Печатачи за големи формати

Canon imagePROGRAF GP-4000

Спецификации

Спецификации

 • 44inch
 • 97 сек. (A0)
 • Мастило со пигмент во 11 бои LUCIA PRO
 • Термичка инк-џет технологија за печатење
 • Капацитет за мастило од 700 ml, 330 ml и 160 ml
 • LCD-екран на допир во боја од 4,3 инчи
 • Опција за снабдување со два валјаци
 • Печатење без рабови со слободна големина
 • PosterArtist Lite
 • Дополнителни алатки:
  Direct Print Plus,
  Бесплатен софтвер Layout plus

Детални спецификации

Технологија за печатачи

 • Вид на печатач
  11 бои, 44”
 • Технологија за печатење
  Bubblejet on Demand од Canon со 11 бои, од вграден тип (12 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)
 • Резолуција на печатење
  2.400 x 1.200 dpi
 • Број на млазници
  Вкупно: 18.432 млазници MBK, PBK, C, M, Y, GY, R, O, G, V, FP: по 1.536 млазници за секоја
 • Прецизност на линиите
  ±0,1% или помалку
  Потребни се прилагодувања од корисникот. Медиумите и опкружувањето за печатење мора да одговараат на тие што се користат за прилагодувањата.
  Потребна е CAD-хартија: обична хартија, CAD-паус хартија, обложена хартија, само провиден матиран CAD-филм
 • Растојание помеѓу млазниците
  600 dpi x 2 вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација
 • Големина на капка мастило
  минимум 4 pl по боја
 • Капацитет за мастило
  Испорачано мастило за почеток: 330 ml (MBK, PBK, C, M, Y, GY, R, O, G, V, FP)
  Продажно мастило: 160 ml, 330 ml, 700 ml
 • Тип на мастило
  Мастила со пигмент: 11 бои MBK, PBK, C, M, Y, GY, R, O, G, V, FP
 • Јазици на печатачот
  PDF (вер.1.7), JPEG (вер. JFIF 1.02)
 • Стандардни интерфејси
  USB A приклучок: директно печатење од USB мемориски уред за JPEG/PDF датотеки
  USB B приклучок: вграден Hi-Speed USB
  Етернет: IEEE 802.3 10base-T, IEEE 802.3u 100base-TX / Auto-Negotiation, IEEE 802.3ab 1000base-T / Auto-Negotiation, IEEE 802.3x целосно двонасочно
  Безжичен LAN: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b
  *Погледнете во упатството за користење за да дознаете како да го активирате/деактивирате безжичниот LAN

Меморија

 • Стандардна меморија
  3 GB
  Отвор за проширување: нема
 • Хард диск
  500GB (шифрирано)

Брзина на печатење

 • Постер
  Обична хартија (A0)
  1:37 (брз режим)
  2:49 (стандарден режим)

  Тешка обложена хартија (A0)
  2:49 (стандарден режим)
  05:33 (висок квалитет)

  Фотохартија (A0)
  5:33 (стандарден режим)
  08:16 (висок квалитет)

Работа со медиуми

 • Снабдување и исфрлување медиуми
  Хартија за горен валјак: една ролна, полнење од предна страна, излез од предна страна
  Хартија за долен валјак (изборно): една ролна, полнење од предна страна, излез од предна страна
  Сечена хартија: полнење од предна страна, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)
 • Ширина на медиуми
  Хартија во ролна: 152,4mm - 1118 mm
  Сечена хартија: 152,4 mm - 1118 mm
 • Дебелина на медиуми
  Ролна/сечена: 0,07 mm - 0,8 mm
 • Минимална должина на која може да се печати
  Хартија во ролна: 101,6 mm
  Сечена хартија: 203,2 mm
 • Максимална должина на која може да се печати
  Хартија во ролна: 18 m (се менува во зависност од оперативниот систем и апликацијата)
  Сечена хартија: 2133,6 mm
 • Максимален дијаметар на медиуми со ролна
  170 mm
 • Големина на јадро на медиуми
  Внатрешен дијаметар на јадро на ролна: 2”/3”
 • Препорачана површина за маргини
  Хартија во ролна: горе: 20 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
  Сечена хартија: горе: 20 mm, долу: 20 mm, странично: 3 mm
 • Површина на маргини врз која може да се печати
  Хартија во ролна: горе: 3 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
  Хартија во ролна (печатење без рабови): Горе: 0 mm, Долу: 0 mm, Страна: 0 mm
  Сечена хартија: горе: 3 mm, долу: 20 mm, страна: 3 mm
 • Капацитет за снабдување со медиуми
  Хартија во ролна: 1 ролна
  Сечена хартија: 1 лист
 • Единица со валјак за земање медиуми
  Единицата со валјак за земање медиуми во две насоки овозможува површината за печатење да се витка навнатре или нанадвор во однос на валјакот.
 • Ширина на печатење без рабови (само ролна)
  [Препорачано] 515 mm (JIS B2), 728 mm (JIS B1), 1030 mm (JIS B0), 594 mm (ISO A1), 841 mm (ISO A0), 10", 14", 17", 24", 36", 42", 44"
  [Површина врз која може да се печати] 257 mm (JIS B4), 297 mm (ISO A3), 329 mm (ISO A3+), 420 mm (ISO A2), 6", 8", 12", 15", 16", 20", 22", 30", 34", 300 mm, 500 mm, 600 mm, 800 mm, 1000 mm и прилагодена ширина на ролна (152,4 - 1118 mm)
 • Максимален број на отпечатени материјали
  Стандардна положба: 1 лист
  Рамна положба: до 10 листа хоризонтално поставена A2 сјајна хартија, до 20 листа обложена хартија (освен во услови на премногу завиткана хартија)

Потребни услови за ракување и напојување

 • Напојување
  AC 100-240 V (50-60 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  При ракување: 99 W или помалку
  Режим на мирување: 2,0 W или помалку
  Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: прибл. 5 минути
  Исклучено напојување: 0,3 W или помалку
 • Работни услови
  Температура: 15-30℃, Влажност: 10-80% RH (без кондензација)
 • Акустичен шум (моќ/притисок)
  Притисок
  При работа: 49 dB (A) (обична хартија, стандарден режим, постер) (измерено врз основа на стандардот ISO7779)
  Режим на подготвеност: 35 dB (A) или помалку
  Копче за напојување
  При работа: 6,6 бели (обична хартија, стандарден режим, постер) (измерено врз основа на стандардот ISO7779)
 • Регулативи
  Европа: ознака CE
  Други земји: сертификат CB
 • Сертификати за животната средина
  TUV, CB

Димензии и тежина

 • Надворешни димензии и тежина
  1593 x 984 x 1168 mm (отворена корпа)
  1593 x 766 x 1168 mm (затворена корпа)
  124 kg (главен уред + држач + корпа, со вклучен комплет со држач за валјаци, без мастило и глава за печатење)
 • Димензии и тежина на пакетот
  Печатач (главен уред со држач и палета): 1820 x 915 x 1042 mm
  178 kg
  Валјак: 1727 x 562 x 461 mm
  33 kg

Што е вклучено

 • Што содржи кутијата?
  Печатач, 1 глава за печатење, држач за валјак (јадро), додаток за хартија со јадро од 3 инчи, кабел за напојување, 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за поставување, водич за поставување на држачот на печатачот, водич за брз почеток, леток за безбедност/стандарди за животната средина, CD-ROM со кориснички софтвер (Win), CD-ROM со PosterArtist Lite, лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со важни податоци
 • Испорачан софтвер
  Драјвер за печатач imagePROGRAF GP и софтвер PosterArtist Lite
  Другите софтвери може да се преземат од интернет.

Карактеристики

 • Изборни елементи
  Држач за валјаци од 2/3”: RH2-46
  Валјак: RU-43

Потрошни материјали

 • Елементи кои може да ги замени корисникот
  Резервоар со мастило: PFI-2100 (160 ml), PFI-2300 (330 ml), PFI-2700 (700 ml)
  Глава за печатење: PF-10
  Сечило за сечење: CT-07
  Картриџ за одржување: MC-30