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

*Само 1238P
**Потребна е дополнителна опрема - комплет за печатење баркодови-E1E

Работа со медиуми

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна и изборна):
A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, Прилагодени големини: мин. 105 x 148 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

Повеќенаменски фах:
A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, картичка со индекс, пликови (COM10, Monarch, C5, DL), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 60 до 120 g/m²
Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²

Двострано печатење

A4, правни, писма, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLGL, канцелариска хартија
Прилагодена големина - мин. 210 x 279,4 mm макс. 216,0 x 355,6 mm
60 до 120 g/m2

Општи карактеристики

Потреби за напојување со енергија

220-240 V(±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1.330 W
Режим на подготвеност: прибл. 9 W
Режим на мирување: прибл. 0,9 W
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,33 kWh/неделно*
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

*Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.

Ниво на шум

Звучен притисок* :
Активен режим: 54 dB
Режим на подготвеност: нечуен* 

Јачина на звук*:
Активен режим: 68 dB
Режим на подготвеност: нечуен*

*Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
*Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779

Димензии (Ш x Д x В)

i-SENSYS X 1238P: 438 mm x 373 mm x 312 mm
i-SENSYS X 1238Pr: 401 mm x 373 mm x 250 mm

Тежина

i-SENSYS X 1238P: прибл. 9,2 Kg
i-SENSYS X 1238Pr: прибл. 8,8 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

i-SENSYS X 1238P: LCD-екран на допир во боја од 12,7 cm
i-SENSYS X 1238Pr: 5-линиски LCD-екран, 3 копчиња со LED (задача, грешка, заштеда на енергија), нумеричка тастатура со 10 копчиња

Контролор

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Јазици на печатач

UFRII, PCL 5e*, PCL6, Adobe® PostScript3

*Не се испорачува PCL5e-драјвер од Canon, но уредот поддржува PCL5e-команди.

Фонтови

93 PCL-фонтови, 136 PS-фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Софтвер и управување со печатач

i-SENSYS X 1238P:
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Universal Log-in Manager / uniFLOW online / uniFLOW online Express / компатибилност со uniFLOW / библиотека со апликации

i-SENSYS X 1238Pr:
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 Mac OS X верзија 10.9.5 и понова верзија / Mac OS 10.15 и понова верзија Linux*

*Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе стане достапен во втората половина на 2020 година

Потрошни материјали

Сè-во-едно картриџи

ТОНЕР T08 (11.000 страници*)

*Врз основа на ISO/IEC 19752

Дополнителна опрема / опции

Елементи

i-SENSYS X 1238P:
Модул за снабдување на касетата-AH1
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Комплет со MiCard-додаток-B1
Комплет за печатење бар-кодови-E1E

i-SENSYS X 1238Pr:
Модул за снабдување на касетата-AH1
Комплет за печатење бар-кодови-E1E