Canon 14x32 IS
Спецификации

Видливо видно поле

55,5

Зголемување

14x

Тежина (без батерија)

775g

Спецификации

Детални спецификации

Оптички карактеристики

Вид на двоглед

Призма

Зголемување

14x

Ефективен дијаметар на објективот

32 mm

Големина на филтерот

-

Реално видно поле

4,3°

Видливо видно поле

55,5 1

Видно поле при 1000 m

75 m

Оптичка конструкција

Конструкција на објективот

7 елементи во 6 групи

Конструкција на визирот на објективот

5 елементи во 4 групи

UD објектив

-

Израмнувач на двојно поле

Да

Дијаметар на излезна зеница

2,3 mm

Растојание од око до објектив

14,5 mm

Вид на призма

Призма Porro II

Слој на објективот

Super Spectra слој

Корекција на диоптер и фокусирање

Систем за фокусирање

Движење на елементите во објективот

Начин на фокусирање

Рачно фокусирање

Начин на корекција на диоптер

Прстен за корекција на диоптер

Опсег на корекција на диоптер

+/- 3,0 m-1 (диоптер)

Најмало растојание на фокусирање

2 m

Стабилизација на слика

Систем за стабилизирање на сликата

Поместување на леќата

Агол на корекција

+/- 1,0°

Систем за откривање на тресење

1 жироскопски сензор (2 оски)

Активирање на стабилизацијата на сликата

2 преклопници со копчиња

Извор на напојување со енергија

2 батерии со AA големина

Издржливост на батеријата

+23°C: прибл. 10 часа 

-10°C: прибл. 1 час (со користење алкални батерии) 2

Индикатор за нивото на батеријата

Да (LED)

  1. Достапно видно поле врз основа на стандардот ISO 14132-1:2002
  2. Врз основа на стандардите за тестирања спроведени од Canon