imagePROGRAF TX-4000
Спецификации

Детални спецификации

Технологија

Вид на печатач

5 бои - 44"/1117,6 mm

Технологија за печатење

Bubblejet on Demand 6-боен интегриран тип од Canon (6 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Број на млазници

Вкупно: 15.360 MBK: 5.120 млазници
C, M, Y, BK: 2.560 млазници по боја

Резолуција на печатење

2.400 x 1.200 dpi

Растојание помеѓу млазници

1.200 x 2 вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација

Гарантирана минимална ширина на линија

0,02 mm

Линиска прецизност

±0,1 % или помалку

Големина на капка мастило

5 пиколитри по боја

Капацитет на мастило

Вклучено почетно мастило: 330 ml (MBK)/160 ml (BK,C,M,Y)
Продажно мастило: 160 ml/330 ml/700 ml

Тип на мастило

Мастило со пигмент: 5 бои MBK/BK/C/M/Y

Компатибилни оперативни системи

Microsoft Windows 32 бита: Vista, 7, 8, 8.1, 10, Server 2008, 64 бита: Vista, 7, 8, 8.1, 10, Server 2008/R2, Server 2012/R2
Apple Macintosh: OSX 10.7.5 - 10.11

Јазици на печатач

HP-GL/2, HP RTL, PDF, JPEG - за повеќе детали погледнете ги спецификациите

Стандардни интерфејси

USB B приклучок:
Тип: вграден (Hi-Speed USB)
Режим: полна брзина (12 Mbit/sec), голема брзина (480 Mbit/sec), групен пренос

Тип на приклучок: серија B (4 пинови)
USB А приклучок: USB мемориски уред (директно печатење)
Стандардно:
IEEE 802.3 10base-T
IEEE 802.3u 100base-TX/Auto-Negotiation
IEEE 802.3ab 1000base-T/Auto-Negotiation
IEEE 802.3x двонасочно

Протокол:
SNMP (Canon-MIB, HTTP, TCP/IP (IPv4/IPv6), ftp
Безжичен LAN:
Стандардно:
IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b

Безбедност:
WEP (64/128 бита)
WPA-PSK (TKIP/AES)
WPA2-PSK (TKIP/AES)

МЕМОРИЈА

Стандардна меморија

128GB (физичка меморија 2GB)

Отвор за проширување

Не

Хард диск

500GB (шифрирано)

Ракување со хартија

Широчина на медиум

2 x хартија во ролна: 10"/254mm - 44"/1117,6mm
Сечена хартија: 8"/203,2mm - 44"/1117,6mm

Дебелина на медиуми

Валјак: 0,07 - 0,8mm
Рачно полнење од горната страна: 0,07 - 0,8mm
Рачно полнење од предната страна: 0,5 - 1,5mm

Минимална должина на која може да се печати

Ролна: 203 mm, Сечена хартија: 279,4 mm

Максимална должина на која може да се печати

18m (се менува во зависност од OS и апликацијата)

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

170 mm или помалку

Начин на снабдување со хартија

Снабдување со ролна: една ролна, полнење од горна страна, излез од предна страна
Рачно полнење од горната страна: еден лист, излез од предна страна
Рачно полнење од предната страна: еден лист, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)

Ширина на печатење без рабови (само ролна)

[Препорачано] 515 mm(JIS B2), 594 mm(ISO A1), 10", 14", 17", 24", [Површина врз која може да се печати] 257 mm(JIS B4), 297 mm(ISO A3), 329 mm(ISO A3+), 420 mm(ISO A2), 8", 12", 16", 20", 300 mm, 500 mm, 600 mm

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Надворешни димензии и тежина

Печатач со отворена корпа и држач за печатач:
1593 x 984 x 1168 mm (отворена корпа)
Тежина: 114 kg (со вклучен држач за валјаци)

Вклучен софтвер

imagePROGRAF TX-Series Printer Driver, Print Plug-In for Office, Quick Utility Toolbox, PosterArtist Lite и другите софтвери може да се преземат од интернет.

Потребни услови за ракување и напојување

Напојување со енергија

Влезно напојување: AC 100-240 V (50-60 Hz)

Потрошувачка на енергија

Потрошувачка на енергија (со употреба на жичен LAN): 107 W или помалку
Во режим на мирување (со употреба на жичен LAN): 3,6 W или помалку
Во режим на мирување (со употреба на сите приклучоци): 3,6 W или помалку
‹Само за ЕУ - податоци за ErP Lot 26›
При исклучено напојување: 0,3 W или помалку
Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: 301 сек.
‹Само за ЕУ - податоци за ErP Lot 26›

Работни услови

15 - 30°C, 10 - 80 % (без кондензација)

Ниво на шум

При работа: 51dB(A) или помалку (обична хартија, цртање линии, стандарден режим)
Режим на подготвеност: 35dB(A) или помалку
(измерено врз основа на стандардот ISO7779)

Регулативи

Европа: CE mark (EN60950, EN55022 classB, EN61000-3-2, EN-61000-3-3, EN55024), Германија: TUV, Русија: Gost-R

Сертификати за животна средина

ENERGY STAR (WW), директива RoHS, декларација IT ECO (Европа), WEEE

ШТО Е ВКЛУЧЕНО

Што содржи кутијата?

Печатач, валјак, 1 x глава за печатење, 1 x картриџ за одржување, додаток за хартија до јадро од 3”, кабел за напојување за ЕУ и Обединетото Кралство, 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за поставување, безбедност/стандарди, CD-ROM со софтвер (OSX/Windows), CD-ROM со софтверот PosterArtist Lite, лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со податоци за Евроазиската економска унија, лист со важни податоци, водич за брз почеток и лист со податоци за подредување на главата за печатење

Галантерија

Изборни елементи

Валјак: RU-22
Единица за редење: SS-21
Држач за валјаци од 2/3": RH2-27

Потрошни материјали

Елементи кои може да ги замени корисникот

Глава за печатење: PF-06
Резервоари за мастило: PFI-110
Сечило за сечење: CT-07
Картриџ за одржување: MC-30