Печатачи за големи формати

Canon Arizona 135 GT

Спецификации

Спецификации

 • Брзина на печатење

  До 34,2 m2 на час

 • Опција за медиуми во ролна

  Опција којашто може да се надградува за да овозможи примена на флексибилни медиуми со ширина до 220 cm или тежина до 50 килограми, вклучувајќи и тенки медиуми и медиуми чувствителни на топлина.

 • Големина на маса

  125 x 250 cm

 • Годишен обем на печатење

  Паметна инвестиција од 2.000 m2 годишно

 • Технологија за печатење

  Систем со пиезоелектричен инк-џет со 5 канали којшто користи технологија за снимање VariaDot

 • Резолуција

  Променлива големина на капки од 6 до 30 пиколитри за фотореалистично печатење со острина којашто досега се постигнуваше само при резолуција од 1440 dpi или поголема.

Детални спецификации

 • Технологија за печатење
  Пиезоелектричен инк-џет систем со 5 канали, технологија за обработка на слика VariaDot и една глава за печатење со 636 млазници и променлива големина на капки по канал.
 • Конфигурации на мастила
  CMYKW
 • Резолуција
  Различна големина на капките од 6 до 30 пиколитри. Можноста за менување на големината на капките до 6 пиколитри ви овозможува да добиете остри слики со подобра градација на нијанси и тонови. Можноста за исфрлање поголеми капки до 30 пиколитри овозможува постигнување на еднакви бои. Благодарение на ова, добивате исклучителен фотореалистичен квалитет на отпечатените материјали, со острина каква што може да се добие само со резолуција од 1.440 dpi или поголема.
 • Брзина на печатење
  Режими на печатење Рамно лежиште m2/h RMO m2/h
  Изразување 34,2 25,8
  Печатење 20,8 17
  Квалитет 14,6 12
  Квалитет-мат 10,4 7,9
  Квалитет-густина 7,9 6,3
  Квалитет-слоеви (2) 7,3 6
  Квалитет-слоеви (3) 4,8 4
  Фина уметност 11,7 9,5
 • Систем на мастила
  Мастила IJC357 коишто се сушат со UV-светлина, спакувани во кеси за брзо менување од 800 литри за црна, цијан, магента и жолта боја. Белата боја е спакувана во кеси од 1 литар.
 • Системска архитектура
  Уред со рамно лежиште за печатење врз груби медиуми со опција за медиуми во ролни за флексибилно печатење медиуми.
 • Геометриска прецизност
  Измерено преку рамното лежиште RMO Максимална грешка за рамното лежиште RMO
  Должина на линија
  (ширина на системот)
  2.500 mm 2.190 mm ± 0,8 mm ± 0,6 mm
  Должина на линија
  (висина на системот)
  1.250 mm 2.000 mm ± 0,4 mm ± 1,5 mm
  Права линија (ширина на системот) 2.500 mm 2.190 mm 0,7 mm 0,7 mm
  Права линија (висина на системот) 1.250 mm 2.000 mm 0,5 mm 2,0 mm
  Дијагонална грешка („правоаголност“) 1.250x2.500 mm 2.000x2.190 mm 1,0 mm 2,5 mm
 • Груби медиуми
  Максимална површина: 125 x 250 cm
  Максимална дебелина: 50,8 mm
  Максимална тежина: 34 kg/m2
 • Површина за печатење врз груби медиуми
  До: 126 x 251 cm (за печатење врз целата површина)
 • Спецификации на медиумите во ролна
  90 до 220 cm. До 50 kg (при сите ширини). Максимален дијаметар: 240 mm.
  Јадро: 3 инчи (внатрешно). Отстапка: печатење од внатрешна страна или надворешна страна. Повеќето видови (зависи од апликацијата)
 • Ширина на печатење врз медиуми во ролна
  До 219 cm
 • Обработка на слика
  ONYX® Thrive™ 21
 • Опции за поврзување
  10/100/1000 Base-T
 • Релјефно печатење
  од Arizona Xpert
 • Автоматизација на задачите
  од Arizona Xpert
 • Електрична енергија / компресиран воздух
  2 x 200-240 VAC, 50/60 Hz, една фаза, 16 A по електронско коло
  Осигурувачи: Северна Америка: 20 A. Европа: 16 A. ROW: погледнете го извештајот CB Scheme
  Чист, сув и компресиран воздух преку филтер за соединување. Регулаторот на притисок е поставен на 690 kPa (100 psi) и е поврзан со регулаторот за воздух преку OD-црево за воздух од ½ инчи или 12 mm. Максимален проток: 57 l/min при 690 kPa (2 cfm при 100 psi)
 • Животна средина
  Температура: 18˚ до 30˚ C
  Релативна влажност: 30 до 70% (без кондензација)
  Вентилација: 1.200 m3 на час / 700 cfm минимум (погледнете го водичот за подготовка на локацијата)
  Надморска височина: максимум 2.750 m, но за некои компоненти е наведено ограничување до
  2.000 m
 • Големина
  Само печатач: 4,66 m x 2,0 m
  Печатач + опција за медиуми во ролна: 4,66 m x 2,29 m
  Висина на масата: 0,88 m / Вкупна висина: 1,3 m
 • Тежина
  Само печатач: 849 kg
  Печатач + опција за медиуми во ролна: 1.099 kg