8X20 IS од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Оптички карактеристики

Вид на двоглед

Призма

Зголемување

8x

Ефективен дијаметар на објективот

20mm

Големина на филтерот

-

Реално видно поле

6,6°

Видливо видно поле

49,5° 1

Видно поле при 1000 m

115 m

Оптичка конструкција

Конструкција на објективот

3 елементи во 2 групи

Конструкција на визирот на објективот

4 елементи во 3 групи

UD објектив

-

Израмнувач на двојно поле

Да

Дијаметар на излезна зеница

2,5 mm

Растојание од око до објектив

13,5 mm

Вид на призма

Призма Porro I

Слој на објективот

Super Spectra слој

Корекција на диоптер и фокусирање

Систем за фокусирање

Движење на елементите во објективот

Начин на фокусирање

Рачно фокусирање

Начин на корекција на диоптер

Прстен за корекција на диоптер

Опсег на корекција на диоптер

±5,9 m-1 (диоптер)

Најмало растојание на фокусирање (прибл.)

2,0 mm

Стабилизација на слика

Систем за стабилизирање на сликата

Поместување на леќата

Агол на корекција

+/- 0,9°

Систем за откривање на тресење

Жироскопски сензор

Активирање на стабилизацијата на сликата

Прекинувач со копче на притиснување (5 мин. континуирано користење)

Извор на напојување со енергија

1x CR123A литиумска батерија

Издржливост на батеријата

+23°C: прибл. 12 часа
-10°C: прибл. 8 часа (со користење алкални батерии) 2

Индикатор за нивото на батеријата

Да (LED)

Физички карактеристики

Отпорност на вода

-

Гумена облога

-

Работни услови

Од -10°C до 40°C, влажност до 90%

Ширина

118 mm

Должина

142 mm

Висина

69 mm

Тежина (без батерија)

420 g

  1. Достапно видно поле врз основа на стандардот ISO 14132-1:2002
  2. Врз основа на стандардите за тестирања спроведени од Canon