Серија i-SENSYS LBP660 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Машина за печатење

Брзина на печатење

Еднострано: до 27 стр./мин. (A4)
до 49 стр./мин. (A5 хоризонтално)
Двострано: до 24,5 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

До 600 x 600 dpi

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 13 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Во боја прибл.: 8,6 секунди или помалку
Црно-бело прибл.: 7,7 секунди или помалку

Препорачан месечен обем на печатење

750 - 4.000 страници месечно

Работен циклус

Мак. 50.000 страници месечно1

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

Напредни функции за печатење

LBP663Cdw:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

LBP664Cx:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Печатење бар-кодови2
Touch & Print (NFC)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Работа со медиуми

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна):
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи,
OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка,
пликови (COM10, DL, C5), прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm  макс.
216,0 x 355,6 mm.

Повеќенаменски фах:
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи,
OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка,
картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch),
Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

Касета (изборна):
A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO,
M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5),
Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm  макс. 216,0 x 355,6 mm.

Широчина на медиум

Касета (стандардна и изборна): 60 до 163 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија) Повеќенаменски фах: 60 до 176 g/m² (до 200 g/m² со сјајна хартија)

Двострано печатење

Автоматска касета (стандардна и изборна):
A4, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR,
GLGL, канцелариска хартија, 16K
Прилагодена големина - мин. 176 x 250 mm макс.
215,9 x 355,6 mm 60 до 200 g/m²

Општи карактеристики

Потреби за напојување со енергија

220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.380 W или помалку
Активно печатење: прибл. 470 W
Подгот.: п. 17,0 W или помалку
Режим на мирување: прибл. 0,6 W или помалку
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)3: 1,0 kWh/неделно
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете
на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

Ниво на шум

Јачина на звук*
Активен режим: еднострано 63 dB или помалку / двострано 64 dB или помалку
Режим на подготвеност: 42 dB или помалку

Звучен притисок*
Активен режим: еднострано 48 dB / двострано 49 dB
Режим на подготвеност: 28 dB

* Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

Димензии (Ш x Д x В)

LBP663Cdw: 437 mm x 469 mm x 313 mm
LBP664Cx: 476 mm x 469 mm x 379 mm

Тежина

LBP663Cdw: прибл. 20,7 kg LBP664Cx: прибл. 21,2 kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF) Влажност 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

LBP663Cdw; 5-линиски LCD-екран, 3 копчиња со LED (задача, грешка, заштеда на енергија), нумеричка тастатура со 10 копчиња
LBP664Cx: LCD-екран на допир во боја од 12,7 cm

Контролор

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Јазици на печатач

UFRII, PCL5c4, PCL6, Adobe® PostScript

Фонтови

LBP663Cdw: 45 PCL-фонтови, 136 PS-фонтови
LBP664Cx: 93 PCL-фонтови, 136 PS-фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Софтвер и управување со печатач

LBP663Cdw:
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач,
автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

LBP664Cx:
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач,
автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Универзален управувач за најавување / uniFLOW online / uniFLOW online Express / компатибилност со uniFLOW
Многубројни апликации

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 /
Server® 2008R2 / Server® 2008
Mac OS X верзија 10.9.5 и понова верзија /Mac OS 10.14 и понова верзија
Linux5/Citrix

Потрошни материјали

Сè-во-едно картриџи

Картриџ 055 црна (2.300 страници*)**
Картриџ 055H црна (7.600 страници*)**
Картриџ 055 цијан (2.100 страници*)**
Картриџ 055H цијан (5.900 страници*)**
Картриџ 055 магента (2.100 страници*)**
Картриџ 055H магента (5.900 страници*)**
Картриџ 055 жолта (2.100 страници*)**
Картриџ 055H жолта (5.900 страници*)**

* Врз основа на ISO/IEC 19798
** Печатачот се испорачува со основни картриџи (црна боја: 1.200, Ц/М/Ж: 1.200 страници)

Дополнителна опрема / опции

Елементи

КАСЕТЕН МОДУЛ ЗА СНАБДУВАЊЕ-AF1 (касета за 550 листови)
Комплет за печатење бар-кодови-E1E
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Комплет со MiCard додаток-B1

  1. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
  2. Потребна е дополнителна опрема - комплет за печатење бар-кодови-E1E
  3. Според US ENERGY STAR® верзија 2.0.
  4. Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
  5. Дистрибуција само преку интернет
Discontinued