Серија imagePRESS C910
Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

Брзина на печатење

до 90 стр./мин.

Препорачан месечен обем

од 40.000 до 167.000 страници (A4)

Максимален месечен обем

До 500.000 страници (A4)

Толеранција на регистрација

Од предна до задна страна: 1,0 mm или помалку

Метод на печатење

Печ. во боја со лас.

Резолуција на печатење

2400 dpi x 2400 dpi, 256 градации

Капацитет за хартија

Стандарден: 3 x касети за 550 листови (80 gsm)
Единица за проследување-C1: повеќенаменски фах за 250* листови
POD Deck Lite-C1: 1 x страничен магацин за хартија за 3.500 листови (A4/A3/SRA3)
POD Deck Lite XL-A1: 1x страничен магацин за хартија за 3500 листови (A4/A3/SRA3), 1x 1000 листови со должина > 487,7 mm
Магацин за хартија со повеќе фиоки D1: 5000 листови (2 касети за 1.500 листови, 1 касета за 2.000 листови) - A4/A3/SRA3

*1 лист за долги листови

Максимален капацитет за внес на хартија

10.400 листови (A4/A3, 80 gsm)

Максимален капацитет за излез на хартија

11.200 листови (A4, 80 gsm)

Поддржани типови на медиуми

Кас.:
Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, хартија за банкноти, меморандуми, хартија за картички*, транспарентна хартија, пликови**

Повеќенаменски фах:
Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, обложена хартија, однапред издупчена хартија, хартија за картички, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, пликови, меморандуми

Изборни магацини за хартија:
Тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, обложена хартија, хартија со текстура, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, меморандуми, хартија за картички, пликови**

* Потребен е додаток за снабдување со картички
** Потребен е додаток за снабдување со пликови

Поддржани големини на медиуми

Касета за хартија 1/2/3
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19" (330 x 483 mm)
Слободна големина: 100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Пликови: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5

Единица за проследување-C1 (повеќенаменски фах)
Стандардна големина: SRA3, 13"x19" (330 x 483 mm)
Слободна големина: 100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Долги листови*: од 210 x 487,8 mm до 330,2 x 1.300 mm
Пликови: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5

POD Deck Lite-C1
Стандардна големина: SRA3, 13""x19"" (330 x 483 mm)
Слободна големина: 139,7 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

POD Deck Lite XL-A1
Стандардна големина: SRA3, 13”x19” (330 x 483 mm)
Слободна големина: 139,7 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Долги листови: 210 x 487,8 mm до 330,2 x 762 mm
Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

Магацин за хартија со повеќе фиоки-D1
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13”x19”
(330 x 483 mm)
Слободна големина: 139,7 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm
Плик: ISO-C5

*Потребен е фах за долги листови-B1 и фах за порамнување и проследување-D1

Поддржани тежини на медиуми

Касети: од 52 до 300 gsm
Повеќенаменски фах/изборни магацини за хартија: од 52 до 350 gsm
Двострано: 52 до 350 gsm

Време за загревање Вид на интерфејс

Прибл. 360 секунди

USB 2.0 Hi-speed
Етернет: 1000 BaseT/100Base -TX/10Base-T Стандардно: 1* x USB - главен компјутер

*Еден дополнителен на левата страна од панелот за ракување на PRISMAsync

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/Port 9100/WSD/IPP/IPPS/SMB/FTP), IPX/SPX(NDS, Bindery), AppleTalk
*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

1,66 GHz (SOC ARM 1136JF-S 400 MHz, ARM 946 200 MHz)

Меморија

1,5GB (SOC 2GB)

Хард диск драјв

Стандарден хард диск драјв од 1TB

Контролен панел (EFI/Canon PS/PCL)

Контролен панел во исправена положба-G1: TFT SVGA LED-екран од 26,4 cm (10,4 инчи)
Екран на допир во боја со задно осветлување во исправена положба

Контролен панел (PRISMAsync)

Панел за ракување-A5: панел со екран на допир од 15 инчи

Димензии (Ш x В x Д)

1.952 mm* x 934 mm x 1.433 mm** (Ш x Д x В)
*Содржи изборен контролен панел и фах за копирање-R2
**Содржи контролен панел во исправена положба-G1 (ако се прикачени панелот за ракување-A5 и
светилката за предупредување на операторот-D1, тогаш вкупната висина изнесува 1.712 mm)

Минимален оростор за инсталирање (Ш x Д)

1.952 (Ш) x 1.524 (Д) mm

Тежина

Прибл. 316 kg
*содржи ADF

Раб. услови

Температура: 20 до 27ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 15 до 60 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10%), 50/60 Hz (±2 Hz), 16 A x 2 *Цела Европа
220-240 V (±10%), 50/60 Hz (±2 Hz), 13 A x 2 *Обединето Кралство

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1.560 W (кај уредот за напојување)
+ 2.500 W (кај единицата за спојување)
Режим на исклучена дополнителна компонента: прибл. 1,0 Wh
Мир.: прибл. 1,5 Wh
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC):
10,7 kWh (imagePRESS C910), 9,9 kWh (imagePRESS C810),
8,9 kWh (imagePRESS C710)

Спецификации на контролорот за печатење Fiery

Изборен / стандарден

По избор

Име

imagePRESS сервер H350
(надворешен сервер базиран на Fiery)
imagePRESS сервер G250
(вграден сервер базиран на Fiery)

Јазици за опис на страница

PCL5/6 (драјвер и помошна алатка за поддршка: само за вграден/
PCL-интерпретатор кој е достапен на надворешен Fiery-сервер)
Adobe PostScript Level 3

Резолуција

1.200 dpi x 1.200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Меморија

Надворешен сервер основан на Fiery: 8 GB (2 x 4 GB)

Хард диск драјв

Надворешен сервер основан на Fiery: 1 TB SATA
Вграден сервер основан на Fiery: 500 GB SATA

Брзина на процесор

Надворешен сервер основан на Fiery: до 3,6 GHz
(Intel Core i5-6500)
Вграден сервер основан на Fiery: 3,3 GHz
(Intel Pentium G4400)

Фонтови

138 Adobe PS фонтови, 113 PCL фонтови, 32 баркодови

Поддржани оперативни системи

Windows® 7/Windows® 8.1/Windows®10/Windows® Server
2008 R2/Windows® Server 2012 R2/Windows® Server 2016/
Mac OS X(10.11 - 10.14)

Интерфејс

Етернет 1000 Base-T/100Base-TX/10Base-T,
USB, DVI-приклучок (само за H350), Display Port-приклучок
(само за H350)

Мрежни протоколи

TCP/IP, AppleTalk (поддршка само за преземање фонтови), Bonjour,
SNMP, IPP, FTP, SMB, IPv6,WSD(минимална поддршка за добивање
сертификат WHQL)

EFI дополнителна опрема (изборна)

Impose и Compose, GA Package Premium
Edition (за H350), Productivity Package
(за G250), комплет за отстранлив HDD (за H350)

Спецификации на контролерот PRISMAsync

Изборен / стандарден

По избор

Име

Серија PRISMAsync iPR C910

Јазици за опис на страница

PostScript L3, APPE 5.1 / PDF 2.0, IPDS (трансакциски),
PCL/PJL (трансакциски)

Резолуција

PS/PDF: 600 x 600 dpi или 1.200 x 1.200 dpi, трансакциски
PCL: 600 x 600 dpi,
трансакциски IPDS: 600 x 600 dpi

Меморија

1 x DDR4-2400 8 GB, вкупно 8 GB

Хард диск драјв

1 x 500 GB 2,5 инчи
1 x 1 TB, 3,5 инчи

Брзина на процесор

Intel Core i5-8500 (8-ма генерација на процесори Coffee Lake)

Фонтови

136 фонтови од тип 1 за романски јазици
Импортирање на PS фонтови од страна на корисник преку Уредувач на подесувања
Изборни азиски фонтови за Adobe:
Јапонски: 5 Morisawa фонтови (без Heisei фонтови)
Кинески: 2 фонтови за едноставен кинески,
1 фонт за традиционален кинески
Корејски: 1 фонт за корејски

Поддржани оперативни системи

7 (32/64-битен), Server 2012R2, 8.1 (32/64-битен) и 10
MacOS 10.9 (64-битен), MacOS 10.10 (64-битен),
MacOS 10.11 (64-битен), Server 2016,
MacOS 10.12/13 (64 бита),

Интерфејс

Етернет (10/100/1000 Base-T), USB за датотеки преку панелот за
ракување, DVI за приклучување на панелот за ракување

Мрежни протоколи

TCP/IP: IPv4 / IPv6, мрежен протокол IEEE 802.1x, SMB
(скенирање), WebDAV (скенирање), FTP (скенирање), SMTP (е-пошта),
SNMP v1/v3, ресурси на централен уред MIB, системска група MIB II, печатач
MIB, следење задачи MIB, управување со задачи MIB, испраќање преку lpr,
автоматски папки, приклучок, IPP, JDF/JMF, USB-мемориски уред.

Дополнителна опрема за PRISMAsync (изборно)

Advance color management, PRISMAsync Remote Match,
PRISMAsync remote Control, PRISMAlytics Dashboard, DocBox,
PageProgramming

Спецификации за скенирање

Име

Единица за двострано исчитување на слики во боја-M1

Опис

Изборен скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 300 листови (двострано скенирање во едно поминување)

Тип

Рамно лежиште во боја плус двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување

Поддржани големини на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R, слободни големини (Ш x Д):
мин. 139,7 mm x 128 mm, макс. 432 mm x 304,8 mm

Поддржани тежини на медиуми (Ц-Б/БОЈА)

Еднострано скенирање (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА): 38 до 220 gsm / 64 до 220 gsm;
Двострано скенирање (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА): 50 до 220 gsm / 64 до 220 gsm

Резолуција на скенирање

Копирање: 600 dpi x 600 dpi
Испраќање: 600 dpi x 600 dpi / 300 dpi x 300 dpi

Дуплекс скенирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Брзина на скенирање

Еднострано (A4, 300 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) 120/120 слики/мин.
Двострано (A4, 300 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) 230/150 слики/мин.
Еднострано (A4, 600 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) 120/70 слики/мин.
Двострано (A4, 600 dpi): (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) 150/85 слики/мин.

Спецификации на испраќање

Изборен / стандарден

Стандардно кај сите модели
(Потребна е единицата за двострано исчитување слики во боја M1)

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi,
200 x 400 dpi, 400 x 200 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Дестинации

E-mail/интернет факс (SMTP), PC (SMB, FTP), WebDAV.
Google Docs со апликацијата iR-ADV Cloud Connect за MEAP

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (1000) / локално (макс. 500)

Формат на фајл

TIFF, JPEG, PDF, XPS, PDF/XPS со голема компресија, PDF/A-1b,
PDF/XPS со можност за пребарување, Office Open XML (PowerPoint, Word)

Универзални комплети на функции за испраќање

Универзален комплет со напредни функции за испраќање-H1 (изборно): создавајте
PDF-скици (траг и рамномерност), дополнителни компоненти од Adobe Reader за
PDF (PDF/XPS со можност за пребарување е стандардна функција.)

Универзален комплет со безбедносни функции за испраќање-D1 (изборно): испраќајте
шифриран PDF и додавајте дигитален потпис на уредот во датотеките PDF/
XPS.

Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1 (изборно): додавајте
дигитален потпис на корисникот во датотеките PDF/XPS.

Спецификации за копирање

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT) (Ц-Б/БОЈА)

Во боја: Прибл. 7,7 сек.
ЦРНО-БЕЛО: прибл. 6,9 сек.

Резол. на коп.

Читање:600 dpi x 600 dpi
Печатење: 2.400 dpi x 2.400 dpi

Повеќекратно копирање

До 9999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400% со чекор на зголемување од 1%
Фиксен сооднос на зумирање: 25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ВЛЕЗНА ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

POD Deck Lite-C1

Големина на хартија:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19" (330 x 483 mm)
Слободна големина: 139,7 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Пликови: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5

Тежина на хартија: од 52 до 350 gsm

Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm) / 4.000 листови (64gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 717 mm x 686 mm x 574 mm

Тежина: прибл. 76 kg

POD Deck Lite XL - A1

Големина на хартија:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13”x19” (330 x 483 mm)
Слободна големина: 139,7 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Долги листови: 210 x 487,8 mm до 330,2 x 762 mm
Пликови: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5

Тежина на хартија:
(должина до 487,7 mm) од 52 до 350 gsm (должина од 487,7 mm до 762 mm) од 64 до 300 gsm

Капацитет за хартија:
(должина до 487,7 mm) 3.500 листови (80 gsm) /4.000 листови (64 gsm),
(должина од 487,7 mm до 762 mm) 1.000 листови (80 gsm)

Димензии (Ш x Д x В): 1.105 mm x 686 mm x 574 mm
Тежина: прибл. 113 kg

Магацин за хартија со повеќе фиоки-D1

Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13”x19” (330 x 483 mm)
Слободна големина: 139,7 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm
Плик: ISO-C5
Тежина на хартија: од 52 до 350 gsm
Капацитет за хартија: 2 x 1.500 листови, 1 x 2.000 листови, вкупно 5.000
листови (80 gsm)
Дим. (Ш x Д x В): 950 mm x 797 mm x 1.040 mm
Тежина: прибл. 155 kg

Единица за проследување-C1

Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13”x19” (330 x 483 mm)
Слободна големина: 100 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
Долги листови*: од 210 x 487,8 mm до 330,2 x 1.300 mm
Пликови: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5
*Потребен е фах за долги листови-B1 и фах за порамнување и проследување-D1
Тежина на хартија: од 52 до 350 gsm
Капацитет за хартија: 250 листови (80 или 64 gsm), 1 лист (долг лист)
Димензии* (Ш x Д x В): 749 mm x 528 mm x 402 mm
*Со фах за порамнување и проследување-D1 и фах за долги листови-B1
Тежина*: прибл. 9,5 kg
*Со фах за порамнување и проследување-D1 и фах за долги листови-B1

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИЗЛЕЗНА ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Единица за завршна обработка со захефтување-W1 Pro

Капацитет на фах:
Капацитет на горен фах (A):
A4/A4R/A5R/A3/SRA3/13”x19”
1.000 листови (52-300 gsm) / 200 листови (301-350 gsm)
Долги листови (должина од 487,7 mm до 762 mm) 100 листови (52-79 gsm) / 50 листови (80-150 gsm) / 25 листови (151-300 gsm). Капацитет на долен фах (B): A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови. Тежина на хартија: од 52 до 350 gsm. Положба на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување. Капацитет на единицата за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови

Единица за завршна обработка на брошури-W1 Pro

Капацитет на фах / Тежина на хартија / Положба на единицата за захефтување / Капацитет на единицата за захефтување:
исто како единицата за завршна обработка со захефтување-W1 Pro
Големина на хартија за спојување брошури: A3, A4R, SRA3, 13”x19”,
Слободна големина (210 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm)
Тежина на хартија за спојување брошури: листови за содржина од 52-220 gsm,
листови за корици од 64-300 gsm
Капацитет на единицата за захефтување за спојување брошури: 25 листови (52-80 gsm, вклучува корици) ВЛЕЗНА ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Единица за правење дупки BT1 / BU1

Потребна е или единицата за завршна обработка на брошури-W1 PRO или единицата за завршна обработка со захефтување-W1 PRO
Вид на единица за правење дупки: BT1: избор од 2 дупки и 4 дупки (Франција), BU1: 4 дупки (Шведска)
Тежина на хартија при правење дупки: 52-300 gsm
Големина на хартија при правење дупки:
2 дупки: A3, A4, A4R,
Слободна големина (182 x 182 mm до 297 x 432,0 mm, но не и 203 x 257 mm до 297 x 270 mm)
4 дупки: A3, A4, слободна големина (257 x 182 mm до 297 x 432 mm)

Фах за копирање-R2

Големина на хартија: сите достапни големини на единицата за означување
Тежина на хартија: од 52 до 350 gsm
Излезен капацитет: 250 листови при еднострано/двострано печатење

Единица за редење со висок капацитет-H1

Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 1300"x19",
Слободна големина (140 x 182 mm до 330,2 x 487,7 mm)
Тежина на хартија: од 52 до 350 gsm
Излезен капацитет
Фах за редење: 6.000 листови (80 gsm) во два реда по 3.000 листови во секој
Горен фах: 200 листови (80 gsm, од 140 x 182 mm до
330,2 x 762 mm), 100 листови
(од 210 x 762,1 mm до 330,2 x 1.300 mm)

Единица за совршено поврзување-E1

Големина на брошури: 203 x 138 mm до 297 x 216 mm
Дебелина на брошури: до 25 mm
Опсег на сечење: горе/долу: 6,5 до 39,5mm на секој раб, преден раб: 6,5 до 49,5mm
Страници во телото:
Големини: A4, SRA4, слободна големина (од 257 x 182 mm до 320 x 228,6 mm)
Тежина на хартија и број на листови:
Тенка хартија (52-63 gsm): 30-200 листови
Обична хартија (64-80 gsm): 10-200 листови
Обична хартија (81-90 gsm): 10-150 листови
Дебела хартија (91-105 gsm): 10-150 листови
Дебела хартија (106-163 gsm): до 10 листови сметано како листови за вметнување или макс. 25 mm како дебелина на топ хартија
Капак:
Број на листови: 1 лист
Големини: A3, SRA3, слободна големина (257 x 364 mm до 330,2 x 487,7mm)
Тежина на хартија: 90 до 300 gsm
Капацитет на фахот: прибл. 127 mm или прибл. 1.000 листови хартија како вкупен капацитет

Единица за вметнување документи-N1

Број на фахови: 2 фахови
Големина на хартија: A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19",
Слободна големина (182 × 182 mm до 330,2 × 487,7 mm)
Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Капацитет на хартија: 200 листови x 2 фахови (80 gsm)

Единица за превиткување хартија-J1

Големина на хартија: A3, A4R, Тежина на хартија: 52 до 105 gsm, Излезен капацитет: исто како единицата за завршна обработка со захефтување/за брошури-W1 PRO
Големина на хартија: A4R, Тежина на хартија: 52 до 105 gsm, Излезен капацитет: 40 листови (81,4 gsm)
Големина на хартија: A4R, Тежина на хартија: 52 до 105 gsm, Излезен капацитет: 40 листови (81,4 gsm)
Големина на хартија: A4R, Тежина на хартија: 52 до 90 gsm, Излезен капацитет: 25 листови (81,4 gsm)
Големина на хартија: A4R, Тежина на хартија: 52 до 105 gsm, Излезен капацитет: исто како единицата за завршна обработка со захефтување/за брошури-W1 PRO

Единица за отсекување брошури F1

Потребна е единицата за завршна обработка на брошури-W1 PRO Отсекување по ширина: 2-28 mm
Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици) Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
Капацитет на фах за отсекување: прибл. 5.000 листови (ширина на отсекување од 20 mm, A4, 80 gsm)

Единица за отсекување брошури со две сечила A1

Потребна е единицата за отсекување брошури-F1 Отсекување по ширина: 2-15 mm
Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици) Тежина на хартија: 52 до 300 gsm (отсекување од 60 до 300 gsm)
Капацитет на фах за отсекување: прибл. 1.500 листови (ширина на отсекување од 15mm, A4, 80 gsm)

Повеќефункционална професионална единица за правење дупки-B1

Тежина на хартија:
75-300 gsm (обична хартија), 118-300 gsm (обложена хартија)
157-300 gsm (обична хартија / обложена хартија)
75-350 gsm (обична хартија), 118-350 gsm (обложена хартија)
Големина на хартија:
100 x 148 mm до 330,2 x 1.300 mm
SRA3, A3, SRA4, SRA4R, A4, A4R
SRA3, A3, A4R, 13”x19”, 13”x19,2”
Алатки за правење дупки:
Пластичен чешел 21 дупка, двојна јамка 23 дупки (кружни/правоаголни), двојна јамка 34 дупки (кружни/правоаголни), спирала во боја 47 дупки, поврзување со пластична лента 12 дупки, прстени со отворање 4 дупки, прстени со отворање 2 дупки, прстени со отворање 4 дупки (шведски), превиткување

Единица за завршна обработка со захефтување-AC1 (компатибилност само со C810 и C710)

Капацитет на долен фах (A):
A4/A5R 3000 листови (81 gsm), A4R/A3/SRA3/13”x19”
1500 листови (81 gsm),
Долги листови* (должина од 487,7 mm до 762 mm)
100 листови (79 gsm)
Долги листови* (должина од 762 mm) 1 лист
Сите големини на тенка хартија (52-59 gsm) 1.500 листови
Капацитетот за обложена хартија е половина од капацитетот за обична хартија

Капацитет на горен фах (B): A4/A5R 250 листови (80 gsm),
A4R/A3/SRA3/13”x19” 125 листови (80 gsm)

Капацитет на среден фах (C): A4/A5R 250 листови (80 gsm),
A4R/A3/SRA3/13”x19” 125 листови (80 gsm)

Тежина на хартија за фах A: без подредување 52-350 gsm,
групно поместување / единица за захефтување 52-256 gsm без двострано
отпечатена тенка хартија (52-59 gsm) и кои било специјални медиуми,
еко единица за захефтување 52-105 gsm. Тежина на хартија за
фах B/C: без подредување / групно поместување 52-256 gsm
без двострано отпечатена тенка хартија (52-59 gsm),
обложена хартија (85-105,9 gsm) и кои било специјални медиуми
Положба на единицата за захефтување: захефтување во агол,
двојно захефтување. Капацитет на единицата за захефтување: A4: 65 листови, A3/A4R: 40 листови
<Обложени медиуми> 2 листа

*Потребен е фах за долги листови

Единица за завршна обработка на брошури-AC1 (компатибилност само со C810 и C710)

Капацитет на фах / Тежина на хартија / Положба на единицата за захефтување / Капацитет
на единицата за захефтување: исто како единицата за завршна обработка со захефтување-AC1
Големина на хартија за спојување на брошури: A3, A4R
Тежина на хартија за спојување брошури: листови за содржина од 60-220 gsm,
листови за корици од 60-256 gsm
Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури
(вклучувајќи 1 лист за корица): необложени медиуми;
20 листови (52-81,4 gsm), 10 листови (82-105 gsm),
5 листови (106-150 gsm), 4 листови (151-209 gsm),
3 листови (210-220 gsm) обложени медиуми;
5 листови (85-150 gsm), 4 листови (151-209 gsm),
3 листови (210-220 gsm)

КОМПЛЕТ ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА JOGGER-A1

Потребна е или единицата за завршна обработка со захефтување или единицата за завршна обработка на брошури-AC1.
Тежина на хартија: неподредени 52-300 gsm,
Групно поместување 52-256 gsm
Големина на хартија: неподредени A3/A4/A4R, групно поместување A3/A4/A4R

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1

Потребна е или единицата за завршна обработка со захефтување или единицата за завршна обработка на брошури-AC1.
Вид на единица за правење дупки: избор од 2 дупки и 4 дупки (Франција) Тежина на хартија: 52-256 gsm
Големина на хартија: 2 дупки: A3, A4, A4R 4 дупки: A3, A4

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1

Потребна е или единицата за завршна обработка со захефтување или единицата за завршна обработка на брошури-AC1. Вид на правење дупки: 4 дупки (SWE)
Тежина на хартија: 52-256 gsm Големина на хартија: A3, A4, A4R

DFD-адаптер-A1

Основни информации: овозможува поврзување со DFD непосредно до машината
Тежина на хартија: обична хартија 52-325 gsm, обложена хартија 128-325 gsm
Големина на хартија: 182 x 182 mm - 330,2 x 487,7 mm
Опции: комплет со мост за единици за завршна обработка 1002-A1 (стандардната висина на DFD е 860 mm)
Димензии (Ш x Д x В): 300 mm x 745 mm x 1040 mm Тежина: прибл. 60 kg
Напојување: 90-264 V, 47-63 Hz, повеќе од 10 A

Мост за единици за завршна обработка-A1

Основни информации: овозможува поврзување на единицата за завршна обработка со захефтување-W1 PRO и единицата за завршна обработка на брошури-W1 PRO со DFD-опрема за завршна обработка од 3-ти страни. Секогаш во комбинација со DFD-адаптерот-A1.
Тежина на хартија: обична хартија 52-325 gsm, обложена хартија 128-325 gsm
Големина на хартија: 182 x 182 mm - 330,2 x 487,7 mm

Опрема за завршна обработка од 3-ти страни

Основни информации: серијата imagePRESS C910 може да се конфигурира и со опрема за завршна обработка од 3-ти страни. Погледнете листа со наведени и одобрени единици за завршна обработка.
Единица за изработка на брошури во боја SDD BLM300C за единица за завршна обработка и укоричување со спирали Max MB-1000C
Единица за изработка на брошури Plockmatic BLM35 и комплет за надградба Plockmatic BLM50
Plockmatic MPS (повеќенаменска единица за редење) GBC eWire Pro