Серија Canon ImagePRESS C850
Спецификации

Серија imagePRESS C850 од Canon

Детални спецификации

Општи спецификации

Брзина на печатење

imagePRESS C850: до 85 стр./мин.
imagePRESS C750: до 75 стр./мин.

Препорачан месечен обем

imagePRESS C850: од 15.000 до 150.000 страници (A4)
imagePRESS C750: од 15.000 до 120.000 страници (A4)

Максимален месечен обем

imagePRESS C850: до 500.000 страници (A4)
imagePRESS C750: до 400.000 страници (A4)

Толеранција на регистрација

Од предна до задна страна: 1,0 mm или помалку

Метод на печатење

Печ. во боја со лас.

Резолуција на печатење

2.400 dpi x 2.400 dpi, 256 градации

Капацитет за хартија

Стандарден: 3 x касети за 550 листови (80 gsm)

Изборен: повеќенаменски фах за 100 листови

POD Deck Lite-C1: 1 x страничен магацин за хартија за 3500 листови (A4/A3/SRA3)

POD Deck Lite XL-A1: 1x страничен магацин за хартија за 3500 листови (A4/A3/SRA3), 1x 1000 листови со должина > 487,7 mm

Магацин за хартија со повеќе фиоки-C1: 1 x 6.000 листови (3 x 2.000 листови - A4/A3/SRA3)

Максимален капацитет за внес на хартија

7.650 листови (A4/A3)

Максимален капацитет за излез на хартија

11.200 листови (A4, 80 gsm)

Поддржани типови на медиуми

Кас.:

Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, хартија за банкноти, меморандуми, хартија за картички*, транспарентна хартија, пликови**

Повеќенаменски фах:

Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, обложена хартија, однапред издупчена хартија, хартија за картички, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, пликови, меморандуми

Изборни магацини за хартија:

Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, обложена хартија, хартија со текстура, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, меморандуми, хартија за картички, пликови**

* Потребен е додаток за снабдување со картички

** Потребен е додаток за снабдување со пликови

Поддржани големини на медиуми

Повеќенаменски фах и касета за хартија 1/2/3

Стандардна големина: A4, A4R, A5R, A3, SRA3, 13"x19"

(330 x 483 mm)

Слободна големина: 100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm

Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL


POD Deck Lite-C1

Стандардна големина: A4, A4R, A5R, A3, SRA3, 13"x19"

(330 x 483 mm)

Слободна големина: 139,7 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm

Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL


POD Deck Lite XL-A1

Стандардна големина: A4, A4R, A5R, A3, SRA3, 13”x19”

(330 x 483 mm)

Слободна големина: 139,7 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm

Долги листови: 210 x 487,8 mm до 330,2 x 762 mm

Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL


Магацин за хартија со повеќе фиоки-C1

Стандардна големина: A4, A4R, A5R, A3, SRA3, 13”x19”

(330 x 483 mm)

Слободна големина: 139,7 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm

Пликови: ISO-C5

Поддржани тежини на медиуми

Касети: 52 до 220 gsm

Повеќенаменски фах/изборни магацини за хартија: 52 до 300 gsm

Двострано: 52 до 300 gsm

POD Deck Lite C1 и POD Deck Lite XL A1 поддржуваат одобрени потешки медиуми*

Потребно време за загревање

Прибл. 360 секунди

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-speed
Етернет: 1000 BaseT/100Base -TX/10Base-T
Стандардно: 1 x USB Host
*1 на левата страна од панелот за ракување на PRISMAsync

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/ Port 9100/ WSD/ IPP/ IPPS/ SMB/ FTP), IPX/ SPX (NDS, Bindery), AppleTalk
*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

1,66 GHz (SOC ARM 1136JF-S 400 MHz, ARM 946 200 MHz)

Меморија

1,5GBSOC 2GB)

Хард диск драјв

Стандарден хард диск драјв од 1TB

Контролен панел (EFI/Canon PS/PCL)

Контролен панел во исправена положба G1: TFT SVGA LED екран на допир во боја со задно осветлување од 26,4 cm (10,4 инчи) во исправена положба

Контролен панел (PRISMAsync)

Панел за ракување-A5: панел со екран на допир од 15 инчи

Димензии (Ш x Д x В)

1.952 mm* x 934 mm x 1.424 mm** (Ш x Д x В)
* Содржи панел за ракување и изборен излезен фах
** Содржи панел за ракување со висина до ADF од 1.222,2mm

Минимален оростор за инсталирање (Ш x Д)

1.952 (W) x 1.624 (D) mm

Тежина

Прибл. 316kg *вклучувајќи и ADF

Раб. услови

Температура: 20 до 27ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 15 до 60 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 16A x 2 *Цела Европа
220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 13A x 2 *Обединето Кралство

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл 1.560W (кај уредот за напојување) или помалку + 2.500 W (кај единицата за спојување) или помалку
Режим на исклучена дополнителна компонента: прибл. 1,0Wh или помалку
Мир.: прибл. 1,5Wh или помалку
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 10,7kwh кај imagePRESS C850 85 стр./мин.; 9,9kwh кај imagePRESS C750 75 стр./мин.

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Звучен притисок
Активен режим: 75 dB или помалку, Режим на подготвеност: 58 dB или помалку

Спецификации на контролорот за печатење Fiery

Изборен / стандарден

По избор

Име

imagePRESS сервер H300 (надворешен сервер базиран на Fiery)
imagePRESS Server G200 (вграден сервер базиран на Fiery)

Јазици за опис на страница

PCL5/6 (драјвер и помошна алатка за поддршка: само за вграден/ PCL интерпретатор кој е достапен на надворешен Fiery сервер)
Adobe PostScript Level 4

Резолуција

1.200 dpi x 1.200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Меморија

Надворешен сервер базиран на Fiery: 2 x 2 GB
Вграден сервер базиран на Fiery: 1 x 4 GB

Хард диск драјв

Надворешен сервер базиран на Fiery: 2 x 1 TB
Вграден сервер базиран на Fiery: 1 x 500 GB

Брзина на процесор

Надворешен сервер базиран на Fiery: до 3,6 GHz (Intel Core i5‐2400)
Вграден сервер базиран на Fiery: 3,3 GHz (Intel Pentium G850)

Фонтови

138 Adobe PS фонтови, 113 PCL фонтови, 32 баркодови

Поддржани оперативни системи

Windows: 7, 8/8.1, 10, Server 2008/2008R2, Server 2012/2012R2/2016
MacOS: 10.9, 10.10, 10.11, 10.12

Интерфејс

Етернет 1000 Base-T/100Base-TX/10Base-T, USB, DVI приклучок (само за H300), Display Port приклучок (само за H300)

Мрежни протоколи

TCP/IP, AppleTalk (поддршка само за преземање на фонтови), Bonjour, SNMP, IPP, FTP, SMB, IPv6, WSD (минимална поддршка за добивање WHQL сертификат)

EFI дополнителна опрема (изборна)

Impose and Compose, GA Package Premium Edition (за H300), Productivity Package (за G200), комплет со отстранлив HDD (за H300)

Спецификации на контролерот PRISMAsync

Изборен / стандарден

По избор

Име

Серија PRISMAsync iPR C850

Јазици за опис на страница

Postscript L3, PDF 1.7, IPDS (трансакциски), PCL/PJL (трансакциски)

Резолуција

PS/PDF: 600 x 600 dpi или 1,200 x 1,200 dpi, трансакциски PCL: 600 x 600 dpi, трансакциски IPDS: 600 x 600 dpi

Меморија

1 x 8GB DDR3

Хард диск драјв

2 x 3,5” SATA II, 500GB, 7200rpm

Брзина на процесор

2,9 GHz (Intel Quad Core i5-4570S)

Фонтови

136 фонтови од тип 1 за романски јазици
Импортирање на PS фонтови од страна на корисник преку Уредувач на подесувања
Изборни азиски фонтови за Adobe:
Јапонски: 5 Morisawa фонтови (без Heisei фонтови)
Кинески: 2 фонтови за едноставен кинески, 1 фонт за традиционален кинески
Корејски: 1 фонт за корејски

Поддржани оперативни системи

7 (32/64 бита), Server 2012R2, 8.1 (32/64 бита) и 10
MacOS 10.9 (64 бита), MacOS 10.10 (64 бита), MacOS 10.11 (64 бита), Server 2016, MacOS 10.12/13 (64 бита)

Интерфејс

Етернет (10/100/1000 Base-T), USB за фајлови преку панелот за ракување, DVI за приклучување на панелот за ракување

Мрежни протоколи

TCP/IP,

SNMP v1/v3, ресурси на централен уред MIB, системска група MIB II,

печатач MIB, следење на задачи MIB, управување со задачи MIB

испраќање преку lpr, автоматски папки, приклучок, IPP,

JDF/JMF, USB-мемориски уред

Спецификации за скенирање

Име

Единица за двострано исчитување на слики во боја-K1

Опис

Изборен скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 300 листови (двострано скенирање во едно поминување)

Тип

Рамно лежиште во боја плус двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување

Поддржани големини на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R, слободни големини (Ш x Д): мин. 139,7 mm x 128 mm, макс. 432 mm x 304,8 mm

Поддржани тежини на медиуми (Ц-Б/БОЈА)

Еднострано скенирање (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА): 38 до 220 gsm / 64 до 220 gsm;
Двострано скенирање (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА): 50 до 220 gsm / 64 до 220 gsm

Резолуција на скенирање

Копирање: 600 dpi x 600 dpi
Испраќање: 600 dpi x 600 dpi/300 dpi x 300 dpi

Дуплекс скенирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Брзина на скенирање

Еднострано (A4, 300 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/120 слики/мин.*
Двострано (A4, 300 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 200/140 слики/мин. *
Еднострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/70 слики/мин.*
Двострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/70 слики/мин. * 

*Кога PRISMAsync RIP е приклучен на следниот начин.
Еднострано и двострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 70/70 слики/мин.

Спецификации на испраќање

Изборен / стандарден

Стандардно кај сите модели (потребна е единица за двострано исчитување на слики во боја H1)

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 x 400 dpi, 400 x 200 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Дестинација

E-mail/интернет факс (SMTP), PC (SMB, FTP), WebDAV. Google Docs со апликацијата iR-ADV Cloud Connect за MEAP

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (1000) / локално (макс. 500)

Формати на фајлови

TIFF, JPEG, PDF, XPS, PDF/XPS со висока компресија, PDF/A-1b, PDF/XPS со можност за пребарување, Office Open XML (PowerPoint, Word)

Универзални комплети на функции за испраќање

Универзален комплет на напредни функции за испраќање-H1 (изборно): создавајте PDF-скици (траг и рамномерност), дополнителни компоненти од Adobe Reader за PDF (PDF/XPS со можност за пребарување е стандардна функција.)
Универзален комплет на безбедносни функции за испраќање-D1 (изборно): испраќајте шифриран PDF и додавајте дигитален потпис на уредот во датотеките PDF/XPS.
Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1 (изборно): додавајте дигитален потпис на корисникот во датотеките PDF/XPS.

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

Модел со брзина од 85 стр./мин.: до 85/85 стр./мин. (A4/A5R), до 62 стр./мин. (A4R)
Модел со брзина од 75 стр./мин.: до 75/75 стр./мин. (A4/A5R), до 54 стр./мин. (A4R)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT) (Ц-Б/БОЈА)

Во боја: Прибл. 7,7 сек.
Ц-Б: прибл. 6,9 сек.

Резол. на коп.

Читање:600 dpi x 600 dpi
Печатење: 2.400 dpi x 2.400 dpi

Повеќекратно копирање

До 9.999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400% со чекор на зголемување од 1%
Фиксен сооднос на зумирање: 25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%

Спецификации на влез

POD Deck Lite-C1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13”x19”, слободна големина

(139,7 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm),

Пликови (бр. 10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Поддршка за одобрени потешки медиуми*

Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm) /

4.000 листови (64 gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 717 mm x 686 mm x 574 mm

Тежина: прибл. 76 kg

POD Deck Lite XL - A1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13”x19”, слободна големина

(139,7 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm / 210 x 487,8 mm до

330,2 x 762 mm), пликови (бр. 10 (COM10), Monarch,

ISO-C5, DL)

Тежина на хартија:

(должина до 487,7 mm) 52 до 300 gsm

(должина од 487,7 mm до 762 mm) 64 до 300 gsm

Поддршка за одобрени потешки медиуми*

Капацитет за хартија:

(должина до 487,7 mm) 3.500 листови (80 gsm) /4.000

листови (64 gsm),

(должина од 487,7 mm до 762 mm) 1.000 листови (80 gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 1.105 mm x 686 mm x 574 mm

Тежина: прибл. 113 kg

Магацин за хартија со повеќе фиоки-C1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13”x19”, слободна големина

(139,7 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm), пликови (ISO-C5)

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Капацитет за хартија: 3 x 2.000 листови, вкупно 6.000 листови (80

gsm) / 3 x 2.200 листови, вкупно 6.600 листови (64 gsm)

Дим. (Ш x Д x В): 950 mm x 797 mm x 1.040 mm

Тежина: прибл. 155 kg

Единица за проследување-B1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13”x19”, слободна големина

(100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm)

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Капацитет за хартија: 100 листови (80 gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 403 mm (694 mm *) x 518 mm x

352 mm (451 mm *)

*Со фах за порамнување и проследување-C2 и фах за долги листови-B1

Тежина: прибл. Прибл. 5,5 kg (прибл. 6,7 kg* )

*Со фах за порамнување и проследување-C2 и фах за долги листови-B1

Фах за долги листови-B1

Големина на хартија: 210 x 487,7 mm до 330,2 x 762 mm

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Капацитет за хартија: 1 лист

Излезни спецификации

Единица за завршна обработка со захефтување-W1 Pro

Капацитет на фах:

Капацитет на горен фах (A):

A4/A4R/A5R/A3/SRA3/13”x19” 1.000 листови

Долг лист (должина од 487,7 mm до 762 mm) 100

листови (52-79 gsm) / 50 листови (80-150 gsm) / 25 листови

(151-300 gsm)

Капацитет на долен фах (B): A4 4.000 листови, A4R 2.000

листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно

Капацитет на единица за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови

Димензии (Ш x Д x В): 800 mm x 792 mm x 1.239

mm (со фах за долги листови: 1.136 mm x 792 mm x 1.239 mm)

Тежина: прибл. 130 kg

Напојување: 220-240 V, 50-60 Hz, 8 A

Единица за завршна обработка на брошури-W1 Pro

Капацитет на фах / Тежина на хартија / Положба/капацитет на единицата за захефтување

:

исто како единицата за завршна обработка со захефтување-W1 Pro

Големина на хартија за спојување брошури: A3, A4R, SRA3, 13”x19”, слободна

големина (210 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm)

Тежина на хартија за спојување брошури: листови за содржина од 52-220 gsm,

листови за корици од 64-300 gsm

Капацитет на единицата за захефтување за спојување брошури: 25 листови (52-80 gsm,

вклучувајќи и корици)

Димензии (Ш x Д x В): 800 mm x 792 mm x 1.239

mm (со фах за долги листови: 1.136 mm x 792 mm x 1.239 mm)

Тежина: прибл. 180 kg

Напојување: 220-240 V, 50-60 Hz, 8 A

Единица за правење дупки BT1 / BU1

Потребна е или единицата за завршна обработка на брошури-W1 Pro или единицата за завршна обработка со захефтување

-W1 Pro

Вид на правење дупки: BT1: избор од 2 дупки и 4 дупки (Франција),

BU1: 4 дупки (Шведска)

Тежина на хартија при правење дупки: 52-300 gsm

Големина на хартија при правење дупки:

2 дупки: A3, A4, A4R, слободна големина (182 x 182 mm до 297 x

432,0 mm)

4 дупки: A3, A4, слободна големина (257 x 182 mm до 297 x 432 mm)

Фах за копирање-R2

Големина на хартија: сите достапни големини на единицата за означување

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Излезен капацитет: 250 листови при еднострано/двострано

печатење

Димензии (Ш x Д x В): 422 mm × 382 mm ×

175 mm

Тежина: прибл. 1,2 kg

Единица за правење дупки BT1 / BU1

Единица за правење дупки-BT1/BU1
Потребна е или единицата за завршна обработка на брошури-W1 Pro или единицата за завршна обработка со захефтување-W1 Pro
Вид на единица за правење дупки: BT1: избор од 2 дупки и 4 дупки (Франција), BU1: 4 дупки (Шведска) 
Тежина на хартија при правење дупки: 52-300 gsm 
„Големина на хартија при правење дупки:
2 дупки: A3, A4, A4R, слободна големина (182 x 182 mm до 297 x 432,0 mm)
4 дупки: A3, A4, слободна големина (257 x 182 mm до 297 x 432 mm)

Единица за редење со висок капацитет-H1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19",

Слободна големина (140 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm)

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Капацитет за печатење

Фах за редење: 6.000 листови (80 gsm) во два реда по 3.000

листови

Горен фах: 200 листови (80 gsm / до 330,2 x 762 mm)

Димензии (Ш x Д x В):

899 mm × 745 mm × 1.040 mm

Тежина: прибл. 120 kg

Напојување: 90-264 V, 47-63 Hz, 10 A

Единица за редење со висок капацитет-H1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19",

Слободна големина (140 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm)

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Капацитет за печатење

Фах за редење: 6.000 листови (80 gsm) во два реда по 3.000

листови

Горен фах: 200 листови (80 gsm / до 330,2 x 762 mm)

Димензии (Ш x Д x В):

899 mm × 745 mm × 1.040 mm

Тежина: прибл. 120 kg

Напојување: 90-264 V, 47-63 Hz, 10 A

Единица за совршено поврзување-E1

Големина на брошури: 203 x 138 mm до 297 x 216 mm

Дебелина на брошури: до 25mm

Опсег на сечење: горе/долу: 6,5 до 39,5 mm на секој

раб, преден раб: 6,5 до 49,5 mm

Страници во телото:

Големини: A4, SRA4, слободна големина (257 x 182 mm до

320 x 228,6 mm)

Тежина на хартија и број на листови:

Тенка хартија (52-63 gsm): 30-200 листови

Обична хартија (64-80 gsm): 10-200 листови

Обична хартија (81-90 gsm): 10-150 листови

Дебела хартија (91-105 gsm): 10-150 листови

Дебела хартија (106-163 gsm): до 10 листови сметано како листови за вметнување

или макс. 25 mm како дебелина на топ хартија

Капак:

Број на листови: 1 лист

Големини: A3, SRA3, слободна големина (257 x 364 mm до 330,2 x

487,7 mm)

Тежина на хартија: 90 до 300 gsm

Капацитет на фах: прибл. 127 mm или вкупно прибл. 1.000

листови хартија како вкупен капацитет

Димензии: 922 mm x 791 mm x 1.300 mm

Тежина прибл. 308kg

Напојување: 220-240 V, 50/60 Hz, 3,0 A

Единица за вметнување документи-N1

Број на фахови: 2 фахови

Големина на хартија: A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19",

Слободна големина (182 × 182 mm до 330,2 × 487,7 mm)

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Капацитет на хартија: 200 листови x 2 фахови (80 gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 336 mm (746 mm вклучувајќи и фах)

× 793 mm × 1.407 mm

Тежина: прибл. 61kg

Напојување: 100-240 V, 50/60 Hz, 1,0 A

Единица за превиткување хартија-J1

(Z-превиткување) Големина на хартија: A3, A4R, тежина на хартија: 52 до 105

gsm, излезен капацитет: исто како единицата за завршна обработка со захефтување/брошури-W1

Pro


(C-превиткување) Големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm,

Излезен капацитет: 40 листови (81,4 gsm)

(Наизменично Z-превиткување) Големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до

105 gsm, излезен капацитет: 40 листови (81,4 gsm)

(Двојно паралелно) Големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 90

gsm, излезен капацитет: 25 листови (81,4 gsm)

(Превиткување на половина) Големина на хартија: A4R, тежина на хартија: 52 до 105 gsm,

излезен капацитет: исто како единицата за завршна обработка со захефтување/брошури-W1 Pro

Дим. (Ш x Д x В): 336 mm × 793 mm × 1.190 mm

Тежина: прибл. 71 kg

Единица за отсекување брошури F1

Потребна е единицата за завршна обработка на брошури-W1 Pro

Отсекување по ширина: 2-28mm

Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици)

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Капацитет на фах за отсекување: прибл. 5.000 листови (отсекување по ширина

20 mm, A4, 80 gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 2.095 mm (вклучувајќи продолжеток,

подвижна лента и излезен фах) x 790 mm x 1.040 mm

Тежина: прибл. 178 kg

(вклучувајќи подвижна лента и излезен фах)

Единица за отсекување брошури со две сечила A1

Потребна е единицата за отсекување брошури-F1

Отсекување по ширина: 2-15 mm

Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици)

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm (отсекување за тежини од 60 до 300 gsm)

Капацитет на фах за отсекување: прибл. 1.500 листови (отсекување по ширина

15 mm, A4, 80 gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 2.312 mm (вклучувајќи ја единицата за

отсекување брошури-F1) x 790 mm x 1.040 mm

Тежина: прибл. 145 kg

Напојување: 220-240 V, 60 Hz, 2,3 A

Повеќефункционална професионална единица за правење дупки-A1

Тежина на хартија:

(правење дупки) 75-300 gsm (обична хартија), 118-300

gsm (обложена хартија)

(превиткување) 157-300 gsm (обична хартија / обложена хартија)


Големина на хартија:

(правење дупки) 100 x 148 mm до 330,2 x 762 mm

(правење дупки) SRA3, A3, SRA4, SRA4R, A4, A4R

(превиткување) SRA3, A3, A4R, 13”x19”, 13”x19,2”


Алатки за правење дупки:

пластичен чешел 21 дупка, двојна јамка 23 дупки (кружни/

правоаголни), двојна јамка 34 дупки (кружни/правоаголни), спирала

во боја 47 дупки, поврзување со пластична лента 12 дупки, прстени со отворање 4 дупки,

прстени со отворање 2 дупки, прстени со отворање 4 дупки (шведски),

прстени со отворање 3 дупки, преклопување


Димензии (Ш x Д x В): 445 mm x 795 mm x 1.040 mm


Тежина: прибл. 102kg


Напојување: 230 V, 50 Hz, 1,9 A

Единица за захефтување Finisher-T1

(компатибилност само со C750)

Капацитет на фах:

Капацитет на горен фах (A): A4/A5R 1.300 листови, A4R/

A3/SRA3/13”x19” 650 листови, долги листови (должина од 487,7

mm до 762 mm) 100 листови (52-79 gsm) / 50

листови (80-150 gsm) / 25 листови (151-300 gsm)

Капацитет на долен фах (B): A4 2.450 листови, A5R 1.700

листови, A4R/A3 650 листови, SRA3/13”x19” 650 листови

Тежина на хартија: 52 до 300 gsm

Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно

Капацитет на единица за захефтување: A4: 50 листови, A3/A4R: 30 листови

Димензии (Ш x Д x В): 644 mm (макс. 761*) x 656 mm

x 1.121 mm (со фах за долги листови: 939 mm x 656 mm

x 1.121 mm)

*кога помошниот фах е извлечен.

Тежина: прибл. 48 kg

Единица за завршна обработка на брошури-T1

(компатибилност само со C750)

Капацитет на фах / Тежина на хартија / Положба/капацитет на единицата за захефтување

: исто како единицата за завршна обработка со захефтување-T1

Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R

Тежина на хартија за спојување брошури: листови за содржина од 60-220 gsm,

листови за корици од 60-256 gsm

Капацитет на единицата за захефтување за спојување брошури: 16 листови (60-81 gsm,

вклучувајќи и корици)

Димензии (Ш x Д x В): 646 mm (макс. 761*) x 656 mm

x 1.121 mm (со фах за долги листови: 939 mm x 656 mm

x 1.121 mm)

*кога помошниот фах е извлечен.

Тежина: прибл. 72 kg

Надворешна единица за правење 2/4 дупки-C1

Потребна е единица за захефтување или единица за завршна обработка на брошури-T1.

Вид на правење дупки: избор од 2 дупки и 4 дупки (Франција)

Тежина на хартија: 52-256 gsm

Големина на хартија: 2 дупки: A3, A4 4 дупки: A3, A4

Димензии (Ш x Д x В): 107 mm x 615 mm x 825 mm

Тежина: прибл. 7,7 kg

Надворешна единица за правење 4 дупки-C1

Потребна е единица за захефтување или единица за завршна обработка на брошури-T1.

Вид на правење дупки: 4 дупки (SWE)

Тежина на хартија: 52-256 gsm

Големина на хартија: A3, A4, A4R

Димензии (Ш x Д x В): 107 mm x 615 mm x 825 mm

Тежина: прибл. 7,7 kg

*Ве молиме погледнете ја листата на одобрени медиуми со тежина од 300-350 gsm во водичот за управување со медиуми на imagePRESS C850/750/650.

Сликите од производите имаат само илустративна намена. Одредени функции се изборни. Ве молиме погледнете ги спецификациите на производот или обратете се кај вашиот претставник за продажба од Canon за дополнителни информации.