Црно-бели печатачи со една функција

Canon i-SENSYS LBP122dw

Спецификации

Спецификации

 • 29 стр./мин.

 • Двострано печатење

 • Поврзување преку Wi-Fi

 • Печатење од мобилни уреди

 • Безбедност од 360 степени

 • Поддршка за мали медиуми (A5, A6R)

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Црно-бел ласерски уред
 • Достапни функции
  Печатење

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано: до 29 стр./мин. (A4)
  Двострано: до 18,5 слики/мин. (A4)
 • Метод на печатење
  Црно-бело печатење со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До еквивалент од 2400 x 600 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 7,5 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Прибл.: 5,4 секунди или помалку (400 dpi)
  Прибл.: 7,1 секунди или помалку (600 dpi)
 • Јазици на печатачот
  UFR II
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
 • Напредни функции за печатење
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business
  Поддршка за Microsoft Universal Print

Работа со медиуми

 • Внес на хартија
  Касета за 150 листа
 • Излезно лежиште за хартија
  50 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија за поврзување, етикети, поштенски картички, пликови
 • Големини на медиум
  Касета:
  A4, A5, B5, A6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, пликови (COM10, Monarch, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,0 x 127 mm макс. 216,0 x 356,0 mm
 • Тежини на медиум
  Касета: 60 до 163 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX, безжична врска 802,11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2022 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 Mac OS X верзија 10.12 и понова верзија Linux1
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/WSD)

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност:
  TLS1.3, филтрирање на IP-адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Безбедност (безжична врска): IEEE802.1x
  Режим на инфраструктура:
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES), WPA-EAP(AES), WPA2-EAP(AES)
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
  WPA2-PSK(AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  Remote User Interface (RUI),
  Toner Status Tool

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  150 - 1.500 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 20.000 страници месечно2
 • Брзина на процесор
  1200 MHz
 • Меморија
  256 MB
 • Контролен панел
  5-линиски LCD-екран
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  356 mm x 283 mm x 213 mm
 • Тежина
  Прибл. 6,5 kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1300 W
  Активно печатење: прибл. 530 W
  Режим на подготвеност: прибл. 3,5 W
  Режим на мирување: прибл. 1,0 W
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,21 kWh/неделно3
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Звучен притисок4 :
  Активен режим: 52 dB
  Режим на подготвеност: нечуен5

  Јачина на звук6:
  Активен режим: 69,3 dB или помалку
  Режим на подготвеност: не е достапно

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 071 (1.200 страници7)8
  Картриџ 071H (2.500 страници8)9
 1. Дистрибуција само преку интернет.
 2. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 3. Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.
 4. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 5. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 6. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 7. Врз основа на ISO/IEC 19752
 8. Врз основа на ISO/IEC 19752
 9. Печатачот се испорачува со основен картриџ (700 страници)