Canon XEED 4K600STZ
Спецификации

Димензии (ШxВxД)

559mm x 201mm x 624mm

Тежина

26kg

Важни функции

4K Resolution

4K резолуција

Резолуција од 4096 x 2400 која е поголема од 4K

AISYS

AISYS

Моќна светлина и голем стандарден сооднос на контрастот

HDMI

HDMI

HDMI приклучок

PJLink

PJLink

Протокол за контрола со индустриски стандард

Crestron Connected

Поддршка за Crestron

Crestron Room View за контрола

5 Year Warranty

Гаранција од 5 години*

Важат правила и услови

Wi-Fi Certified

Сертификат за Wi-Fi

Лесно далечинско и безжично управување

Погледни сè

Детални спецификации

Панел

Тип

4K-LCOS рефлективен екран, активна матрица

Големина и број

0,76” дијагонала, 3 панели

Сооднос на слика

прибл.17:10 (128:75)

Стандардна резолуција

4096 x 2400 (4K), 9830400 пиксели

Светлосен извор

Тип

Сина ласерска диода и жолт фосфор

Работен век на светлосниот извор

20.000 часа / 40.000 часа (режим за извонредно долг работен век)

ОПТИКА

F број на објектив и фокусна должина

F2.6; f=17.2 – 22.3mm

Зум зголемување и контрола

Моторизиран 1,3x

Контрола на фокус

Моторизирано

Поместување на објектив

Вертикално: +/-60%, моторизирано (сооднос -1:11 - 11:-1)
Хоризонтално: +/-10%, моторизирано (сооднос 4:6 - 6:4)

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост

6.000 / 4.560 / 2.400 лумени (Стандардно, тивко 1 и тивко 2)
Во услови со висока амбиентална температура, бројот на лумени може да се намали за да се заштити уредот од оштетувања.

Осветленост на боите

6.000 / 4.560 / 2.400 лумени (Стандардно, тивко 1 и тивко 2)
Во услови со висока амбиентална температура, бројот на лумени може да се намали за да се заштити уредот од оштетувања.

Униформност на осветлување

80%

Сооднос на контрастот

4.000:1 Ирисот е поставен на Затвори 3 (сè бело: сè црно, стандардно),
10.000:1 (динамички)

Покриеност на растојание на проекција

0,9m – 17,7m (2,2m - 2,9m за слика од 100")

Големина на екран

40” - 600” (88 x 51cm - 1315 x 770cm)

Сооднос на проекција (слика од 70")

1,0 - 1,3:1

Зголемување со дигитален зум

НЕМА

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално: +/-20°
Хоризонтално: +/-20°

Компатибилност со DVI (еден)

640x480, 800x600, 1280x720, 1024x768, 1366x768, 1440x900, 1280x1024, 1920x1080, 2048x1080, 2560x1080, 1920x1200, 2048x1200, 2560x1440, 3840x2160 (24-30Hz), 4096x2160 (24-30Hz, нема поддршка за EDID)

DVI 1x2

2560x1080, 2560x1440, 2560x1600, 3840x2160 (24-30Hz), 4096x2160 (24-30Hz)

DVI 2x2

3840x2160, 4096x2160, 4096x2304*, 3200x2400*, 3840x2400*, 4096x2400*


*кога „режимот на панелот“ е поставен на 4096x2400

DVI 1x4

3840x2160, 4096x2160, 4096x2304*, 3840x2400*, 4096x2400*


*кога „режимот на панелот“ е поставен на 4096x2400

HDMI2.0 (еден)

640x480, 720x480, 720x576, 800x600, 1280x720, 1024x768, 1366x768, 1440x900, 1280x1024, 1920x1080, 2048x1080, 2560x1080, 1920x1200, 2048x1200, 2560x1440, 2560x1600, 3840x2160, 4096x2160

HDMI 1x2

1280x480, 1440x480, 1440x576, 2560x720, 3840x1080, 2560x1600, 3840x2160, 4096x2160, 3200x2400, 3840x2400 (нема поддршка за EDID)

Вграден звучник

5,0W RMS, моно

ПРИКЛУЧОЦИ

Дигитален RGB влез

DVI-D 25-пин. x 4

Дигитален видео и аудио влез

HDMI* x 2


*4K60P, HDR, BT2020, DeepColour

Audio Input

3,5mm стерео мини приклучок

Аудио излез


3,5mm стерео мини приклучок

Универзални комплети на функции за испраќање

USB тип A

Сервисен приклучок / контрола на проектор

Мини D-Sub 9-пин., RS232C

Приклучок за мрежа

RJ-45 (1000BASE-T / 100BASE-TX / 10BASE-T)

Стандард за пренос преку Wi-Fi

IEEE 802.11b / g / n
**Достапна е и верзија без Wi-Fi – XEED 4K601STZ

Растојание за пренос преку Wi-Fi

До 25m (без пречки од електрични бранови / без пречки до пристапната точка)

Шифрирање на Wi-Fi

Отворено / WEP / WPA-PSK TKIP / WPA-PSK AES / WPA2-PSK TKIP / WPA2-PSK AES

Режими за поврзување преку Wi-Fi

Режим на инфраструктура
Режим PjAP (пристапна точка на проекторот)

Wi-Fi сертификати и WPS

Добиено. Метод со притиснување копче (PBC) и метод со PIN код (PIN)

Жичен далечински управувач

3,5mm стерео мини приклучок

МЕХАНИЗМИ

Механизам за подигнување

Четири вртливи ногарки, издолжување до 15mm

КАРАКТЕРИСТИКИ

Извор на напојување со енергија

100V - 240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Нормален режим: 665W / еко режим: 470W

Потрошувачка на енергија во режим на подготвеност

Вклучена мрежа: 0,8W; мала потрошувачка на енергија/исклучена мрежа: 0,4W

Ниво на шум

37/32/29dB (Стандардно, тивко 1 и тивко 2)

Раб. услови

0°C до +45°C (RH: 20-85%)

Услови на складирање

-20°C до +60°C (RH: 5-90%)

Гаранција

5 години

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава.