Hero

Colorado 1640

Печатач со ролери од 64 инчи и UVgel технологија што нуди комбинација од квалитет, продуктивност и профитабилност.

Побарајте информации

Револуционерен печатач со ролери и уникатна UVgel технологија

Оптимизирајте ја продуктивноста, квалитетот, апликациите и работните трошоци со иновативен печатач со ролери од 64 инчи што се одликува со напредната технологија UVgel од Canon и нова генерација на опции за автоматизација. Идеален за знаци и графика.

Погледни целосни спецификации

Colorado 1640

Погледнете ги сите функции

Револуционерна продуктивност

Печатењето со непроменета брзина и ненадмината автоматизација овозможуваат брзо извршување на задачите кое досега било можно само со употреба на повеќе машини со ролери или поголемо рамно лежиште.

Colorado 1640
Outstanding Quality

Неверојатен квалитет

Печатете материјали со висока резолуција и исклучителен квалитет користејќи најширока палета на бои и непроменети резултати благодарение на напредната технологија за мастила UVgel.

Applications

Are production bottlenecks (including finishing) reducing your profits? Is outsourcing affecting your customer relationships or worse, future business? Bring these applications in-house and control your profits! Customers are looking for versatile technology; printers that can do more, and do it in less time. Robust prints that are scratch and water resistant and even graffiti proof, without the need to laminate. Ideal for applications where quality and robustness are number one priority, such as floor graphics, vehicle graphics or signage. Certified for indoor use and environmental friendliness.

Eye-catching front- and backlits

Привлечни медиуми со предно и задно осветлување

Импресионирајте ги случајните минувачи со живописни изложбени материјали со предно или задно осветлување. Технологијата UVgel нуди богати бои, елегантен мат изглед и одлична моќ на блокирање: црната боја навистина е црна.

Gallery-quality canvasses

Платна со квалитет како за изложби

Печатењето врз платна со квалитет како за во галерија може да биде проблематично поради превиткувањето, растегнувањето и захефтувањето на материјалот. Благодарение на флексибилноста на мастилата UVgel на Colorado 1650, може да создавате совршени превиткувања.

Economical disposable posters

Постери со неверојатен квалитет

Зголемете ја заработувачката со врвни постери отпечатени на обична хартија. Со мастилата UVgel и FLXfinish, крајниот квалитет е неверојатен.

Jaw-dropping durable POP posters

Продажни места со привлечен изглед

Привлечете ѝ го вниманието на вашата публика со висококвалитетни реклами отпечатени врз евтини медиуми што се безбедни за внатрешна употреба, бидејќи немаат мирис и не испуштаат хемикалии.

No-wear decals

Подлоги за префрлување графика што остануваат како нови

Печатете подлоги за префрлување графика со ширина до 1,6 метри што се отпорни на гребнатини, вода, па дури и графити, а може да ги користите и во многу лоши услови без пластифицирање. Совршени за графика за подови, ѕидни подлоги за префрлување графика и графика за возила што е отпорна на перење.

Durable banners

Флексибилни реклами

Флексибилни фолии и реклами што можат да се виткаат на ролна, имаат живописни бои, отпорни се на гребнатини и се создаваат со евтини медиуми.

Outdoor banners

Надворешни реклами

Направете уникатни реклами со соодветна завршна обработка. Сјајна за импресивни фотографии и мат за лесно читлив текст, дури и во надворешни услови. Одличен квалитет, отпорни на гребнатини и пред сè економични.

Photo prints

Печатење фотографии

Добијте одличен квалитет со голем број различни подлоги, на пример, фолии и машински обложени хартии. Оставете максимален визуелен впечаток со голема доследност на боите и врвни детали.

Colorado 1640

Ненадмината разновидност

Уживајте во ненадмината флексибилност за извршување повеќе задачи на еден уред. Печатете прекрасни резултати на најголем можен избор на медиуми, дури и на поефтини, тенки или чувствителни на топлина.

Low cost of operation

Мали работни трошоци

Уживајте во најмалите работни трошоци во оваа класа и одличен поврат на инвестицијата благодарение на намалената потрошувачка на мастила до 40% и заштедата на работна рака од приближно 30%.

Брзо и ефикасно испуштање на мастило

Технологијата UVgel го испушта мастилото врз медиумите за да добивате совршени слики со голема брзина во секоја прилика. Овозможува печатење со брзина од 159 m²/час за билборди или надворешни реклами или со брзина од 40 m²/час за да добиете највисоко ниво на квалитет за во затворени простории.

Fast Efficient Ink Jetting

Одличен квалитет

Добијте одлични резултати со речиси сите медиуми благодарение на технологијата UVgel која доследно нуди одличен квалитет со прецизни и остри точки, бои со голема заситеност, прецизни тонови на кожата и сјајен изглед.

Excellent Quality

Спецификации за производот

2 ролери со автоматско снабдување со листови и префрлување*

Пиезоелектричен инк-џет UVgel

Максимална брзина до 159 m2/час

Сушење со UV LED светлина

CMYK

600x1800 dpi

Автоматско одржување

Ширина на ролери до 64 инчи

Погледнете ги сите спецификации

Colorado 1640

More case studies

Read more case studies on how customers have overcome their business challenges with the Colorado 1640

More case studies

Explore further

Ready to grow your business with new applications?

TALK TO OUR TEAM

* во зависност од користените медиуми