Серија LBP610 од Canon
Спецификации

Тип

A4 во боја SFP

Брзина на печатење

До 18 стр./мин. (A4)

Важни функции

18 ppm

18 стр./мин.

Брзо ласерско печатење во боја

Operation

Користење

Преку LCD екран

Mobile Printing

Печатење од мобилен телефон

Поврзување со AirPrint, Mopria

Uptime

Време на активна работа

Картриџи за тонер со голем капацитет

Security

Безбедност

Издавање документи со PIN

Connectivity

Поврзување

Директна безжична врска

Maintenance

Одржување

Едноставно одржување

Compact

Компактност

Конструкција што ќе ви заштеди простор

Погледни сè

Детални спецификации

Машина за печатење

Брзина на печатење

i-SENSYS LBP611Cn:
Еднострано: до 18 стр./мин. (A4)
                     до 32 стр./мин. (A5 хоризонтално)

i-SENSYS LBP613Cdw:
Еднострано: до 18 стр./мин. (A4)
                      до 32 стр./мин. (A5 хоризонтално)
Двострано: до 11 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

До 600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 13 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Во боја прибл.: 12 секунди или помалку
Црно-бело прибл.: 10,9 секунди или помалку

Препорачан месечен обем на печатење

250 - 2.500 страници месечно

Работен циклус

Мак. 30.000 страници месечно*

*Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Работа со медиуми

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 150 листови
Отвор за рачно снабдување по 1 лист

Излезно лежиште за хартија

100 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, сјајна хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

Касета:
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 215,9 x 355,6 mm.

Влез за рачно снабдување:
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.

Тежини на медиум

Касета: 52 до 163 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)
Влез за рачно снабдување: 52 до 163 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)

Двострано копирање

i-SENSYS LBP613Cdw:
Автоматски
Касета:
A4, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K
Прилагодена големина - мин. 182 x 257 mm макс. 215,9 x 355,6 mm
60 до 120 g/m2

Општи карактеристики

Потреби за напојување со енергија

220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

i-SENSYS LBP611Cn:
Макс.: приб. 850 W или помалку
Подгот.: п. 10,8 W или помалку
Режим на мирување: прибл. 0,9 W или помалку
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,5 kWh/неделно
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

i-SENSYS LBP613Cdw:
Макс.: приб. 850 W или помалку
Подгот.: п. 10,8 W или помалку
Режим на мирување: прибл. 0,9 W или помалку*
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,5 kWh/неделно
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

*Во безжичен режим потрошувачката изнесува 0,8 W

Ниво на шум

Јачина на звук*
Активен режим: 63 dB или помалку
Режим на подготвеност: нечуен

Звучен притисок*
Активен режим: 49 dB или помалку (печатење во боја) / 48 dB или помалку (црно-бело печатење)
Режим на подготвеност: нечуен

*Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

Димензии (Ш x Д x В)

430 mm x 418 mm x 274 mm

Тежина

Прибл. 15,5 kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

5-линиски LCD екран, 3 LED (задача, грешка, заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња

Контролор

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Јазици на печатач

i-SENSYS LBP611Cn:
UFRII

i-SENSYS LBP613Cdw:
UFRII, PCL5c*, PCL6, Adobe® PostScript

*Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

Фонтови

i-SENSYS LBP613Cdw
45 PCL фонтови, 136 PS фонтови

Интерфејс и поврзување

i-SENSYS LBP611Cn
USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T

i-SENSYS LBP613Cdw
USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Софтвер и управување со печатач

Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Windows® Vista / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008
Mac OS X верзија 10.7.5 и понова
Linux*/Citrix

*Дистрибуција само преку интернет

Потрошни материјали

Сè-во-едно картриџи

Картриџ 045 црна (1.400 страници *)**
Картриџ 045H црна (2.800 страници *)**
Картриџ 045 цијан (1.300 страници *)**
Картриџ 045H цијан (2.200 страници *)**
Картриџ 045 магента (1.300 страници *)**
Картриџ 045H магента (2.200 страници *)**
Картриџ 045 жолта (1.300 страници *)**
Картриџ 045H жолта (2.200 страници *)**

*Врз основа на ISO/IEC 19752
**Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 1.400 страници, Ц/М/Ж: 690 страници