Серија PIXMA TS7450 од Canon
Спецификации

Спецификации

Icon 01

Скенирајте или копирајте по 35 страници одеднаш

Технологија за автоматско снабдување со документи (ADF)

Icon 02

Врвни резултати

Картриџите FINE создаваат висококвалитетни отпечатени материјали

Icon 03

Безжично поврзување

Апликација Canon PRINT, AirPrint (iOS) и Mopria (Android)

Icon 04

Заштеда на хартија

Автоматско 2-страно печатење

Icon 01

Едноставна контрола

OLED-екран од 1,44", копче QR, Wireless Connect

Icon 02

Брза проверка на статусот

LED-лента за статус

Icon 01

Лесно полнење хартија

Автоматско откривање на ширината на хартијата

Icon 02

Печатење фотографии без рабови

Фотографии без рабови од 4x6" за само 43 секунди

Погледни сè

Детални спецификации

Општи спецификации

Броеви на модели

PIXMA TS7450 (ЦРНА БОЈА)
PIXMA TS7451 (БЕЛА БОЈА) 1

Функции

Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud

Спецификации на печатачот

Резолуција на печатење

До 4800 2 x 1200 dpi

Технологија за печатење

2 FINE картриџи (црн и во боја)

Брзина на црно-бело печатење

Прибл. 13,0 слики/мин. 3

Брзина на печатење во боја

Прибл. 6,8 слики/мин. 4

Брзо печатење на фотографии

Без рабови 10x15cm: прибл. 43 секунди 5

Печатење без рабови

Да (A4, B5, писмо, 7"x10"(18x25 cm), 8"x10" (20x25 cm), 5"x7" (13x18 cm), 4"x6" (10x15 cm), квадратна форма 5”(13x13 cm), квадратна форма 3,5” (8,9x8,9 cm), картички 2,17” x 3,58” (55x91 mm)

Печатење на обете страни

Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)

Картриџи и потрошувачка

Стандардни картриџи за мастило

PG-560 (црна)
CL-561 (бои)

Изборни XL картриџи за мастило

PG-560XL (црна)
CL-561XL (бои)

Потрошувачка на картриџи (обична хартија)

Печатење A4-документи во боја 6
Црна боја: 180 страници
Црна боја XL: 400 страници
Бои: 180 страници
Бои XL: 300 страници

Потрошувачка на картриџи (печатење фотографии)

Фотографија од 10x15 cm 7
Црна боја: 1408* фотографии
Црна боја XL: 3252* фотографии
Бои: 76 фотографии
Бои XL: 118 фотографии
* Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

Видови на хартија

Обична хартија
Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon
Pro Platinum (PT-101) од Canon
Plus Glossy II (PP-201) од Canon
Pro Luster (LU-101) од Canon
Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon
"Секојдневна употреба" од Canon (GP-501)
Matte (MP-101) од Canon
Хартија за печатење на маички
Пликови
Отстранливи фотоналепници (RP-101)
Магнетна фотохартија (MG-101)
Честитка (произведено од Avery и RedRiverPaper)
Картички (произведено од Neenah Paper и INKPRESS)
Red Label Superior од Canon (WOP111)
Канцелариска хартија за печатење во боја Oce од Canon (SAT213)
Двострана мат хартија (MP-101D)
Хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање (LF-101)
Хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање (DF-101)

Максимален внес на хартија

Заден фах: макс. 20 листови (фото хартија) или макс. 100 листови (обична хартија)
Предна касета: макс. 100 листови (обична хартија)

Автоматски механизам за снабдување со документи

До 35 листови (1-страно)

Големини на хартија

Заден фах: A4/A5/B5/LTR/LGL/8"x10" (20x25 cm), 7"x10" (18x25 cm), 5"x7" (13x18 cm), 4"x6" (10x15 cm), квадратна форма 5” (13x13 cm), квадратна форма 3,5” (8,9x8,9 cm), картички 2,17” x 3,58”(55x91 mm), пликови (DL, COM10)
[Прилагодена големина] ширина: 55mm - 215,9mm, должина 89mm - 676mm

Предна касета: A4, A5, B5, LTR
[Прилагодена големина] ширина: 148,0 mm - 215,9mm, должина 210mm - 297mm

Тежина на хартија

Заден фах: обична хартија 64 - 105 g/m², фотохартија од Canon до 300 g/m²
Предна касета: обична хартија: 64-105 g/m²

Спецификации на скенерот

Тип на скенер

Скенер во боја со рамно лежиште, ADF и CIS

Резолуција на скенер (оптичка)

1200 x 2400 dpi 8

Длабочина на скенирање (влез / излез)

Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

Максимална големина на документ

Рамно лежиште: A4, писмо (216x297 mm)
ADF: A4, писмо, правни

Спецификации на копирот

Брзина на копирање

sFCOT: прибл. 20 сек. 9
sESAT: прибл. 4,0 слики/мин. 10

Повеќекратно копирање

99 копии макс.

Функции за копирање

Копирање документи, 2-страно копирање, 2-на-1, копирање со подредување (само ADF)

Зумирање на копија

25 - 400%
Вклопување на цела страница

Интерфејс

Тип и големина на екран

OLED-екран од 1,44" (3,7 cm)

Паметен помошник и поддршка за автоматизација

Amazon Alexa™ 11
Google Assistant™ 12

Јазици на екран

Можност за избор на 33 јазици: јапонски/англиски(mm и инчи)/германски/француски/италијански/шпански/холандски/португалски/норвешки/шведски/дански/фински/руски/чешки/унгарски/полски/словенечки/турски/грчки/едноставен кинески/традиционален кинески/корејски/индонезиски/словачки/естонски/латвиски
Литвански/Украински/Романски/
Бугарски/Таи/Хрватски/Виетнамски

Тип на интерфејс - PC / Mac

Hi-Speed USB (приклучок B)
Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP
Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz

Тип на интерфејс - друго

Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
Easy-PhotoPrint Editor
Bluetooth
PIXMA Cloud Link
Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
Apple AirPrint
Wireless Direct
WLAN PictBridge
Mopria (Android)

Софтвер

Поддржани оперативни системи

Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1

Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.

macOS 10.12. 6 - macOS 10.15, macOS 11 *

Поддржани системи за мобилни уреди

iOS, iPadOS, Android, ChromeOS

Operational Requirements

Екран: 1024 x 768 XGA
Инсталација: интернет, CD-ROM(Windows)

Вклучен софтвер

MP Driver со Scanning Utility
Easy-PhotoPrint Editor (преземете)

Физички карактеристики

Тежина

прибл. 8,2 kg

Димензии (Ш x Д x В)

прибл. 403 x 364 x 206 mm

Ниво на акустичен шум

прибл. 42,5 (A) 13

Препорачани работни услови

Температура: 15-30°C
Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

Исклучено: прибл. 0,3W
Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,9W (исклучена лампа за скенирање)
Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,7 W (исклучена лампа за скенирање) 
Време за премин во режим на подготвеност: 10 мин. 7 сек.
Копирање: прибл. 14W 14

Стандардни одрекувања на одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.
 2. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 3. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 4. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 8. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 9. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 10. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 11. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 12. Потребно е поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач. Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани. Поддржани се само англиски, француски и германски јазик.
 13. Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779(печатење во боја) со зададени поставки.
 14. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.