A faster, more flexible way to create stunning outdoor graphics.

Печатење за надворешно изложување

Побрз, пофлексибилен начин на создавање на неверојатни графички материјали за надворешно изложување.

Ако користите неефикасна технологија за печатење, како можете да ги исполните кратките рокови кои ги бараат клиентите за да го одржувате темпото со нивните промоции?

Без вистинските алатки, тешко е да одговорите на побарувачката на пазарот за прилагодено печатење со конкурентни цени, или пак да откриете нови апликации.

Придобивките од нашата технологија за печатење за надворешно изложување

Cut lead and delivery times Cut lead and delivery times

Скратете ги времињата за завршување на процесот и за испорака

Зголемете ја продуктивноста користејќи сеопфатни дигитални работни процеси

Improve your margins Improve your margins

Подобрете ги вашите маргини

Направете го поекономично печатењето на кратки рокови со висок квалитет

Respond to market demand Respond to market demand

Одговорете на побарувачката на пазарот

Понудете максимален опсег на прилагодување и персонализација

Discover new revenue streams Discover new revenue streams

Пронајдете нови извори на приход

Понудете разновидни нови апликации и печатете на повеќе супстрати

Совршеност преку иновации

Equipped with a superior production workflow and with a superior partner in Canon
Опремени сме со врвен производствен работен процес и со врвен партнер како Canon.

Andy Halasz

Администратор, Replay Studio

Предизвикот

Белгиската компанија за печатарски услуги позната по своите иновации, Replay Studio, сакаше да ја зацврсти својата позиција на динамичниот пазар за промотивни графички материјали. Сепак, нејзината технологија не можеше да ја понуди брзината, квалитетот и флексибилноста којашто ја посакуваше, ниту пак можноста да печати на подебели супстрати за надворешна примена.

Equipped with a superior production workflow and with a superior partner in Canon
Wide format Arizona 550, ColorWave 650 for posters, Canon imagePRESS for narrow format work.

Решението

Следејќи го нашиот совет, компанијата инвестираше во печатачот за широки формати Arizona 550, во ColorWave 650 за постери, како и во Canon imagePRESS за работни задачи со тесен формат. Поради опсегот на апликациите кои ги печати компанијата, ние исто така поставивме работен процес со управување за бои за да обезбедиме непроменето печатење на секој уред.

Придобивки

Овој побрз и поефикасен систем двојно ги намалува трошоците за производство и времињата на испорака, притоа подобрувајќи го квалитетот на печатењето и капацитетот на компанијата да печати на подебели супстрати. Ова ја зацементира првата позиција на Replay Studio на пазарот за дигитално печатење во голем формат и доведе до зголемување од 27% на профитот во период од 4 години.

Faster, more efficient system halved production costs and turnaround times

Откријте како нашата технологија за печатење за надворешно изложување може да ви помогне да добиете повеќе работа


РАЗГОВАРАЈТЕ СО НАШИОТ ТИМ

Како функционираКлучни решенија

The first production printer to feature Canon's unique UVgel technology

Colorado 1640

Како прв печатач за производствено печатење кој ја содржи уникатната UVgel технологија на Canon, Colorado нуди ненадмината продуктивност со минимално одржување и исклучителен квалитет на печатењето на најширок можен опсег на медиуми.

Arizona

Наградуваната серија Arizona со своите разновидни UV печатачи со рамно лежиште, способни за справување со широк опсег на иновативни апликации на груби и флексибилни медиуми, нуди неверојатен квалитет на печатењето, дури и при големи брзини.
Versatile UV flatbed printers capable of handling a wide range of innovative applications
Highly accurate cutting tables that offer exceptional versatility and productivity for graphic applications

ProCut

Со високо прецизни, автоматизирани маси за сечење кои нудат исклучителна разновидност и продуктивност за графички апликации, сериите на ProCut се опремени со софтвер кој го рационализираат вашиот работен процес од предпечатењето до крајот.

ColorWave 700

Брз и флексибилен печатач во боја, ColorWave 700 е идеален за широк формат за графичка уметност – нудејќи висок квалитет, печатени материјали кои брзо се сушат и се отпорни на вода на обложени, необложени и прилагодени медиуми.
A fast and flexible colour printer, ideal for wide format graphic arts applications
Откријте побрзи и поефикасни решенија за производство на графички материјали со висок квалитет за надворешно изложување.