Печатачи за големи формати

Canon imagePROGRAF TM-255 MFP Lm24

Спецификации

Спецификации

 • 5 мастила во боја со пигмент

  Мат црно, црно, цијан, жолто и ново магента мастило со пигмент.

 • Резервоари за мастило од 300 ml/130 ml

  Поголеми резервоари за мастило за да ги задоволите дневните барања за печатење.

 • Оперативен панел од 4,3 инчи

  Интуитивни функции и приказ со корисни информации за беспрекорно печатење.

 • Интуитивни функции

  Автоматско откривање на видот на медиуми и преостанати количини, лесно поставување на хартија во ролна со капакот на рамната горна страна.

 • Зголемена продуктивност

  Големи брзини на печатење, брзо враќање од режим на мирување и поголеми резервоари за мастило.

 • Професионален квалитет на печатење

  Испорачајте остри и прецизни линии за CAD/GIS-цртежи и впечатливи бои за постери и рекламни материјали.

 • Безбедност

  Шифриран тврд диск од 500 GB што овозможува безбедно бришење и поддржува печатење со PIN-код.

 • Печатење без рабови со слободна големина

  Не губете време на отсекување вишок маргини за постери и рекламни материјали.

 • Интегрирани можности за скенирање

  Заштедете време со истовремено печатење и скенирање - двојно поголема ефикасност благодарение на паралелната обработка

 • Скенирање кон USB

  Софтверот ScanApp овозможува лесно зачувување на скенирани податоци во USB-уреди, со поддршка за форматите на датотеки TIFF, PDF и JPEG.

Детални спецификации

 • Технологија за скенирање
  SingleSensor и осветлување со повеќе LED-светилки
 • Максимална резолуција (dpi)
  600 dpi
 • Брзина на скенирање
  КОПИРАЊЕ
  300/300 dpi скица = 1 ips во боја, 3 ips црно-бело
  300/600 dpi стандардно = 1 ips во боја, 3 ips црно-бело
  600/600 dpi најдобро = 0,5 ips во боја, 1,5 ips црно-бело

  СКЕНИРАЊЕ
  200 dpi скица = 1 ips во боја, 3 ips црно-бело
  300 dpi стандардно = 0,5 ips во боја, 1,5 ips црно-бело
  600 dpi најдобро = 0,33 ips во боја, 1 ips црно-бело
 • Режими на скенирање
  Скенирање кон USB - RGB/сиви тонови/црно-бело, TIFF (без ScanApp)
  Скенирање кон USB - RGB/сиви тонови/црно-бело, JPG, PDF, PDF/A, M-PDF (достапен е софтверот ScanApp)
  Скенирање кон компјутер - RGB/сиви тонови/црно-бело, Tiff, JPEG, PDF, PDF/A, TiffG4, M-PDF
  Копирање - RGB/сиви тонови/црно-бело
  Копирање и архивирање - (комбинација од копирање и скенирање кон компјутер наведена погоре).
  Поврзувањето со Cloud се врши преку врска со Direct Print & Share од Canon.
  ПЕЧАТЕЊЕТО се врши преку Direct Print & Share од Canon.
 • Патека за хартија
  Свртена нагоре, со излез од задната страна. Движење на документите само нанапред
  Вклучен(и) водич(и) за враќање документи
 • Максимална ширина на скенирање
  24” / 609,6 mm
 • Минимална ширина на скенирање
  6,2” / 157,4 mm
 • Максимална ширина на документи
  26” / 660,4 mm
 • Максимална должина на скенирање
  109” / 2768 mm
 • Дебелина на документи
  Дизајниран за скенирање CAD-хартија за iPF печатачи од Canon.
  Мин. = 0,07 mm
  Макс. = 0,8 mm
 • Прецизност на скенирање
  Прецизност 0,2% +/-1 пиксел
 • Интерфејс за USB
  USB2, 128 GB, FAT32.
 • Скенирање кон мрежа
  ScanApp - поставува директориум за скенирање.
  Минимални компјутерски спецификации: • Windows 7/8/10 - 32 бита.
  • Етернет од 100 Mbs. • Процесори Intel Celeron, Core-Duo, Core-2-Duo или
  2,8 GHz со Hyper-Threading (HT) или AMD Dual-Core
  • 2 GB RAM • Serial ATA (SATA) HDD со голема брзина од 7.200 rpm, минимум 2 GB за апликации и слободен простор од 20 GB за слики.
  Препорачани компјутерски спецификации: • Windows 7/8/10 - 64 бита.
  • GB етернет. • Процесори Intel i3, i5 или i7 • 4 GB RAM
  • Serial ATA (SATA) HDD со голема брзина од 7.200 rpm, минимум 2 GB за апликации и слободен простор од 20 GB за слики.
 • Јазици
  ScanApp
  Англиски/француски/германски/италијански/шпански/едноставен
  кинески/традиционален кинески/корејски/руски/португалски/
  јапонски/чешки/полски
 • Контролен панел
  Екран на допир од 3,5"
 • Тежина на скенерот
  5,28 kg (11,6 lbs) без водичот за враќање документи
 • Димензии (Ш x В x Д)
  Ширина: 935 mm
  Висина 131 mm
  Длабочина:
  Без водичот за враќање документи - Преклопен фах за хартија: 146 mm
  Без водичот за враќање документи - Отворен фах за хартија: 193 mm
  Со водичот за враќање документи - Преклопен фах за хартија: 206 mm
  Со водичот за враќање документи - Отворен фах за хартија: 253 mm
 • Усогласеност со стандарди
  Европа: ознака CE, други земји: сертификат CB
 • Што содржи кутијата?
  Скенер Lm24
  Држачи за монтирање на печатачот, завртки за прицврстување и алатка од 3 mm
  2 ногалки за користење на работна маса
  2 насочувачи за хартија
  1 водич за враќање документи
  Цел за калибрација
  CD за софтверот ScanApp и PDF-документација:
  Упатство за користење на скенерот Lm24 за секој јазик и водич за брз почеток.
  Водич за брз почеток за скенерот Lm24.
  Кабел за етернет (2 метра)
  Напојување
  Регионално - кабел (кабли) за напојување (2 метра)

Технологија за печатачи

 • Вид на печатач
  5 бои 24"
 • Технологија за печатење
  Bubblejet on Demand од Canon со 6 бои, од вграден тип (6 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)
 • Резолуција на печатење
  2.400 x 1.200 dpi
 • Број на млазници
  Вкупно: 15.360 млазници MBK: 5.120 млазници BK, C, M, Y: по 2.560 млазници за секоја
 • Прецизност на линиите
  ±0,1% или помалку
  Потребни се прилагодувања од корисникот. Медиумите и опкружувањето за печатење мора да одговараат на тие што се користат за прилагодувањата.
 • Растојание помеѓу млазниците
  1.200 dpi x 2 линии
 • Големина на капка мастило
  минимум 5 pl по боја
 • Капацитет за мастило
  Вклучено почетно мастило: 490 ml (130 ml за MBK, 90 mlx4 за BK, C, M, Y)
  Продажно мастило: 300 / 130 ml (MBK, BK, C, M, Y)
 • Тип на мастило
  Мастила со пигмент: 5 бои MBK/BK/C/M/Y
 • Компатибилност со оперативни системи
  32 бита: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10
  64 бита: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11, Windows Server 2008R2, 2012, 2012R2, 2016, 2019, 2022
  Apple Macintosh: macOS 10.15.7~macOS 13
 • Други поддржани протоколи за испраќање задачи
  Apple AirPrint
 • Јазици на печатачот
  HP-GL/2, HP RTL, PDF (вер. 1.7), JPEG (вер. JFIF 1.02), CALS G4 (испраќање само преку FTP)
 • Стандардни интерфејси
  Приклучок USB А: USB-мемориски уред (директно печатење)
  Приклучок USB B: Hi-Speed USB
  Етернет: IEEE802.3ab(1000base-T), IEEE802.3u(100BASE-TX)/IEEE802.3 (10BASE-T)
  Безжичен LAN: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b

  *Погледнете во упатството за користење за да дознаете како да го активирате/деактивирате безжичниот LAN

Меморија

 • Стандардна меморија
  128 GB (физичка меморија 2 GB)
  Отвор за проширување: нема
 • Хард диск
  500 GB (со шифрирање)

Брзина на печатење

 • Цртеж од CAD
  Обична хартија (A1):
  0:20 (брз економичен режим)
  0:23 (брзо)
  0:40 (стандарден режим)
 • Постер
  Обична хартија (A1):
  0:22 (брз економичен режим)
  0:25 (брзо)
  0:44 (стандардно)

  Тешка обложена хартија (A1)
  0:55 (брзо)
  1:23 (стандардно)

Работа со медиуми

 • Снабдување и исфрлување медиуми
  Хартија во ролна: една ролна, полнење од горната страна, излез од предната страна
  Сечена хартија: полнење од горна страна, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)
 • Ширина на медиуми
  Хартија во ролна: 203,2 - 610 mm
  Сечена хартија: 203,2 - 610 mm
 • Дебелина на медиуми
  Хартија во ролна/сечена хартија: 0,07 mm - 0,8 mm
 • Минимална должина на која може да се печати
  Хартија во ролна: 203,2 mm
  Сечена хартија: 279,4 mm
 • Максимална должина на која може да се печати
  Хартија во ролна: 18 m (се менува во зависност од оперативниот систем и апликацијата)
  Сечена хартија: 1,6 m
 • Максимален дијаметар на медиуми со ролна
  150 mm
 • Големина на јадро на медиуми
  Внатрешен дијаметар на јадро на ролна: 2"/3"
 • Препорачана површина за маргини
  Хартија во ролна: горе: 20 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
  Сечена хартија (AppleAirPrint): горе: 20 mm, долу: 31 mm, странично: 3 mm
  Сечена хартија (други): горе: 20 mm, долу: 20 mm, странично: 3 mm
 • Површина на маргини врз која може да се печати
  Хартија во ролна: горе: 3 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
  Хартија во ролна (без рабови): горе: 0 mm, долу: 0 mm, странично: 0 mm
  Сечена хартија (AppleAirPrint): горе: 3 mm, долу: 12,7 mm, странично: 3 mm
  Сечена хартија (други): горе: 3 mm, долу: 20 mm, странично: 3 mm
 • Капацитет за снабдување со медиуми
  Хартија во ролна: една ролна
  Сечена хартија: 1 лист
 • Единица со валјак за земање медиуми
  Нема
 • Ширина на печатење без рабови (само ролна)
  [Препорачано] 515 mm (JIS B2), 594 mm (ISO A1), 10”, 14”, 17”, 24”
  [Површина врз која може да се печати] 257 mm (JIS B4), 297 mm (ISO A3), 329 mm (ISO A3+), 420 mm (ISO A2), 515 mm (JIS B3), 8", 12", 15", 16", 18", 20", 22", 300 mm, 500 mm, 600 mm
  Освен горенаведените, печатење без рабови со слободна големина е поддржано само на хартија во ролна според корисничките дефиниции
 • Максимален број на отпечатени материјали
  Стандардна положба: 1 лист
  Положба за превиткување: 20 листови обична хартија на портрет во А1-формат
  Рамна положба: 20 листови обична хартија на хоризонтален A2-формат (освен во услови на премногу завиткана хартија)

Потребни услови за ракување и напојување

 • Напојување
  AC 100-240 V (50-60 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  При ракување: 64 W или помалку
  Режим на мирување: 2,2 W или помалку
  Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: прибл. 5 минути
  Исклучено напојување: 0,1 W или помалку
 • Работни услови
  Температура: 15-30℃, Влажност: 10-80% RH (без кондензација)
 • Акустичен шум (моќ/притисок)
  При работа: прибл. 41 dB (A) (стандардна обична хартија, стандарден режим, режим за цртање линии/текст) (измерено врз основа на стандардот ISO7779)
  Режим на подготвеност: 35 dB(A) или помалку
  При работа: 6,2 бели или помалку (стандардна обична хартија, стандарден режим, режим за цртање линии/текст) (измерено врз основа на стандардот ISO7779)
 • Регулативи
  Ознака CE, ознака UKCA
 • Сертификати за животната средина
  Сертификат CB, EPEAT GOLD1

Димензии и тежина

 • Надворешни димензии и тежина
  Ш x Д x В
  Главен уред со држач
  978 x 885 x 1060 mm (Оперативниот панел не е закосен нагоре/Отворена корпа)
  978 x 756 x 1060 mm (Оперативниот панел не е закосен нагоре/Затворена корпа)
  54,5 kg (со вклучен комплет со држач за валјаци, без мастило и глава за печатење)
 • Димензии и тежина на пакетот
  Печатач (главен уред со држач и подножје): 1152 x 913 x 946 mm, 96 kg

Што е вклучено

 • Што содржи кутијата?
  Печатач, држач за печатач, 1 глава за печатење, кабел за напојување, 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за инсталација, леток за безбедност/стандарди за животната средина, лист со адреса на LFP Eur, лист со важни податоци, водич за поставување на држач со полици за печатач, известување за PosterArtist WEB
 • Испорачан софтвер
  Софтвер што може да се преземе од интернет

Карактеристики

 • Изборни елементи
  Држач за валјаци од 2”/3”: RH2-28
  Држач за читачот на IC-картички: RA-02

Потрошни материјали

 • Елементи кои може да ги замени корисникот

  Резервоар со мастило:
  M:PFI-321 (300 ml) / PFI-121 (130 ml),

  MBK/BK/C/Y:PFI-320 (300 ml) / PFI-120 (130 ml)
  Глава за печатење: PF-06
  Сечило за сечење: CT-08
  Картриџ за одржување: MC-31
 1. Ознаката EPEAT Gold е регистрирана во САД