Печатачи за големи формати

Canon imagePROGRAF TM-305 MFP Z36

Спецификации

Спецификации

 • Продуктивност

  Повеќефункционален печатач за големи формати од 36 инчи

 • Брзина на скенирање

  Брзина на скенирање од 13 слики/мин. (8 бита еднобојно)

 • Брзина на печатење

  Брзина на печатење од 144 стр./час (A1)

 • Директно печатење

  Од HDD или USB-меморија

 • Тип на мастило и технологија

  Систем на мастила со пигмент Lucia TD во 5 бои

 • Интерфејс

  15,6-инчен системски контролор

 • Компактно куќиште

  Компактно куќиште од 1616 x 887 mm

Детални спецификации

Технологија за скенери

 • Технологија за скенирање
  SingleSensor
 • Максимална резолуција (dpi)
  1200dpi
 • Патека за хартија
  Рамна
 • Максимална ширина на скенирање
  36" (914mm)
 • Минимална ширина на скенирање
  6" (150mm)
 • Максимална ширина на документи
  38" (965mm)
 • Максимална должина на скенирање
  8 m (JPEG/PDF), 15,2 m (TIFF)
 • Тежина на скенерот
  7,8 Kg
 • Димензии (Ш x В x Д)
  1056 x 199 x 118 mm
  1056 x 251 x 156mm со водичот за враќање документи
 • Усогласеност со стандарди
  Европа: ознака CE, Други земји: сертификат CB
 • Преден/заден излез
  Заден (исфрлување од предната страна преку водичот за враќање документи)
 • Ракување со документи - со страната за печатење нагоре/надолу
  Нагоре
 • Дебелина на документи
  0,07 - 1,0 mm1
 • Брзина на скенирање од 200 dpi со 8 бита, сиви тонови и еднобојно
  13ips2
 • Скенирање кон компјутер: брзина на скенирање од 200 dpi со 24-битни бои
  3ips3
 • Копирање: брзина на скенирање од 200 dpi со 24-битни бои
  6ips4
 • Интерфејс за USB
  3.0 (компатибилност со USB2)
 • Контроли за скенер
  Запирање, придвижување напред, придвижување назад, статус на LED
 • Брендирање/боја
  Нема / црн картриџ на Canon
 • Испорачан софтвер
  SmartWorks MFP V6
 • Што содржи кутијата?
  Скенер со Z36
  Држач за печатач и приклучно место за системски контролор
  2 насочувачи за хартија
  3 водичи за враќање документи
  Цел за калибрација
  Водич за составување и почетно користење
  USB3-кабел (2 метра)
  Напојување
  Системски контролор од 15,6”
  Кабел за напојување 3:1 Trident - потребен е 1 кабел за локално напојување (не се испорачува).
 • Системски контролор
  Windows 10 Enterprise LTSC 64 бита. CPU: Intel Pentium G5400T. SSD: 256 GB, RAM: 8 GB DDR4.
  Екран: со повеќе допирни точки, 15,6”, 1366 x 768. 3 x USB3 и 1 x USB2, 1 x GbE (задна страна). Копче за напојување и 1 x USB3 (предна страна).

Технологија за печатачи

 • Вид на печатач
  5 бои, 36"/914 mm
 • Технологија за печатење
  Вграден тип Bubblejet on Demand од Canon со 6 бои (6 чипови по глава на печатач x 1 глава на печатач)
 • Резолуција на печатење
  2.400 x 1.200 dpi
 • Број на млазници
  15.360 млазници (MBK 5.120 млазници, за другите бои по 2.560 млазници)
 • Прецизност на линиите
  ±0,1% или помалку
  Потребни се прилагодувања од корисникот. Медиумите и опкружувањето за печатење мора да одговараат на тие што се користат за прилагодувањата.
  Потребна е CAD-хартија: обична хартија, CAD-паус хартија, обложена хартија, само провиден матиран CAD-филм
 • Растојание помеѓу млазниците
  1.200 dpi (2 линии)
 • Големина на капка мастило
  минимум 5 pl по боја
 • Капацитет за мастило
  Продажно мастило: 130 ml/300 ml
  Вклучено почетно мастило: 130 ml (мат црна боја)/90 ml (црна, цијан, магента, жолта)
 • Тип на мастило
  Мастила со пигмент - црна, мат црна, цијан, магента, жолта
 • Компатибилност со оперативни системи
  Microsoft Windows 32 бита: Windows 7, 8.1, 10,
  64 бита: Windows 7, 8.1, 10, Server 2008R2, Server 2012/2012R2, Server 2016
  Apple Macintosh: OS X 10.10.5 - OS X 10.11, macOS 10.13
 • Јазици на печатачот
  SG Raster (Swift Graphic Raster), HP-GL/2, HP RTL, PDF (вер. 1.7), JPEG (вер. JFIF 1.02)
 • Стандардни интерфејси
  Приклучок USB A: директно печатење од USB-мемориски уред
  Приклучок USB B: вграден Hi-Speed USB
  Етернет: IEEE 802.3 10-base-T/IEEE 802.3u 100base-TX/IEEE 802.3ab 1000base-T/IEEE 802.3x целосно двонасочно
  Безжичен LAN: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b
  *Погледнете во упатството за користење за да дознаете како да го активирате/деактивирате безжичниот LAN

Меморија

 • Стандардна меморија
  128 GB со 2 GB физичка меморија
 • Хард диск
  500 GB

Брзина на печатење

 • Цртеж од CAD
  Обична хартија (големина на страница A0):
  0:40 (брз економичен режим)
  0:46 (брзо)
  1:14 (стандардно)
 • Постер
  Обична хартија (големина на страница A0):
  0:44 (брзо)
  1:18 (стандардно)

  Обложена хартија (големина на страница A0):
  1:41 (брзо)
  2:36 (стандардно)

Работа со медиуми

 • Снабдување и исфрлување медиуми
  Хартија за валјак: една ролна, полнење од горна страна, излез од предна страна
  Сечена хартија: полнење од горна страна, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)
 • Ширина на медиуми
  Хартија во ролна: 203,2 - 917 mm
  Сечена хартија: 203,2 - 917 mm
 • Дебелина на медиуми
  Хартија во ролна/сечена хартија: 0,07 - 0,8 mm
 • Минимална должина на која може да се печати
  Хартија во ролна: 203,2 mm
  Сечена хартија: 279,4 mm
 • Максимална должина на која може да се печати
  Хартија во ролна: 18 m (се менува во зависност од оперативниот систем и апликацијата)
  Сечена хартија: 1,6 m
 • Максимален дијаметар на медиуми со ролна
  150 mm
 • Големина на јадро на медиуми
  Внатрешен дијаметар на јадро на ролна: 2"/3"
 • Препорачана површина за маргини
  Хартија во ролна: горе: 20 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
  Сечена хартија: горе: 20 mm, долу: 20 mm, странично: 3 mm
 • Површина на маргини врз која може да се печати
  Хартија во ролна: горе: 3 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
  Хартија во ролна (без рабови): горе: 0 mm, долу: 0 mm, странично: 0 mm
  Сечена хартија само за Apple AirPrint: горе: 3 mm, долу: 12,7 mm, странично: 3 mm
  Сечена хартија за други: горе: 3 mm, долу: 20 mm, странично: 3 mm
 • Капацитет за снабдување со медиуми
  Рачно префрлување од страна на корисникот
 • Ширина на печатење без рабови (само ролна)
  515 mm(JIS B2), 728 mm(BIS B1), 594 mm(ISO A1), 841 mm(ISO A0), 10", 14", 17", 24", 36"
  [Површина врз која може да се печати] 257 mm(JIS B4), 297 mm(ISO A3), 329 mm(ISO A3+), 420 mm(ISO A2), 8", 12", 16", 20", 30", 300 mm, 500 mm, 600 mm, 800 mm
 • Максимален број на отпечатени материјали
  Држач/корпа - стандардна положба: 1 лист
  Држач/корпа - рамна положба: 20 листови на хоризонтален А1, A2 формат (освен во услови на премногу завиткана хартија)

Потребни услови за ракување и напојување

 • Напојување
  AC 100-240 V (50-60 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  При работа: 69 W или помалку
  Режим на мирување: 3,6 W или помалку 
  Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: прибл. 5 минути
  Исклучено напојување: 0,3 W или помалку
 • Работни услови
  Температура: 15-30℃, Влажност: 10-80% RH (без кондензација)
 • Акустичен шум (моќ/притисок)
  При работа: 44 dB (A) (обична хартија, цртање линии, стандарден режим)
  Режим на подготвеност: 35 dB (A) или помалку
  При работа: 6,0 бели (обична хартија, цртање линии, стандарден режим) (измерено врз основа на стандардот ISO 7779)
 • Регулативи
  Европа: ознака CE, Русија: EAC
 • Сертификати за животната средина
  TUV, CB

Димензии и тежина

 • Надворешни димензии и тежина
  Главен уред, држач и корпа
  1289 x 887 x 1060 mm (отворена корпа)
  1289 x 757 x 1060 mm (затворена корпа)
  60 kg (со вклучен комплет со држач за валјаци, без мастило и глава за печатење)
 • Димензии и тежина на пакетот
  Печатач (главен уред со држач (SD-32) и подножје): 1462 x 913 x 961 mm, 105 kg

Што е вклучено

 • Што содржи кутијата?
  Печатач, држач за печатач: SD-32, 1 x глава за печатење, додаток за хартија со јадро од 3 инчи, кабел за напојување, кабел за напојување за Обединетото Кралство (240 V, 3P), 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за поставување, леток за безбедност/стандарди за животната средина
  CD-ROM со софтвер за корисници (Win)
  CD-ROM со PosterArtist Lite, лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со податоци за Евроазиската економска унија, лист со важни податоци
 • Испорачан софтвер
  Драјвер за печатачи од серијата imagePROGRAF TM, Print Plug-In for Office, Quick Utility Toolbox и PosterArtist Lite
  Другите софтвери може да се преземат од интернет.
 • Рамен LCD-екран - со вклучен компјутер
  Тип на LCD: сè-во-едно: TFT-екран од 15,6", со повеќе допирни точки
  Компјутер (вклучен): систем: Windows 10 Enterprise LTSB, CPU: Intel Celeron G3900 2,3 GHz, RAM: 4 GB DDR4, HDD: SATA 500 GB, 3 x USB3 & 1 USB2 & 1 x GbE (заден), 1 x USB3 (преден)5
 • Рамен LCD-екран - без вклучен компјутер
  Тип на LCD: рамен панел со екран на допир од 15,6"6

Карактеристики

 • Изборни елементи
  Држач за валјаци од 2/3": RH2-35

Потрошни материјали

 • Елементи кои може да ги замени корисникот
  Резервоар за мастило: PFI-120 (130 ml), PFI-320 (300 ml)
  Глава за печатење: PF-06
  Сечило за сечење: CT-08
  Картриџ за одржување: MC-31
 1. Подебелите документи мора да бидат флексибилни, водичите за враќање хартија мора да се отстранети, а може да биде потребна и дополнителна поддршка. Некои медиуми треба да се скенираат со помали брзини. Не е можно да се гарантира скенирање на медиуми од сите видови и големини.
 2. Брзината на скенирање е пропорционална низ целиот спектар на резолуции што ги поддржува скенерот. Реалното време на скенирање и наведените максимални брзини ќе зависат од перформансите на главниот компјутер и не се загарантирани за сите типови медиуми. Наведените времиња на скенирање се максималните за реално скенирање слики од 200 x 200 dpi. Максимална брзина на скенирање за RGB: копирање со 200/300/600 dpi = 6/4/2 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 3/2/2 слики/сек. Максимална брзина на црно-бело скенирање: копирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек.
 3. Брзината на скенирање е пропорционална низ целиот спектар на резолуции што ги поддржува скенерот. Реалното време на скенирање и наведените максимални брзини ќе зависат од перформансите на главниот компјутер и не се загарантирани за сите типови медиуми. Наведените времиња на скенирање се максималните за реално скенирање слики од 200 x 200 dpi. Максимална брзина на скенирање за RGB: копирање со 200/300/600 dpi = 6/4/2 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 3/2/2 слики/сек. Максимална брзина на црно-бело скенирање: копирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек.
 4. Брзината на скенирање е пропорционална низ целиот спектар на резолуции што ги поддржува скенерот. Реалното време на скенирање и наведените максимални брзини ќе зависат од перформансите на главниот компјутер и не се загарантирани за сите типови медиуми. Наведените времиња на скенирање се максималните за реално скенирање слики од 200 x 200 dpi. Максимална брзина на скенирање за RGB: копирање со 200/300/600 dpi = 6/4/2 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 3/2/2 слики/сек. Максимална брзина на црно-бело скенирање: копирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек. Скенирање со 200/300/600 dpi = 13/8,6/4,3 слики/сек.
 5. Ве молиме обратете се кај локалниот продавач, бидејќи некои опции за LCD-екрани може да бидат недостапни во вашата земја.
 6. Ве молиме обратете се кај локалниот продавач, бидејќи некои опции за LCD-екрани може да бидат недостапни во вашата земја.