i‑SENSYS X C1127P од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Машина за печатење

Брзина на печатење

Еднострано: до 27 стр./мин. (A4)
до 49 стр./мин. (A5 хоризонтално)
Двострано: до 24,5 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 13 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Во боја прибл.: 8,6 секунди или помалку
Црно-бело прибл.: 7,7 секунди или помалку

Препорачан месечен обем на печатење

750 - 4.000 страници месечно

Работен циклус

Макс. 50.000 страници месечно*

*Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Печатење баркодови*
Touch & Print (NFC)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

*Потребна е дополнителна опрема - комплет за печатење бар-кодови-E1E

Работа со медиуми

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна):
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5), Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm  макс. 216,0 x 355,6 mm.

Повеќенаменски фах:
A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 216,0 x 355,6 mm.

Касета (изборна):
A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5), Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm  макс. 216,0 x 355,6 mm.

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 60 до 163 g/m2 (до 200 g/m2 со обложена хартија)
Повеќенаменски фах: 60 до 176 g/m2 (до 200 g/m2 со обложена хартија)

Двострано печатење

Автоматски
Касета (стандардна и изборна):
A4, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K
Прилагодена големина - мин. 176 x 250 mm макс. 215,9 x 355,6 mm
60 до 200 g/m2

Општи карактеристики

Потреби за напојување со енергија

220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1.380 W или помалку
Активно печатење: прибл. 470 W
Режим на подготвеност: прибл. 17,0 W или помалку
Режим на мирување: прибл. 0,6 W или помалку
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,31 kWh/неделно*
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

*Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.

Ниво на шум

Јачина на звук*
Активен режим: еднострано 63 dB или помалку / двострано 64 dB или помалку
Режим на подготвеност: 42 dB или помалку

Звучен притисок*
Активен режим: еднострано 48 dB / двострано 49 dB
Режим на подготвеност: 28 dB

*Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

Димензии (Ш x Д x В)

476 mm x 469 mm x 379 mm

Тежина

Прибл. 19,0 kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

LCD екран на допир во боја од 12,7 cm

Контролор

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Јазици на печатач

UFRII, PCL5c*, PCL6, Adobe® PostScript3

*Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

Фонтови

93 PCL фонтови, 136 PS фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Софтвер и управување со печатач

Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Universal Log-in Manager / uniFLOW online / uniFLOW online Express /
Компатибилност со uniFLOW / Библиотека со апликации

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008
Mac OS X верзија 10.9.5 и понова верзија / Mac OS 10.15 и понова верзија
Linux*/Citrix

*Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе стане достапен во втората половина на 2020 година

Потрошни материјали

Сè-во-едно картриџи

ТОНЕР T09 црна боја (7.600 страници*)
ТОНЕР T09 цијан (5.900 страници*)
ТОНЕР T09 магента (5.900 страници*)
ТОНЕР T09 жолта боја (5.900 страници*)

*Врз основа на ISO/IEC19798

Дополнителна опрема / опции

Елементи

КАСЕТЕН МОДУЛ ЗА СНАБДУВАЊЕ-AF1 (касета за 550 листови)
Комплет за печатење бар-кодови-E1E
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Комплет со MiCard додаток-B1