Компатибилни уреди и печатачи

Доколку ви се потребни информации околу поставувањето, функционалноста и решавањето проблеми, ве молиме погледнете во нашиот онлајн прирачник.

Општо

Поддржани OS

iOS 11.0 или понова верзија
iPadOS 13.1 или понова верзија

Компатибилни терминали

iPad mini 2/3rd/4-та генерација
iPhone 5s/6/6 Plus/6s/6s Plus/7/7 Plus/SE/SE (Gen2) /8/8 Plus/X/XS/XS Max/XR/11/11 Pro/11 Pro Max
iPad 2-ра/3-та/4-та генерација
iPad Air, iPad Air2
iPad Pro (12,9 инчи / 9,7 инчи)
iPad mini (1-ва/2-ра генерација, iPad mini3, iPad mini4)
AndroidTM 5.0 или понова верзија ( AndroidTM 5.1 или понова верзија со поддршка за BLE)

Скенирање

i-SENSYS/imageRUNNER
imageRUNNER ADVANCE

Формат на датотека

i-SENSYS/imageRUNNER:
JPEG, PDF

imageRUNNER ADVANCE:
JPEG, TIFF, OOXML (pptx/docx)
XPS, PDF (компактен/OCR/шифрирање)

Големина на скенирање

i-SENSYS/imageRUNNER:
A3, A4, LGL, LTR

imageRUNNER ADVANCE: Автоматски, A3, A4, A4R, B4, A5, A5R, B5, B5R
11x17, LGL, LTR, LTRR, STMT, STMTR

Режим на бои

i-SENSYS/imageRUNNER:
Во боја, сиви тонови

imageRUNNER ADVANCE:
Автоматски (во боја/сиво), автоматски (во боја/црно-бело)
Во боја, сиви тонови, црно-бело

Резолуција

i-SENSYS/imageRUNNER: до 300 dpi
imageRUNNER ADVANCE: до 600 dpi

Услуги за складирање на Cloud

Google Drive, Dropbox, iCloud/iCloud Drive

Печатење за iOS

-

Вид на податоци што можат да се печатат

Фотографија, слика (JPEG, GIF, BMP, PNG, TIFF), PDF, датотеки Microsoft Office (doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx), iWork (страници, броеви, Keynote), веб-страница, текст, збогатен текст

Големина на хартија

A3, A4, B4, A5, B5, A6, LGL, LGR, LTR

Режим на бои

Во боја, црно-бело, автоматски

Ориентација

Вертикално, хоризонтално

Распоред на страници

1 во 1, 2 во 1

Двострано печатење

Да

Безбедно печатење

Да

Завршни обработки

Да

Печатење за Android

-

Вид на податоци што можат да се печатат

Фотографија, слика (JPEG, GIF, BMP, PNG, TIFF), PDF, датотеки Microsoft Office (doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx), iWork (страници, броеви, Keynote), веб-страница, текст, збогатен текст

Големина на хартија

A3, A4, B4, A5, B5, A6, LGL, LGR, LTR

Режим на бои

Во боја, црно-бело, автоматски

Ориентација

Вертикално, хоризонтално

Распоред на страници

1 во 1, 2 во 1

Двострано печатење

Да

Безбедно печатење

Да

Завршни обработки

Да

Достапните поставки може да се разликуваат во зависност од соодветните модели.

Компатибилни производи

Canon PRINT Business е бесплатна апликација што ви овозможува да печатите фотографии и документи, да ги читате скенираните податоци, да прикачувате на услугите за складирање на Cloud, итн. на повеќефункционалните ласерски уреди или ласерски печатачи од Canon од мобилните уреди.

i-SENSYS и i-SENSYS X

Печатачи со една функција


Боја
 
i-SENSYS X
i-SENSYS X C1127P
 
i-SENSYS
LBP852Cx, LBP712Cx, LBP710Cx, LBP664Cx, LBP663Cdw, LBP654Cx, LBP653Cdw, LBP623Cdw, LBP621Cw, LBP613Cdw, LBP611Cn, LBP7780Cx, LBP7750Cdn, LBP7680Cx, LBP7660Cdn, LBP7110Cw, LBP7100Cn, 
LBP5975, LBP5970, Laser Shot LBP5360
 
Црно-бело
 
i-SENSYS X
i-SENSYS X 1643P, 1238P, 1238Pr
 
i-SENSYS
LBP352x, LBP351x, LBP325x, LBP312x, LBP162dw, LBP151dw, LBP228x, LBP226dw, LBP223dw, LBP215x, LBP214dw, LBP212dw, LBP253x, LBP252dw, LBP251dw, LBP6780x, LBP6750dn, LBP6680x, LBP6670dn, LBP6650dn, LBP6230dw, LBP6030w LBP3460, LBP3370, LBP3360

Печатачи „Сè во едно"


Боја

i-SENSYS X
i-SENSYS X C1127iF, C1127i

i-SENSYS
MF832Cdw, MF746Cx, MF744Cdw, MF742Cdw, MF735Cx, MF734Cdw, MF732Cdw, MF645Cx, MF643Cdw, MF641Cw, MF635Cx, MF633Cdw, MF631Cn, MF729Cx, MF728Cdw, MF724Cdw, MF628Cw, MF623Cn, MF9280Cdn, MF9220Cdn, MF8580Cdw, MF8550Cdn, MF8540Cdn, MF8380Cdw, MF8360Cdn, MF8340Cdn, MF8280Cw, MF8230Cn, MF8080Cw, MF8040Cn

Црно-бело

i-SENSYS X
i-SENSYS X 1238iF, 1238i

i-SENSYS
MF543x, MF542x, MF525x, MF522x, MF515x, MF512x, MF449x, MF446x, MF445dw, MF443dw, MF429x, MF428x, MF426dw, MF421dw, MF419x, MF418x, MF416dw, MF411dw, MF269dw, MF267dw, MF264dw, MF113w, MF249dw, MF247dw, MF244dw, MF237w, MF232w, MF229dw, MF226dn, MF217w, MF216n, MF212w, MF6680dn, MF6180dw, MF6140dn, MF5980dw, MF5940dn, MF4890dw, MF4870dn, MF4780w, MF4580dn, MF4570dn
FAX-L3000, FAX-L3000IP

imageRUNNER ADVANCE

Боја

C5870i, C5860i, C5850i, C5840i, C7780i, C7770i, C7765i, C5760i, C5750i, C5740i, C5735i, C3835i, C3730i, C3725i, C3720i, C477iZ, C477i, C357i, C257i, C357P, C7580i, C7570i, C7565i, C7280i, C7270i, C7260i, C7065i, C7055i, C5560i, C5550i, C5540i, C5535i, C5535, C5255i, C5255, C5250i, C5250, C5240i, C5235i, C5051i, C5051i EQ80, C5051i D EQ80, C5051, C5045i, C5045, C5035i, C5035i EQ80, C5035, C5030i, C5030, C3530i, C3525i, C3520i, C3330i, C3325i, C3320i, C3320, C2230i, C2225i, C2220L, C2220i, C2030L, C2030i, C2025i, C2020L, C2020i, C355iFC, C355i, C355P, C255i, C351iF, C350i, C350P, C250i
C9280 PRO, C9070 PRO, C9060 PRO

Црно-бело

8705 PRO, 8795 PRO, 8786 PRO, 8705P PRO, 8795P PRO, 8786P PRO, 6870i, 6860i, 6780i, 6765i, 6755i, 6755i PRT, 6000i, 4751i, 4745i, 4735i, 4725i, 717iZ, 717i, 617iZ, 617i, 527iZ, 527i
8595, 8585, 8505, 6575i, 6565i, 6555i, 6275i, 6265i, 6255i, 6075i, 6075, 6065i, 6065, 6055i, 6055, 4525i, 4535i, 4545i, 4551i, 4225i, 4235i, 4245i, 4251i, 4051i, 4045i, 4045i EQ80, 4035i, 4025i, 4025i EQ80, 400i, 500i
8205 PRO, 8295 PRO, 8285 PRO, 8105 PRO, 8095 PRO, 8085 PRO, 8105, 8095, 8085

imageRUNNER

Боја

C1533iF, C1538iF, C3125i, C5185i, C5180i, C4580i, C4080i, C3580i, C3580, C3580Ne, C3380i, C3380, C3380Ne, C3380e, C3080i, C3080, C2880i, C2880, C2380i, C3025i, C3025, C1335iF, C1335iFC, C1325iF, C1225iF, C1225, C1028i, C1028iF, C1021i, C1021iF, 6880Ci, 6880C, 6870Ci, 6870C, 5880Ci, 5880C, 5870Ci, 3180Ci, 3180C, 3170Ci, 3170C, 2570Ci, 2570C, CLC5151, CLC4040

Црно-бело

2645i, 2630i, 2625i, 2425i, 2425, 1643iF, 1643i
9070, 8070, 7105, 7095P, 7095, 7086, 6570, 6570Ne, 5570, 5075N, 5075, 5065N, 5065, 5065Ne, 5055N, 5055, 4570, 4570Ne, 4570e, 3570, 3530, 3245P, 3245N, 3245, 3245e, 3245Ne, 3235N, 3235, 3225N, 3225, 3225e, 3225Ne, 3045N, 3045, 3045Ne, 3035N, 3035, 3025N, 3025, 3025Ne, 2870Ne, 2870, 2545, 2545i, 2535, 2535i, 2530, 2530i, 2525, 2525i, 2520, 2520i, 2422, 2420, 2320, 2318, 2318L, 2270, 2230, 2202N, 2204N, 2204F, 2030, 2030i, 2025, 2025i, 2022, 2022i, 2020, 2020i, 2018, 2018i, 2016, 2016i, 1435iF, 1435i, 1435, 1435P, 1750i, 1740i, 1730i, 1133, 1133A, 1133iF, 1024A, 1024F, 1024i, 1024iF, 1022A, 1022F, 1022i, 1022iF, 1020, 1018, 105+, 85+s

ImagePRESS

Боја

C165, C170, C910, C810, C710
C850, C800, C750, C700, C600i, C650

Онлајн прирачник

Доколку ви требаат информации околу поставувањето, функционалноста и решавањето проблеми за вашата апликација, ве молиме погледнете во нашиот

Онлајн прирачник

Преземете содржина

Преземете ја бесплатно апликацијата Canon PRINT Business од Apple App store или Google Play store.