Серија LBP650 од Canon
Спецификации

Тип

A4 во боја SFP

Брзина на печатење

До 27 стр./мин. (A4)

27 ppm

27 стр./мин.

Брзо ласерско печатење во боја

12.7 cm touchscreen

Екран на допир од 12,7 cm

Ракување преку екран на допир во боја

App library

Библиотека со апликации

Иновативни апликации

Mobile Printing

Печатење од мобилен телефон

Поврзување со AirPrint, Mopria

Uptime

Време на активна работа

Картриџи за тонер со голем капацитет

Security

Безбедност

Издавање документи со PIN

Connectivity_160x100

Поврзување

Директна безжична врска

Maintenance

Одржување

Едноставно одржување

Uptime

Control

Universal Login Manager

Погледни сè

Детални спецификации

Машина за печатење

Брзина на печатење

Еднострано: до 27 стр./мин. (A4)
до 49 стр./мин. (A5 хоризонтално)
Двострано: до 21,9 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

До 600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 13 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Во боја прибл.: 8,6 секунди или помалку
Црно-бело прибл.: 8,3 секунди или помалку

Препорачан месечен обем на печатење

750 - 4.000 страници месечно

Работен циклус

Мак. 50.000 страници месечно*

*Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

Напредни функции за печатење

i-SENSYS LBP653Cdw:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

i-SENSYS LBP654Cx:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Печатење баркодови*
Touch & Print (NFC)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

*Потребна е дополнителна опрема - комплет за печатење бар-кодови-E1

Работа со медиуми

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, сјајна хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна):
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5), Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.

Повеќенаменски фах:
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.

Касета (изборна):
A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5), Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 52 до 163 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)
Фах за рачно полнење: 60 до 176 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)

Двострано печатење

Автоматски
Касета (стандардна и изборна):
A4, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K
Прилагодена големина - мин. 176 x 250 mm макс. 215,9 x 355,6 mm
60 до 163 g/m²

Општи карактеристики

Потреби за напојување со енергија

220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.400 W или помалку
Подгот.: п. 17,6 W или помалку
Режим на мирување: прибл. 0,6 W или помалку*
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,0 kWh/неделно
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx


*Во безжичен режим потрошувачката изнесува 0,8 W

Ниво на шум

Јачина на звук*
Активен режим: 63 dB или помалку
Режим на подготвеност: 42 dB или помалку

Звучен притисок*
Активен режим: 48 dB
Режим на подготвеност: 28 dB

*Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

Димензии (Ш x Д x В)

i-SENSYS LBP653Cdw:
437 mm x 469 mm x 313 mm

i-SENSYS LBP654Cx:
476 mm x 469 mm x 379 mm

Тежина

i-SENSYS LBP653Cdw:
Прибл. 20,5 kg

i-SENSYS LBP654Cx:
Прибл. 21 kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

i-SENSYS LBP653Cdw:
5-линиски LCD екран, 3 LED (задача, грешка, заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња

i-SENSYS LBP654Cx:
LCD екран на допир во боја од 12,7 cm

Контролор

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Јазици на печатач

UFRII, PCL5c*, PCL6, Adobe® PostScript

*Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

Фонтови

i-SENSYS LBP653Cdw:
45 PCL фонтови, 136 PS фонтови

i-SENSYS LBP654Cx:
93 PCL фонтови, 136 PS фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Софтвер и управување со печатач

i-SENSYS LBP653Cdw:
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

i-SENSYS LBP654Cx:
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Компатибилност со uniFLOW за вградениот клиент за најавување на uniFLOW уреди

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Windows® Vista / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008
Mac OS X верзија 10.7.5 и понова
Linux*/Citrix

*Дистрибуција само преку интернет

Потрошни материјали

Сè-во-едно картриџи

Картриџ 046 црна (2.200 страници *)**
Картриџ 046H црна (6.300 страници *)**
Картриџ 046 цијан (2.300 страници *)**
Картриџ 046H цијан (5.000 страници *)**
Картриџ 046 магента (2.300 страници *)**
Картриџ 046H магента (5.000 страници *)**
Картриџ 046 жолта (2.300 страници *)**
Картриџ 046H жолта (5.000 страници *)**

*Врз основа на ISO/IEC 19752
**Печатачот се испорачува со основни картриџи (црна боја: 1.100, Ц/М/Ж: 1.200 страници)

Дополнителна опрема / опции

Елементи

i-SENSYS LBP653Cdw:
КАСЕТЕН МОДУЛ ЗА СНАБДУВАЊЕ-AF1 (касета за 550 листови)

i-SENSYS LBP654Cx:
КАСЕТЕН МОДУЛ ЗА СНАБДУВАЊЕ-AF1 (касета за 550 листови)
Комплет за печатење бар-кодови-E1
Комплет за печатење бар-кодови-E1E
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Комплет со MiCard додаток-B1