Печатачи во боја со една функција

Canon i-SENSYS X C1533P II

Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Ласерски уред во боја со една функција
 • Достапни функции
  Печатење

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење

  Еднострано:  До 33 стр./мин. (A4)

  До 55 стр./мин. (A5 хоризонтално)
  Двострано: до 33 слики/мин. (A4) од касетата, 21 слики/мин. (A4) од повеќенаменскиот фах
 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Се прикажува порака за подготвеност за печатење:
  Прибл. 2 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Во боја: прибл. 6,3 секунди
  Црно-бело: прибл. 5,3 секунди
 • Јазици на печатачот
  UFRII (извонредно брзо прикажување), PCL5c1, PCL6, Adobe® PostScript3
 • Фонтови
  93 PCL-фонтови (93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови)
  Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески)*2
  Фонтови за баркодови*3
  136 PostScript-фонтови
 • Маргини на печатење
  4 mm - горе, долу, лево и десно
 • Напредни функции за печатење
  Шифрирано безбедно печатење
  Безбедно печатење
  Печатете од USB-мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF/XPS)
  Печатење баркодови4
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business
  Microsoft Universal Print

Работа со медиуми

 • Внес на хартија
  Касета за 550 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови
 • Внес на хартија (опција)
  Касета за 550 листови x 3 (механизам за снабдување со хартија PF-D1)
  Касета за 550 листови (единица за снабдување на касетата-AV1)
 • Макс. капац. за внес на хартија
  2.300 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  200 листови
 • Типови на медиум
  Повеќенаменски фах: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, однапред издупчена хартија, поштенски картички, пликови
  Касета: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, етикети, хартија во боја, обложена хартија, однапред издупчена хартија
 • Големини на медиум
  Касета (стандардна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, B6, писма, извршни, извештаи, GLTR, 16K, Прилагодени големини: мин. 101,6 x 148 mm макс. 216,0 x 297 mm.

  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, B6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, Monarch, C5, DL), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

  Касета (изборна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, B6, правни, писма, извршни, извештаи, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, 16K, Прилагодени големини: мин. 101,6 x 148 mm макс. 216,0 x 355,6 mm
 • Тежини на медиум
  Касета (стандардна и изборна): 60 до 163 g/m²
  Повеќенаменски фах: 60 до 216 g/m²
 • Двос. печатење
  Автоматски
  Касета:
  A4, A5, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, F4A, 16K
  Прилагодена големина - мин. 148 x 210 mm макс. 216 x 355,6 mm
  60 до 163 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, Wireless 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11/ Windows® 10 / Server® 2022 / Server® 2019 / Server® 2016 /
  Mac OS X верзија 10.13 и понова
  Linux5/Citrix
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/FTP/WSD)

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност: TLS1.3, IPSec, филтрирање на IP/Mac-адреса, IEEE802.1X (LAN/WLAN), SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS), поддршка за две мрежи
  Сигурност (безжична врска):
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES), WPA3-SAE (AES), WPA-EAP (AES), WPA2-EAP (AES), WPA3-EAP (AES)
  Режим на пристапна точка:
  WPA2-PSK(AES)
  Режим Wi-Fi Direct:
  WPA2-PSK (AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  Remote User Interface (RUI),
  Remote Operation Viewer,
  Department ID Management,
  Toner Status Tool,
  iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
  Систем за испорака на содржини: платформата на серверот овозможува автоматско ажурирање на фирмверот на уредот.
  Компатибилност со uniFLOW online / uniFLOW online Express / uniFLOW

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  Од 1.000 - 5.000 страници месечно
 • Работен циклус
  40.000 страници
 • Брзина на процесор
  1,6 GHz x 2
 • Меморија
  2 GB
 • Простор за складирање
  32 GB eMMC (слободен простор 15 GB)
 • Контролен панел
  5-линиски LCD-екран, 5 LED-индикатори (онлајн, подготвено, порака, задача и заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  458 mm x 464 mm x 388 mm
 • Тежина
  Прибл. 25 kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1500 W или помалку
  Активен режим: прибл. 640 W или помалку
  Режим на подготвеност: прибл. 30,1 W или помалку
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W или помалку
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,34 kWh/неделно6
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на:
  http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Јачина на звук7 

  Активен режим:  еднострано 65 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 65 dB или помалку (ВО БОЈА)

  Двострано 67 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 67 dB или помалку (ВО БОЈА)
  Режим на подготвеност: 48 dB или помалку

  Звучен притисок8

  Активен режим:  еднострано 50 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 51 dB или помалку (ВО БОЈА)

  Двострано 52 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 52 dB или помалку (ВО БОЈА)
  Режим на подготвеност: 33 dB или помалку

Потрошни материјали

 • Картриџи
  ТОНЕР T10 црна боја (13.000 страници9)
  ТОНЕР T10 цијан (10.000 страници10)
  ТОНЕР T10 магента (10.000 страници11)
  ТОНЕР T10 жолта боја (10.000 страници12)
  ТОНЕР T10L црна боја (6.000 страници13)
  ТОНЕР T10L цијан (5.000 страници14)
  ТОНЕР T10L магента (5.000 страници15)
  ТОНЕР T10L жолта боја (5.000 страници16)

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  Механизам за снабдување со хартија PF-D1 (касета за 500 листови) x 3
  Единица за снабдување на касетата-AV1 (подножје за касета за 550 листови)
  Комплет за печатење баркодови-D1 (овозможува печатење на баркодови)
  Комплет PCL-фонтови-A1 (овозможува печатење на Unicode кај SAP и нуди поддршка за фонтот Andale)
  Рамно подножје-P2
  Рамно подножје-AA1
  MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
  Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
 1. Не се испорачува PCL5c-драјвер од Canon, но уредот поддржува PCL5c-команди.
 2. Потребна е дополнителна опрема - КОМПЛЕТ PCL-ФОНТОВИ-A1E
 3. Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење баркодови-D1
 4. Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење баркодови-D1
 5. Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде достапен во 1-та половина на 2024 година
 6. Според US ENERGY STAR® верзија 3.2
 7. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
 8. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
 9. Врз основа на ISO/IEC 19798
 10. Врз основа на ISO/IEC 19798
 11. Врз основа на ISO/IEC 19798
 12. Врз основа на ISO/IEC 19798
 13. Врз основа на ISO/IEC 19798
 14. Врз основа на ISO/IEC 19798
 15. Врз основа на ISO/IEC 19798
 16. Врз основа на ISO/IEC 19798