СТАТИЈА

Искористете ја предноста на UVgel

Победете ја конкуренцијата. Една технологија, без отстапки.

ТЕХНОЛОГИЈА ОД CANON

Исполнете ги сите рокови со сигурност

Откријте ја иднината на графиката во широк формат со уникатната и докажана технологија UVgel на Canon, каде што високата продуктивност се обединува со неверојатната репродукција на бои во широк и разновиден избор на медиуми. Добијте прецизен квалитет за внатрешна графика, издржливост за надворешна употреба, моментално сушење и намалување на работните трошоци.

UVgel: една технологија, без отстапки.

Видео за Canon Colorado UVgel во сржта

UVgel: максимални придобивки, без ограничувања

Технологијата UVgel ги обединува сите придобивки од стандардните технологии за мастила, а воедно елиминира голем број од нивните ограничувања.

 • Богати бои, остри детали

  Благодарение на прецизното поставување на точките без нивно зголемување, отпечатените материјали со UVgel имаат неверојатен квалитет и доследност на боите, од широка палета на бои (вклучувајќи ја и белата боја), со остри детали и големо заситување на темните бои.

 • Кадифена мат завршна обработка

  Капките мастило UVgel се „прилепуваат“ веднаш врз медиумите, пред да започне сушењето со LED-светлина, што резултира со неверојатна кадифена мат завршна обработка на голем избор на медиуми, како необложени и винилни медиуми.

 • Без непријатна миризба, без сушење

  Отпечатените материјали UVgel без непријатна миризба се сертифицирани за непосредна внатрешна употреба, дури и во специјални опкружувања. Отпечатените материјали веднаш се сушат и не е потребен процес на сушење со испарување.

 • Цврсти и доследни отпечатени материјали

  Отпечатените материјали се отпорни на гребење и вдлабнување, поради што се помалку подложни на оштетување. Поставувањето на точките се контролира заради добивање доследни слики при секое печатење и при користење различни машини.

 • Стабилност на медиумите со ниска топлина

  Процесот на печатење со UVgel со ниска температура спречува растегнување или деформирање и создава димензионална стабилност при секое печатење.

 • Разновидни медиуми

  UVgel поддржува огромен избор на подлоги за печатење, вклучувајќи и винилни и необложени неткаени материјали.

 • Добијте широк опсег на примена. Креативноста е единствената граница.

  На денешниот пазар за печатење, не е доволно да бидете најдобри во тоа што го работите. Потрошувачите сè повеќе се потпираат на вас за голем број привлечни, иновативни апликации - со висока цена и брзо завршување на работата. Погледнете ги можностите што ги нуди серијата Colorado.

  Canon Camera

  Ефикасност во однос на трошоците

  Со помала употреба на мастило од конкурентските системи, технологијата UVgel овозможува извонредна продуктивност, додека функциите за контрола на квалитетот го намалуваат отпадот и времето на одржување, што го прави UVgel најдобро решение за вкупните трошоци за користење на квадратен метар. Отпечатените материјали се и многу долготрајни, честопати елиминирајќи ја потребата од пластифицирање.

  Дизајнирана е за минимално влијание врз животната средина

  Технологијата UVgel е сертифицирана од GREENGUARD Gold, така што можете да бидете сигурни дека апликациите за внатрешна употреба ги исполнуваат строгите ограничувања за испуштање на хемикалии.

  Во споредба со мастилата со латекс или екорастворувач, за технологијата UVgel е потребно приближно 40% помалку мастило за создавање на истиот квалитет на слика и интензитет на бои. Процесот на сушење при ниска температура со LED-диоди значително ја намалува потрошувачката на енергија, додека потрошувачката на енергија во режимот на подготвеност е многу ниска, благодарение на можноста за печатење веднаш по вклучувањето.

  Серија Colorado M
  Colorado M-series_white_ink

  Бело без грижа

  Белото мастило UVgel е препознатливо по својата исклучителна непровидност, овозможувајќи оптимален квалитет на печатење во секое време. Неговата долготрајна бела боја, отпорна на пожолтување со текот на времето, го прави идеално за широк опсег на апликации за кои се потребни беспрекорни завршни обработки во бела боја.

  Ова бело мастило UVgel нуди печатење без напор со решавање на вообичаените проблеми за одржување поврзани со белите мастила, постигнувајќи ја брзината и ефикасноста на другите бои и надминувајќи ги конкурентите за два до три пати, а притоа троши значително помалку мастило и ги намалува трошоците за 50-70%.

  Со можноста за создавање до пет слоеви и својствата за моментално сушење, белото мастило UVgel овозможува беспрекорно сечење, растегнување и завршна обработка, максимизирајќи ја продуктивноста и ефикасноста.

  Печатачи со валјаци Colorado што користат UVgel

  • Серија Colorado M

   Потполно модуларен печатач со технологија UVgel и валјаци за графика во голем формат. Конфигурирајте го системот во зависност од вашите потреби и надградете го подоцна кога ќе се зголеми обемот на печатење. Достапни се многу опции, вклучувајќи и мешано печатење врз сјајна/мат хартија и бело мастило.

  • UVgel Wallpaper Factory

   UVgel Wallpaper Factory е сеопфатно автоматизирано решение за печатење големи количини на материјали за ѕидно декорирање: дизајнирано за максимални резултати со висок квалитет и користење 24/7.

  • UVgel Print Factory

   Сеопфатно автоматизирано решение за производствено печатење 24/7 врз медиуми во вид на ролна, за сите ваши апликации во голем обем со UVgel.

  • UVgel Packaging Factory

   Со UVgel Packaging Factory, во вашиот бизнис може да ги додадете можностите за самостојно дигитално печатење на пакувања: прилагодени печатења во помал тираж со дигитална голема брзина и квалитет, за да им понудите на вашите клиенти уште покреативни апликации.

  Истражете повеќе

  ВИ ТРЕБА ПОМОШ?

  Дали сакате да дознаете повеќе за производите со UVgel?