Серија i-SENSYS LBP620 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Машина за печатење

Брзина на печатење

LBP621Cw:

Еднострано: до 18 стр./мин. (A4), до 38 стр./мин. (A5 хоризонтално)

LBP623Cdw: 

Еднострано: до 21 стр./мин. (A4), до 38 стр./мин.(A5 хоризонтално)

Двострано: до 12,7 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

До 600 x 600 dpi

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 13 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Во боја прибл.: 10,5 секунди или помалку

Црно-бело прибл.: 10,4 секунди или помалку

Препорачан месечен обем на печатење

250 - 2.500 страници месечно

Работен циклус

Мак. 30.000 страници месечно1

Маргина за печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење

Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)

Поддршка за Google Cloud Print

iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business

Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Работа со медиуми

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови

Отвор за рачно снабдување по 1 лист

Излезно лежиште за хартија

100 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

Касета:

A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 216,0 x 355,6 mm.

Повеќенаменски фах:

A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 216,0 x 355,6 mm.

Тежини на медиум

Касета: 60 до 163 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)

Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)

Двострано печатење

LBP623Cdw:

Автоматски

Касета:

A4, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K Прилагодена големина - мин. 182 x 257 mm макс. 216,0 x 355,6 mm

60 до 200 g/m2

Општи карактеристики

Потреби за напојување со енергија

220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 850 W или помалку

Активно печатење: прибл. 390 W

Подгот.: п. 8,5W или помалку

Режим на мирување: прибл. 0,8 W или помалку

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)2
i-SENSYS LBP621Cw = 0,5 kWh 
i-SENSYS LBP623Cdw = 0,6 kWh

За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

Ниво на шум

Јачина на звук3

Активен режим: 66 dB или помалку

Режим на подготвеност: нечуен

Звучен притисок{foot}

LBP621Cw:

Активен режим: 52 dB или помалку

Режим на подготвеност: нечуен

LBP623Cdw:

Активен режим: еднострано 52 dB или помалку / двострано 51 dB или помалку

Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

430 mm x 418 mm x 287 mm

Тежина

Прибл. 15,5 kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)

Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

5-линиски LCD екран, 3 LED (задача, грешка, заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња

Контролор

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Јазици на печатач

LBP621Cw: UFRII

LBP623Cdw: UFRII, PCL5c4, PCL6, Adobe® PostScript

Фонтови

LBP623Cdw: 45 PCL-фонтови, 136 PS-фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Софтвер и управување со печатач

Remote User Interface (RUI),

Управување со ID на оддел,

Toner Status Tool,

iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди

eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008

Mac OS X верзија 10.9.5 и понова верзија / Mac OS 10.14 и понова верзија

Linux5/Citrix

Потрошни материјали

Сè-во-едно картриџи

Картриџ 054 црна (1.500 страници *)**

Картриџ 054H црна (3.100 страници *)**

Картриџ 054 цијан (1.200 страници *)**

Картриџ 054H цијан (2.300 страници *)**

Картриџ 054 магента (1.200 страници *)**

Картриџ 054H магента (2.300 страници *)**

Картриџ 054 жолта (1.200 страници *)**

Картриџ 054H жолта (2.300 страници *)**


* Врз основа на ISO/IEC 19798

* Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 910 страници, Ц/М/Ж: 680 страници

  1. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот.
  2. Според US ENERGY STAR® верзија 2.0.
  3. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
  4. Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
  5. Дистрибуција само преку интернет