Печатачи за широки формати

Canon imagePROGRAF TM-350

Спецификации

Детални спецификации

Технологија за печатачи

 • Вид на печатач
  5 бои 36"
 • Технологија за печатење
  Bubblejet on Demand од Canon со 6 бои, од вграден тип (6 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)
 • Резолуција на печатење
  2.400 x 1.200 dpi
 • Број на млазници
  Вкупно: 15.360 млазници MBK: 5.120 млазници BK, C, M, Y: по 2.560 млазници за секоја
 • Прецизност на линиите
  ±0,1% или помалку
  Потребни се прилагодувања од корисникот. Медиумите и опкружувањето за печатење мора да одговараат на тие што се користат за прилагодувањата.
 • Растојание помеѓу млазниците
  1.200 dpi x 2 линии
 • Големина на капка мастило
  минимум 5 pl по боја
 • Капацитет за мастило
  Вклучено почетно мастило: 490 ml (130 ml за MBK, 90 ml x4 за BK, C, M, Y) Продажно мастило: 300 / 130 ml (MBK, BK, C, M, Y)
 • Тип на мастило
  Мастила со пигмент: 5 бои MBK/BK/C/M/Y
 • Компатибилност со оперативни системи
  32 бита: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10
  64 бита: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11, Windows Server 2008R2, 2012, 2012R2, 2016, 2019, 2022
  Apple Macintosh: macOS 10.15.7~macOS 13
 • Други поддржани протоколи за испраќање задачи
  Apple AirPrint
 • Јазици на печатачот
  HP-GL/2, HP RTL, JPEG (вер. JFIF 1.02), CALS G4 (испраќање само преку FTP)
 • Стандардни интерфејси
  Приклучок USB A: нема
  Приклучок USB B: Hi-Speed USB
  Етернет: IEEE802.3ab(1000base-T), IEEE802.3u(100BASE-TX)/IEEE802.3 (10BASE-T)
  Безжичен LAN: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b

  *Погледнете во упатството за користење за да дознаете како да го активирате/деактивирате безжичниот LAN

Меморија

 • Стандардна меморија
  2 GB
  Отвор за проширување: нема
 • Хард диск
  Нема

Брзина на печатење

 • Цртеж од CAD
  Обична хартија (A1)
  0:17 (брз економичен режим), 3,2 стр./мин.

  Обична хартија (A0)
  0:32 (брз економичен режим)
  0:41 (брзо)
  1:08 (стандардно)
 • Постер
  Обична хартија (A0)
  0:37 (брз економичен режим)
  0:43 (брзо)
  1:18 (стандардно)

  Тешка обложена хартија (A0)
  1:40 (брзо)
  02:33 (стандардно)

Работа со медиуми

 • Снабдување и исфрлување медиуми
  Хартија во ролна: една ролна, полнење од горната страна, излез од предната страна
  Сечена хартија: полнење од горна страна, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)
 • Ширина на медиуми
  Хартија во ролна: 203,2 - 917 mm
  Сечена хартија: 203,2 - 917 mm
 • Дебелина на медиуми
  Ролна/сечена: 0,07 mm - 0,8 mm
 • Минимална должина на која може да се печати
  Хартија во ролна: 203,2 mm
  Сечена хартија: 279,4 mm
 • Максимална должина на која може да се печати
  Хартија во ролна: 18 m (се менува во зависност од оперативниот систем и апликацијата)
  Сечена хартија: 1,6 m
 • Максимален дијаметар на медиуми со ролна
  150 mm
 • Големина на јадро на медиуми
  Внатрешен дијаметар на јадро на ролна: 2"/3"
 • Препорачана површина за маргини
  Хартија во ролна: горе: 20 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
  Сечена хартија (AppleAirPrint): горе: 20 mm, долу: 31 mm, странично: 3 mm
  Сечена хартија (други): горе: 20 mm, долу: 20 mm, странично: 3 mm
 • Површина на маргини врз која може да се печати
  Хартија во ролна: горе: 3 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
  Хартија во ролна (без рабови): горе: 0 mm, долу: 0 mm, странично: 0 mm
  Сечена хартија (AppleAirPrint): горе: 3 mm, долу: 12,7 mm, странично: 3 mm
  Сечена хартија (други): горе: 3 mm, долу: 20 mm, странично: 3 mm
 • Капацитет за снабдување со медиуми
  Хартија во ролна: една ролна
  Сечена хартија: 1 лист
 • Ширина на печатење без рабови (само ролна)
  [Препорачано] 515 mm (JIS B2), 728 mm (JIS B1), 594 mm (ISO A1), 841 mm (ISO A0), 10", 14", 17", 24", 36"
  [Површина врз која може да се печати] 257 mm (JIS B4), 297 mm (ISO A3), 329 mm (ISO A3+), 420 mm (ISO A2), 515 mm (JIS B3), 8", 12", 15", 16", 18", 20", 22", 30", 34", 300 mm, 500 mm, 600 mm, 800 mm
  Освен горенаведените, печатење без рабови со слободна големина е поддржано само на хартија во ролна според корисничките дефиниции
 • Максимален број на отпечатени материјали
  Стандардна положба: 1 лист
  Положба на преклопување: 20 листови обична хартија на вертикален формат А1 / A0
  Рамна положба: 20 листови обична хартија на хоризонтален формат A2 / A1 (освен во положба на премногу завиткана хартија)

Потребни услови за ракување и напојување

 • Напојување
  AC 100-240 V (50-60 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  При работа: 65 W или помалку
  Режим на мирување: 2,2 W или помалку
  Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: прибл. 5 минути
  Исклучено напојување: 0,1 W или помалку
 • Работни услови
  Температура: 15-30℃, Влажност: 10-80% RH (без кондензација)
 • Акустичен шум (моќ/притисок)
  При работа: прибл. 41 dB (A) (стандардна обична хартија, стандарден режим, режим за цртање линии/текст) (измерено врз основа на стандардот ISO7779)

  Режим на подготвеност: 35 dB(A) или помалку

  При работа: 6,2 бели или помалку (стандардна обична хартија, стандарден режим, режим за цртање линии/текст) (измерено врз основа на стандардот ISO7779)
 • Регулативи
  Ознака CE, ознака UKCA
 • Сертификати за животната средина
  Сертификат CB, EPEAT GOLD1

Димензии и тежина

 • Надворешни димензии и тежина
  Ш x Д x В
  Главен уред со држач
  1285 x 885 x 1060 mm (Оперативниот панел не е закосен нагоре/Отворена корпа)
  1285 x 756 x 1060 mm (Оперативниот панел не е закосен нагоре/Затворена корпа)
  63,8 kg (со вклучен комплет со држач за валјаци, без мастило и глава за печатење)
 • Димензии и тежина на пакетот
  Печатач (главен уред со држач и подножје): 1462 x 1122 x 801 mm, 113 kg

Што е вклучено

 • Што содржи кутијата?
  Печатач, држач за печатач, 1 глава за печатење, кабел за напојување, 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за инсталација, леток за безбедност/стандарди за животната средина, лист со адреса на LFP Eur, лист со важни податоци, водич за поставување на држач со полици за печатач, известување за PosterArtist WEB
 • Испорачан софтвер
  Софтвер што може да се преземе од интернет

Карактеристики

 • Изборни елементи
  Држач за валјаци од 2”/3”: RH2-35
  Држач за читачот на IC-картички: RA-02

Потрошни материјали

 • Елементи кои може да ги замени корисникот
  Резервоар за мастило: M:PFI-321 (300 ml) / PFI-121 (130 ml),
                                    MBK/BK/C/Y:PFI-320 (300 ml) / PFI-120 (130 ml)
  Глава за печатење: PF-06
  Сечило за сечење: CT-08
  Картриџ за одржување: MC-31
 1. Ознаката EPEAT Gold е регистрирана во САД