Печатачи за големи формати

Canon imagePROGRAF TX-3100

Спецификации

Спецификации

 • Печатење во голем обем

  Побрзо печатење, без прекини за замена на мастилото и автоматско менување медиуми со опција за два ролери.

 • Одлична безбедност

  Надградени функции што ги задоволуваат стандардите на пазарот.

 • Врвен квалитет на печатење

  Извонредна прецизност на линии и живописни бои.

 • Отпорност на лоши услови

  Мастилото со пигмент LUCIA TD со опција за водоотпорни медиуми.

 • Паметно ракување со ролни

  Едноставно поставување со подобрена прецизност во откривањето на видот на медиумите.

 • Печатење со приспособена големина

  Печатење без рабови со слободна големина.

 • Моќен софтвер

  PosterArtist Lite нуди создавање постери без напор, додека Direct Print Plus нуди едноставно решение за работните процеси.

Детални спецификации

Технологија за печатачи

 • Вид на печатач
  5 бои, 36”
 • Технологија за печатење
  Вграден тип Bubblejet on Demand од Canon со 6 бои (6 чипови по глава на печатач x 1 глава на печатач)
 • Резолуција на печатење
  2.400 x 1.200 dpi
 • Број на млазници
  Вкупно: 15.360 млазници MBK: 5.120 млазници BK, C, M, Y: по 2.560 млазници за секоја
 • Прецизност на линиите
  ±0,1% или помалку
  Потребни се прилагодувања од корисникот. Медиумите и опкружувањето за печатење мора да одговараат на тие што се користат за прилагодувањата.
  Потребна е CAD-хартија: обична хартија, CAD-паус хартија, обложена хартија, само провиден матиран CAD-филм
 • Растојание помеѓу млазниците
  1.200 dpi x 2 вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација
 • Големина на капка мастило
  минимум 5 pl по боја
 • Капацитет за мастило
  Вклучено почетно мастило: 330 ml (MBK)/160 ml (BK, C, M, Y)
  Продажно мастило: 160 ml/330 ml/700 ml
 • Тип на мастило
  Мастила со пигмент: 5 бои MBK/BK/C/M/Y
 • Компатибилност со оперативни системи
  Microsoft Windows 32 бита: 7, 8.1, 10
  64 бита: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10, Windows Server 2008R2, 2012, 2012R2, 2016, 2019
  Apple Macintosh: macOS 10.12.6~macOS 10.15
 • Јазици на печатачот
  HP-GL/2, HP RTL, PDF (вер.1.7), JPEG (вер. JFIF 1.02)
 • Стандардни интерфејси
  Приклучок USB A: директно печатење од USB-мемориски уред за JPEG/PDF-датотеки
  Приклучок USB B: вграден Hi-Speed USB
  Етернет: 10/100/1000 base-T
  Безжичен LAN: IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b
  *Погледнете во упатството за користење за да дознаете како да го активирате/деактивирате безжичниот LAN

Меморија

 • Стандардна меморија
  128GB (физичка меморија 2GB)
  Отвор за проширување: нема
 • Хард диск
  500GB (шифрирано)

Брзина на печатење

 • Цртеж од CAD
  Обична хартија (A1):
  0:18 (брз економичен режим), 3,2 стр./мин.

  Обична хартија (A0):
  00:34 (брз економичен режим)
  0:37 (брз режим)
  1:04 (стандарден режим)
 • Постер
  Обична хартија (A0):
  0:37 (брз економичен режим)
  0:42 (брз режим)
  01:15 (стандарден режим)

  Тешка обложена хартија (A0):
  1:38 (брз режим)
  02:33 (стандарден режим)

Работа со медиуми

 • Снабдување и исфрлување медиуми
  Хартија во ролна: една ролна, полнење од предната страна, излез од предната страна
  Сечена хартија: полнење од предна страна, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)
 • Ширина на медиуми
  Хартија во ролна: 152,4mm - 917 mm
  Сечена хартија 152,4 mm - 917mm
 • Дебелина на медиуми
  Ролна/сечена: 0,07 mm - 0,8 mm
 • Минимална должина на која може да се печати
  Хартија во ролна: 101,6 mm (Освен ткаенина, платно, паус хартија и провидна мат фолија. Овие медиуми се од 200 mm.)
  Сечена хартија: 203,2 mm
 • Максимална должина на која може да се печати
  Хартија во ролна: 18 m (се менува во зависност од оперативниот систем и апликацијата)
  Сечена хартија: 1,6 m
 • Максимален дијаметар на медиуми со ролна
  170 mm
 • Големина на јадро на медиуми
  Внатрешен дијаметар на јадро на ролна: 2"/3"
 • Препорачана површина за маргини
  Хартија во ролна: горе: 20 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
  Сечена хартија: горе: 20 mm, долу: 20 mm, странично: 3 mm
 • Површина на маргини врз која може да се печати
  Хартија во ролна: горе: 3 mm, долу: 3 mm, странично: 3 mm
  Хартија во ролна (без рабови): горе: 0 mm, долу: 0 mm, странично: 0 mm
  Сечена хартија: горе: 3 mm, долу: 20 mm, страна: 3 mm
 • Капацитет за снабдување со медиуми
  Хартија во ролна: две ролни. Можно е автоматско менување.
  Сечена хартија: 1 лист
 • Единица со валјак за земање медиуми
  Единицата со валјак за земање медиуми во две насоки овозможува површината за печатење да се витка навнатре или нанадвор во однос на валјакот
 • Ширина на печатење без рабови (само ролна)
  [Препорачано] 515 mm(JIS B2), 594 mm(ISO A1), 728 mm(JIS B1), 841 mm(ISO A0), 10”, 14”, 17”, 24”, 36”
  [Површина врз која може да се печати] 257 mm (JIS B4), 297 mm (ISO A3), 329 mm (ISO A3+), 420 mm (ISO A2), 6”, 8”, 12”, 15”, 16”, 18”, 20”, 22”, 30”, 34”, 300 mm, 500 mm, 600 mm, 800 mm и прилагодена ширина на ролна (152,4 - 917 mm)
  *Големината на „површината врз која може да се печати“ се печати како технологија за микро маргини, што значи дека не се користи целата плоча.
 • Максимален број на отпечатени материјали
  [Корпа со повеќе положби]
  Стандардна положба: 1 лист
  Рамна положба: A2 во хоризонтална положба, 10 листови сјајна хартија, 20 листови обложена хартија, 20 листови обична хартија (освен во услови на премногу завиткана хартија)
  [Единица за редење]
  Положба на корпата: 1 лист (освен во услови на завиткана хартија)
  Положба на преклопување: A0/A1 во вертикална положба, CAD-цртеж, 20 листови обична хартија, 100 листови необложена хартија (освен во услови на завиткана хартија)
  Положба на редење: A1/A2 во хоризонтална положба, CAD-цртеж, 100 листови обична хартија, 100 листови необложена хартија (освен во услови на завиткана хартија)

Потребни услови за ракување и напојување

 • Напојување
  AC 100-240 V (50-60 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  При ракување: 115 W или помалку
  Режим на мирување: 2,1 W или помалку 
  Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: прибл. 5 минути
  Исклучено напојување: 0,3 W или помалку
 • Работни услови
  Температура: 15-30℃, Влажност: 10-80% RH (без кондензација)
 • Акустичен шум (моќ/притисок)
  При работа: 51 dB (A) (обична хартија, стандарден режим, режим за цртање линии/текст) (измерено врз основа на стандардот ISO 7779)
  Режим на подготвеност: 35 dB (A) или помалку
  При работа: 6,9 бели или помалку (обична хартија, стандарден режим, режим за цртање линии/текст) (измерено врз основа на стандардот ISO 7779)
 • Регулативи
  Европа: ознака CE,
  Други земји: сертификат CB
 • Сертификати за животната средина
  TUV, CB

Димензии и тежина

 • Надворешни димензии и тежина
  Ш x Д x В
  1390 x 984 x 1168 mm (отворена корпа)
  1390 x 766 x 1168 mm (затворена корпа)
  105 kg (со вклучен комплет со држач за валјаци и валјак, без мастило и глави за печатење)
 • Димензии и тежина на пакетот
  Печатач (главен уред со палета): 1606 x 903 x 1061 mm
  149kg
  Валјак: 1524 x 562 x 461 mm
  26kg

Што е вклучено

 • Што содржи кутијата?
  Печатач, 1 глава за печатење, 1 држач за валјак (јадро), додаток за хартија со јадро од 3”, 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за поставување, леток за безбедност/стандарди за животната средина
  CD-ROM со кориснички софтвер (Windows), CD-ROM со PosterArtist Lite
  лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со податоци за Евроазиската економска унија, лист со важни податоци
 • Испорачан софтвер
  Драјвер за печатач imagePROGRAF TX и софтвер PosterArtist Lite
  Другите софтвери може да се преземат од интернет.

Карактеристики

 • Изборни елементи
  Држач за валјаци од 2/3": RH2-34
  Валјак: RU-32
  Единица за редење: SS-31

Потрошни материјали

 • Елементи кои може да ги замени корисникот
  Резервоар со мастило: PFl-110 (160 ml), PFl-310 (330 ml), PFl-710 (700 ml)
  Глава за печатење: PF-06
  Сечило за сечење: CT-07
  Картриџ за одржување: MC-30