imagePROGRAF TM-300 MFP L36ei
Спецификации

Детални спецификации

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА СКЕНЕРИ

Технологија за скенирање

SingleSensor и осветлување со повеќе LED светилки

Оптичка резолуција

600dpi.

Брзина на скенирање

КОПИРАЊЕ
300/300dpi Скица = 1ips во боја, 3ips црно-бело
300/600dpi Стандардно = 1ips во боја, 3ips црно-бело
600/600dpi Најдобро = 0,5ips во боја, 1,5ips црно-бело

СКЕНИРАЊЕ
200dpi Скица = 1ips во боја, 3ips црно-бело
300 dpi Стандардно = 0,5 ips во боја, 1,5 ips црно-бело
600dpi Најдобро = 0,33ips во боја, 1ips црно-бело

Режими за скенирање

Скенирање кон USB - RGB/сиви тонови/црно-бело, TIFF (без ScanApp Lei)
Скенирање кон USB - RGB/сиви тонови/црно-бело, JPG, PDF, PDF/A, M-PDF (достапен е софтверот ScanApp Lei)
Скенирање кон компјутер - RGB/сиви тонови/црно-бело, Tiff, JPEG, PDF, PDF/A, TiffG4, M-PDF
Копирање - RGB/сиви тонови/црно-бело
Копирање и архивирање - (комбинација од копирање и скенирање кон компјутер наведена погоре).
Поврзувањето со Cloud се врши преку врска со Direct Print & Share од Canon.
ПЕЧАТЕЊЕТО се врши преку Direct Print & Share од Canon.

Патека на хартијата

Свртена нагоре, со излез од задната страна. Движење на документите само нанапред
Вклучен(и) водич(и) за враќање документи

Ширина на скенирање

36" / 914,4 mm

Мин. ширина на скенирање

6" / 152,4 mm

Мак. ширина на документи

38" / 965,2 mm

Мак. должина на скенирање

109" / 2768 mm

Макс. и мин. дебелина на документи

Дизајниран за скенирање CAD хартија за iPF печатачи од Canon.
Мин. = 0,07mm
Макс. = 0,5mm

Прецизност на скенирање

Прецизност 0,2% +/-1 пиксел

Мрежни режими

Стандарден мрежен режим:
(го спречува скенерот да ја надмине брзината за пренос на податоци на мрежата).

  • Копирањето ја користи вградената меморија како меѓумеморија, а потоа комуницира со печатачот преку етернет.
  • Скенирањето кон USB ја користи вградената меморија како меѓумеморија, а потоа зачувува само TIFF-датотеки.
  • Скенирањето кон компјутер ја користи вградената меморија како меѓумеморија пред да започне да праќа податоци преку етернет до ScanApp Le.
  • Функцијата за копирање и архивирање ја користи вградената меморија како меѓумеморија пред да започне да праќа податоци преку етернет до ScanApp Le.
Подобрен мрежен режим:
(го користи максималниот капацитет на мрежата и ScanApp Le за да ја подобри функционалноста и продуктивноста).
  • Копирањето испраќа податоци преку етернет во Scan App Le што се користи како меѓумеморија за печатење со цел побрзо да се ослободи скенерот.
  • Функцијата за скенирање кон USB испраќа податоци преку етернет кон софтверот Scan App Le кој го претвора видот на датотеката во PDF/JPG/MPDF и го зачувува во USB-меморискиот уред.
  • Скенирањето кон компјутер ги испраќа податоците преку етернет директно во ScanApp Le за побрзо да се ослободи скенерот.
  • Функцијата за копирање и архивирање ги испраќа податоците преку етернет директно во ScanApp Le за побрзо да се ослободи скенерот.

Скенирање на USB

USB2, 128 GB, FAT32.

Скенирање кон мрежа - ScanApp Lei

ScanApp Lei - поставува директориум за скенирање.
Минимални компјутерски спецификации: • Windows 7/8/10 - 32 бита. • Етернет од 100 Mbs. • Intel Celeron, Core-Duo, Core-2-Duo или 2,8 GHz со Hyper-Threading (HT) или процесори Dual-Core од AMD • 2 GB RAM • Serial ATA (SATA) HDD со голема брзина од 7.200 rpm, минимум 2 GB за апликации и слободен простор од 20 GB за слики.
Препорачани компјутерски спецификации: • Windows 7/8/10 - 64 бита. • GB етернет. • Процесори Intel i3, i5 или i7 • 4 GB RAM • Serial ATA (SATA) HDD со голема брзина од 7.200 rpm, минимум 2 GB за апликации и слободен простор од 20 GB за слики.

Јазици за ScanApp Lei

Англиски/француски/германски/италијански/шпански/едноставен кинески/традиционален кинески/корејски/руски/португалски/јапонски/чешки/полски

Контролен панел

Екран на допир од 3"

Тежина на скенерот

6,56 kg (14,5 lbs) без водичот за враќање документи

Димензии - ширина

1238mm

Димензии - висина

131mm

Димензии - длабочина

Без водичот за враќање документи - Преклопен фах за хартија: 146 mm
Без водичот за враќање документи - Отворен фах за хартија: 193 mm
Со водичот за враќање документи - Преклопен фах за хартија: 206 mm
Со водичот за враќање документи - Отворен фах за хартија: 253 mm

Напојување

Надворешен уред за напојување: Влез: 100 - 240V, 50-60Hz
Излез: 3,42A со 19V.

Максимална потрошувачка на енергија

Режим на подготвеност (мирување): 0,6 W
Режим на мирување: 11,7 W
Скенирање: 17,5 W

Еколошки

Температура: 10-35C
Влажност: 10-90%

Ниво на акустичен шум

50,6dB скенирање со сиви тонови

Усогласеност

Европа: CE mark, Русија: EAC, Други земји: CB Certification

Што содржи кутијата?

Скенер L36ei
Држачи за монтирање на печатачот, завртки за прицврстување и алатка од 3mm
2 ногалки за користење на работна маса
2 насочувачи за хартија
3 водичи за враќање документи
Цел за калибрација
CD за софтверот ScanApp Lei и PDF-документација: упатство за користење на скенерот L36ei на различни јазици и водич за брз почеток.
Водич за брз почеток за скенерот L36ei.
Кабел за етернет (2 метри)
Напојување со енергија
Регионално - кабел(кабли) за напојување (2 метра)

ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ПЕЧАТАЧИ

Вид на печатач

5 бои, 36"/914 mm

Технологија за печатење

Bubblejet on Demand 6-боен интегриран тип од Canon (6 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Резолуција на печатење

2.400 x 1.200 dpi

Број на млазници

15.360 млазници (MBK 5.120 млазници, за другите бои по 2.560 млазници)

Линиска прецизност

±0,1% или помалку
Потребни се прилагодувања од страна на корисникот. Медиумите и опкружувањето за печатење мора да одговараат на тие што се користат за прилагодувањата.
Потребна е CAD хартија: обична хартија, CAD паус хартија, обложена хартија, провиден матиран CAD филм

Растојание помеѓу млазници

1.200 dpi (2 линии)

Големина на капка мастило

минимум 5 pl по боја

Капацитет на мастило

Продажно мастило: 130 ml/300 ml
Вклучено почетно мастило: 130 ml (мат црна боја)/90 ml (црна, цијан, магента, жолта)

Тип на мастило

Мастила со пигмент - црна, мар црна, цијан, магента, жолта

Компатибилни оперативни системи

Microsoft Windows 32 бита: Windows 7, 8.1, 10,
64 бита: Windows 7, 8.1, 10, Server 2008R2, Server 2012/2012R2, Server 2016
Apple Macintosh: OS X 10.10.5 - OS X 10.11, macOS 10.13

Јазици на печатач

SG Raster (Swift Graphic Raster), HP-GL/2, HP RTL, JPEG (вер. JFIF 1.02)

Стандардни интерфејси

Приклучок USB B: вграден Hi-Speed USB
Етернет: IEEE 802.3 10-base-T/IEEE 802.3u 100base-TX/IEEE 802.3ab 1000base-T/IEEE 802.3x целосно двонасочно
Безжичен LAN: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b
*Погледнете во упатството за користење за да дознаете како да го активирате/деактивирате безжичниот LAN

МЕМОРИЈА

Стандардна меморија

2 GB

Тврд диск

НЕМА

Брзина на печатење

Цртеж од CAD

Обична хартија (големина на страница A0)

0:40 (брз економичен режим)
0:46 (брзо)
1:14 (стандардно)

Постер

Обична хартија (големина на страница A0)

0:44 (брзо)
1:18 (стандардно)

Обложена хартија (големина на страница A0)

1:41 (брзо)
2:36 (стандардно)

Работа со медиуми

Снабдување и исфрлување медиуми

Хартија за валјак: една ролна, полнење од горна страна, излез од предна страна
Сечена хартија: полнење од горна страна, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)

Широчина на медиум

Хартија во ролна: 203,2 - 917 mm
Сечена хартија: 203,2 - 917 mm

Дебелина на медиуми

Хартија во ролна/сечена хартија: 0,07 - 0,8 mm

Минимална должина за печатење

Хартија во ролна: 203,2 mm
Сечена хартија: 279,4 mm

Максимална должина за печатење

Хартија во ролна: 18 m (варира според ОС и апликацијата))
Сечен лист: 1,6 m

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

150 mm

Големина на јадро на медиум

Внатрешен дијаметар на јадро на ролна: 2"/3"

Препорачана површина за маргини

Хартија во ролна: горе: 20 mm, долу: 3 mm, страна: 3 mm
Сечена хартија: горе: 20 mm, долу: 20 mm, страна: 3 mm

Површина на маргини врз која може да се печати

Хартија во ролна: Горе: 3 mm, Долу: 3 mm, Страна: 3 mm
Хартија во ролна (без рабови): Горе: 0 mm, Долу: 0 mm, Страна: 0 mm
Сечена хартија само за Apple AirPrint: горе: 3 mm, долу: 12,7 mm, странично: 3 mm
Сечена хартија за други: горе: 3 mm, долу: 20 mm, странично: 3 mm

Капацитет за снабдување со медиуми

Рачно префрлување од страна на корисникот

Ширина на печатење без рабови (само ролна)

515 mm(JIS B2), 728 mm(BIS B1), 594 mm(ISO A1), 841 mm(ISO A0), 10", 14", 17", 24", 36"
[Површина врз која може да се печати] 257 mm(JIS B4), 297 mm(ISO A3), 329 mm(ISO A3+), 420 mm(ISO A2), 8", 12", 16", 20", 30", 300 mm, 500 mm, 600 mm, 800 mm

Максимален број на отпечатени материјали

Држач/корпа - стандардна положба: 1 лист
Држач/корпа - рамна положба: 20 листови на хоризонтален А1, A2 формат (освен во услови на премногу завиткана хартија)

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Надворешни димензии и тежина

Главен уред, држач и корпа
1289 x 887 x 1060 mm (отворена корпа)
1289 x 757 x 1060 mm (затворена корпа)
60 kg (со вклучен комплет со држач за валјаци, без мастило и глава за печатење)

Димензии и тежина на пакетот

Печатач (главен уред со држач (SD-32) и подножје): 1462 x 913 x 961 mm, 105 kg

Потребни услови за ракување и напојување

Напојување

AC 100-240 V (50-60 Hz)

Потрошувачка на енергија

При работа: 69 W или помалку
Режим на мирување: 3,6 W или помалку 
Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: прибл. 5 минути
Исклучено напојување: 0,3 W или помалку

Раб. услови

Температура: 15-30℃,
Влажност: 10-80% RH (без кондензација)

Акустичен шум (моќ/притисок)

При работа: 44 dB (A) (обична хартија, цртање линии, стандарден режим)
Режим на подготвеност: 35 dB (A) или помалку
При работа: 6,0 бели (обична хартија, цртање линии, стандарден режим) (измерено врз основа на стандардот ISO 7779)

Регулативи

Европа: ознака CE, Русија: EAC

Сертификати

TUV, CB

ШТО Е ВКЛУЧЕНО

Што содржи кутијата?

Печатач, држач за печатач: SD-32, 1 x глава за печатење, додаток за хартија со јадро од 3 инчи, кабел за напојување, кабел за напојување за Обединетото Кралство (240 V, 3P), 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за поставување, леток за безбедност/стандарди за животната средина
CD-ROM со софтвер за корисници (Win)
CD-ROM со PosterArtist Lite, лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со податоци за Евроазиската економска унија, лист со важни податоци

Вклучен софтвер

Драјвер за печатачи од серијата imagePROGRAF TM, Print Plug-In for Office, Quick Utility Toolbox и PosterArtist Lite
Другите софтвери може да се преземат од интернет.

Галантерија

Изборни елементи

Држач за валјаци од 2/3": RH2-35

Потрошни материјали

Елементи кои може да ги замени корисникот

Резервоар со мастило: PFI-120 (130 ml), PFI-320 (300 ml)
Глава за печатење: PF-06
Сечило за сечење: CT-08
Картриџ за одржување: MC-31

Забелешки

Забелешка 1

Максимален број на поддржани печатачи или компјутери што користат ScanApp Lei = 15 (максималниот број што може да го доделите е 9).

Забелешка 2

Скенерот го произведува компанијата Global Scanning во Обединетото Кралство.