Discover the future of books with end-to-end digital printing solutions that drive new revenue streams.

Дигитално печатење книги

Откријте ја иднината на книгите со сеопфатни решенија за дигитално печатење што создаваат нови извори на приход.

Соочени со пократок животен век на книгите, помали тиражи и со непредвидлива продажба, издавачите треба да пронајдат поиновативни решенија за печатење.

Со најновата дигитална технологија може да ја задоволите растечката побарувачка на економично печатење во мал тираж, да го оптимизирате ланецот на испорака на издавачите и да обезбедите побрзо пласирање на нивниот тираж на пазарот.

Придобивки од дигиталното печатење на книги

Benefits Benefits

Побрзо пласирање на пазарот

Сеопфатните работни процеси ја зголемуваат продуктивноста

Benefits Benefits

Нови услуги за издавачите

Флексибилна големина на тираж, до единечни копии

Benefits Benefits

Поедноставен процес

Отстранете ги неефикасните рачни процеси

Benefits Benefits

Оптимизиран ланец на испорака

Моделите за дигитално печатење може да го намалат прекумерното натрупување на материјали

Ново поглавје во печатењето книги

The Canon solution enabled us to deliver high quality products quickly, efficiently and reliably.
Решението од Canon ни овозможи висококвалитетно печатење на брз, ефикасен и сигурен начин.

Fredrik Borg

Привремен главен извршен директор, Holmbergs

Предизвикот

Шведската компанија за печатење Holmbergs е пионер во дигиталната технологија која сакаше да инвестира во најновата технологија, за да ја задоволи растечката побарувачка на печатење книги во мал тираж. Компанијата беше под притисок да ја зголеми продуктивноста и да ги намали трошоците, но сакаше и да им понуди поголем опсег за прилагодување и персонализација на потрошувачите.

The Canon solution enabled us to deliver high quality products quickly, efficiently and reliably.
New ‘book of one’ production model, with automated workflows from job submission to delivery.

Решението

Создадовме решение врз основа на софтверот PRISMAproduction и подобрено од инк-џет печатачот со голема брзина ColorStream и системот за завршна обработка Tecnau LaserMax. Ова ѝ овозможи на компанијата Holmbergs да понуди нов модел за еднократно печатење книги со автоматизирани работни процеси од испраќањето до испораката на задачите.

Придобивки

Нашето решение доведе до голем пораст на обемот на отпечатени материјали преку побрзо и поекономично еднократно печатење, без загуба на квалитет. Исто така, ова решение ѝ овозможи на компанијата Holmbergs да им понуди на потрошувачите поголем опсег за прилагодување на нивните книги, со детали како уникатни ISBN баркодови, лого ознаки и слики.

Sharp rise in print volumes, by providing faster, more economical one-off book printing.

Откријте како нашите решенија за дигитално печатење книги може да ви помогнат да го задржите чекорот пред конкуренцијата на променливиот пазар


РАЗГОВАРАЈТЕ СО НАШИОТ ТИМ


Клучни решенија

A breakthrough range of software solutions that help you streamline and automate workflows.

PRISMA suite

Револуционерна палета на софтверски решенија што ќе ви помогнат да ги поедноставите и автоматизирате работните процеси во секоја етапа од процесот на печатење.

Colorstream 6000 Chroma

ColorStream 6000 Chroma е машина за инк-џет печатење со разновидни опции и мрежа што нуди исклучителен квалитет и флексибилност, која е дизајнирана за брзо и сигурно печатење пошта, издавање и користење за рекламни цели
A highly versatile colour inkjet web press that offers both exceptional quality and flexibility.
The most productive high speed, high volume monochrome digital presses in their class

varioPRINT 6000

Серијата varioPRINT 6000 се одликува со најпродуктивни дигитални еднобојни машини за печатење големи количини и нуди извонредна сигурност, управување со медиуми и практично користење.

ProStream 1000 series

For high volume, commercial print environments, the web-fed ProStream 1000 series (ProStream 1000 and 1800) combines the print quality and media flexibility of offset with the production efficiency and versatility of digital inkjet to deliver a level of performance that matches your passion for print.
ProStream 1000 series
varioPRINT iX-series

varioPRINT iX-series

The varioPRINT iX-series revolutionises the commercial printing business experience. It combines stunning image quality and a wide media range with the high productivity and attractive cost-efficiency of inkjet. So commercial printers can say "Yes" to virtually any job, based on the agreed turnaround time and price, then print it for more profit and more business.
Печатете книги побрзо и пофлексибилно и заштитете ги вашите маржи.