imagePROGRAF TX-4000
Спецификации

Детални спецификации

Технологија

Вид на печатач

5 бои - 44"/1117,6 mm

Технологија за печатење

Bubblejet on Demand 6-боен интегриран тип од Canon (6 чипа по глава на печатач x 1 глава на печатач)

Број на млазници

Вкупно: 15.360 MBK: 5.120 млазници
C, M, Y, BK: 2.560 млазници по боја

Резолуција на печатење

2.400 x 1.200 dpi

Растојание помеѓу млазници

1.200 x 2 вклучува откривање на неактивни млазници и систем за компензација

Линиска прецизност

±0,1 % или помалку

Големина на капка мастило

5 пиколитри по боја

Капацитет на мастило

Вклучено почетно мастило: 330 ml (MBK, BK,C,M,Y)
Продажно мастило: 160 ml/330 ml/700 ml

Тип на мастило

Мастило со пигмент: 5 бои MBK/BK/C/M/Y

Компатибилни оперативни системи

Microsoft Windows 32 бита: 7, 8.1, 10, Server 2008, 64 бита: 7, 8.1, 10, Server 2008/R2, Server 2012/R2
Apple Macintosh: OSX 10.10.5 - 10.11, MacOS 10.12

Јазици на печатач

HP-GL/2, HP RTL, PDF, JPEG - за повеќе детали погледнете ги спецификациите

Стандардни интерфејси

USB B приклучок:
Тип: вграден (Hi-Speed USB)
Режим: полна брзина (12 Mbit/sec), голема брзина (480 Mbit/sec), групен пренос

Тип на приклучок: серија B (4 пинови)
USB А приклучок: USB мемориски уред (директно печатење)
Стандардно:
IEEE 802.3 10base-T
IEEE 802.3u 100base-TX/Auto-Negotiation
IEEE 802.3ab 1000base-T/Auto-Negotiation
IEEE 802.3x двонасочно

Протокол:
SNMP (Canon-MIB, HTTP, TCP/IP (IPv4/IPv6), ftp
Безжичен LAN:
Стандардно:
IEEE802.11n/IEEE802.11g/IEEE802.11b

Безбедност:
WEP (64/128 бита)
WPA-PSK (TKIP/AES)
WPA2-PSK (TKIP/AES)

МЕМОРИЈА

Стандардна меморија

128GB (физичка меморија 2GB)

Отвор за проширување

Не

Брз. на печатење

Цртеж од CAD
Обична хартија (ролна во A0 формат)
0:37 (брз економичен режим)
0:40 (брз режим)
1:10 (стандарден режим)

Постер
Обична хартија (ролна во A0 формат)
0:42 (брз економичен режим)
0:42 (брз режим)
1:26 (стандарден режим)
Тешка обложена хартија (ролна во A0 формат)
1:43 (брз режим)
2:37 (стандарден режим)

Хард диск

500GB (шифрирано)

Ракување со хартија

Широчина на медиум

Хартија во ролна: 203,2 mm - 1118 mm
Сечена хартија: 203,2 mm - 1118 mm

Дебелина на медиуми

0,07 - 0,8 mm

Минимална должина за печатење

203,2 mm

Максимална должина за печатење

Хартија во ролна: 18m (се менува во зависност од оперативниот систем и апликацијата)
Сечена хартија: 1,6 m

Максимален дијаметар на медиуми со ролна

170 mm

Начин на снабдување со хартија

Хартија во ролна: полнење од предна страна, излез од предна страна
Сечена хартија: полнење од предна страна, излез од предна страна (рачно полнење со помош на рачката за заклучување медиуми)

Ширина на печатење без рабови (само ролна)

[Препорачано] 515 mm(JIS B2), 728 mm(JIS B1), 1030 mm(JIS B0), 594 mm(ISO A1), 841 mm(ISO A0), 10", 14", 17", 24", 36", 42", 44"
[Површина врз која може да се печати] 257 mm(JIS B4), 297 mm(ISO A3), 329 mm(ISO A3+), 420 mm(ISO A2), 8", 12", 16", 20", 30", 300 mm, 500 mm, 600 mm, 800 mm, 1000 mm

Максимален број на отпечатени материјали Корпа со различни положби

Стандардна положба: 1 лист (секаква слика)
Рамна положба: 20 листови (A2 пејзаж, секаква слика, обична/обложена хартија)

Максимален број на отпечатени материјали Единица за редење

Положба со корпа: 1 лист (секаква слика)
Положба за превиткување: 100 листови (A0/A1 портрет, цртеж од CAD, обична хартија)
Положба со редење: 100 листови (A1/A2 пејзаж, цртеж од CAD, обична хартија)

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Надворешни димензии и тежина

Печатач со отворена корпа и држач за печатач:
1593 x 984 x 1168 mm (отворена корпа)
Тежина: 114 kg (со вклучен држач за валјаци)

Вклучен софтвер

Од веб-страницата на Canon може да преземете imagePROGRAF TX-Series Printer Driver, Quick Utility Toolbox, Print Plug-in for Office, Extended Survey Program, Poster Artist Lite и други софтвери.

Потребни услови за ракување и напојување

Напојување

Влезно напојување: AC 100-240 V (50-60 Hz)

Потрошувачка на енергија

Потрошувачка на енергија (со употреба на жичен LAN): 107 W или помалку
Во режим на мирување (со употреба на жичен LAN): 3,6 W или помалку
Во режим на мирување (со употреба на сите приклучоци): 3,6 W или помалку
‹Само за ЕУ - податоци за ErP Lot 26›
При исклучено напојување: 0,3 W или помалку
Зададено поставено време за активирање на режимот на мирување: 301 сек.

Раб. услови

15 - 30°C, 10 - 80 % (без кондензација)

Ниво на шум

При работа: 51dB(A) или помалку (обична хартија, цртање линии, стандарден режим)
Режим на подготвеност: 35dB(A) или помалку
(измерено врз основа на стандардот ISO7779)

Регулативи

Европа: CE, Русија: EAC

Сертификати

ENERGY STAR (WW), TUV, CB

ШТО Е ВКЛУЧЕНО

Што содржи кутијата?

Печатач, валјак, 1 x глава за печатење, 1 x картриџ за одржување, додаток за хартија до јадро од 3”, кабел за напојување за ЕУ и Обединетото Кралство, 1 комплет резервоари за мастило за почеток, водич за поставување, безбедност/стандарди, CD-ROM со софтвер (OSX/Windows), CD-ROM со софтверот PosterArtist Lite, лист со податоци за биоцидни супстанци за ЕУ, лист со податоци за Евроазиската економска унија, лист со важни податоци, водич за брз почеток и лист со податоци за подредување на главата за печатење

Галантерија

Изборни елементи

Валјак: RU-42
Единица за редење: SS-41
Држач за валјаци од 2/3": RH2-45

Потрошни материјали

Елементи кои може да ги замени корисникот

Глава за печатење: PF-06
Резервоари со мастило: PFI-110 (160 ml), PFI-310 (330 ml), PFI-710 (700 ml)
Сечило за сечење: CT-07
Картриџ за одржување: MC-30