Печатачи во боја со една функција

Canon i-SENSYS LBP325x

Спецификации

Спецификации

 • Црно-бел ласерски печатач

 • Печатење со 43 стр./мин. во A4-формат

 • Печатење со 65 стр./мин. во A5-формат

 • 3 дополнителни и изборни касети за хартија

 • Етернет врска

 • High-speed USB-приклучок

 • Практичен LCD-екран

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Ласерски печатач
 • Достапни функции
  Печатење

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано (A4): до 43 стр./мин.
  Двострано (A4): до 36,0 слики/мин.
  Еднострано (A5 хоризонтално): до 65,2 стр./мин.
 • Метод на печатење
  Црно-бело печатење со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 30 секунди од моментот на вклучување или помалку (зададено)
  Прибл. 3 секунди од моментот на вклучување или помалку (брз режим)1
 • Време за печатење на првата страница
  Прибл. 5,7 секунди
 • Јазици на печатачот
  UFRII (извонредно брзо прикажување), PCL5e6, PCL6, Adobe® PostScript3
 • Фонтови
  105 PCL-фонтови, 136 PS-фонтови
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
  10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)
 • Напредни функции за печатење
  Безбедно печатење2
  Печатете од USB-мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF/XPS)
  Печатење баркодови3
  Поддршка за Google Cloud Print
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Работа со медиуми

 • Внес на хартија
  Касета за 550 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови
 • Внес на хартија (опција)
  Касета за 550 листови x 3
 • Излезно лежиште за хартија
  150 листови со страната за печатење надолу
 • Типови на медиум
  Обична хартија, тешка хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, хартија за поврзување, етикети, пликови, поштенска картичка
 • Големини на медиум
  Касета (стандардна):
  A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), A6, LTR, LGL, EXE, STMT, FLS, K16
  Прилагодена големина - ширина: 105,0 до 216,0 mm, должина: 148,0 до 355,6 mm

  Повеќенаменски фах:
  A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), A6, LTR, LGL, EXE, STMT, FLS, K16, пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5), картички со индекс (3""x5"")
  Прилагодена големина - ширина: 76,2 до 216,0 mm, должина: 127,0 до 355,6mm

  Касета (изборна):
  A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), A6, LTR, LGL, EXE, STMT, FLS, K16
  Прилагодена големина - ширина: 105,0 до 216,0 mm, должина: 148,0 до 355,6 mm
 • Тежини на медиум
  Касета: 60 до 120 g/m²
  Повеќенаменски фах: 60 до 199 g/m²
 • Двос. печатење
  Автоматски
  Касета (стандардна и изборна):
  A4, LTR, LGL, FLS
  Прилагодена големина - ширина: 210,0 до 216,0 mm, должина: 279,4 до 355,6 mm
  60 до 120 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 High-Speed, 10BASE-T/100 BASE-TX/1000BASE-T
 • Софтвер и управување со печатачот
  Remote User Interface (RUI),
  Department ID Management,
  iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
  Компатибилност со uniFLOW и uniFLOW Login Device Client за SFP MEAP

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  Од 2.000 - 7.500 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 150.000 страници месечно4
 • Брзина на процесор
  528 MHz + 264 MHz
 • Меморија
  1 GB
 • Контролен панел
  5-линиски LCD-екран, 5 LED-индикатори (онлајн, подготвено, порака, задача и заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  409 mm x 376 mm x 275 mm
 • Тежина
  Прибл. 12,3 kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1390 W или помалку
  Активен режим: прибл. 600 W или помалку
  Режим на подготвеност: прибл. 10,1 W или помалку
  Режим на мирување: прибл. 1,2 W или помалку
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,5 kWh/неделно 11
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Јачина на звук
  Активен режим: 69 dB
  Режим на подготвеност: нечуен

  Звучен притисок
  Активен режим: 54 dB
  Режим на подготвеност: нечуен

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 056L (5.100 страници5)6
  Картриџ 056 (10.000 страници7)8
  Картриџ 056H (21.000 страници9)10

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  Механизам за снабдување со хартија PF-C1 (касета за 550 листови) x 3
  SD картичка-C1 (SD картичка со меморија од 8GB)
  Комплет за печатење баркодови-F1 (овозможува печатење на баркодови)11
  Комплет PCL-фонтови-C1 (овозможува печатење на Unicode кај SAP и нуди поддршка за фонтот Andale)12
  MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
  Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)

Според US ENERGY STAR® верзија 2.0.

 1. Потребно е да ги промените поставките во брз режим
 2. Потребна е дополнителна опрема - SD-картичка-C1
 3. Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење баркодови-F1
 4. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 5. Врз основа на ISO/IEC 19798
 6. Печатачот се испорачува со картриџот 056L за 5.100 страници
 7. Врз основа на ISO/IEC 19798
 8. Печатачот се испорачува со картриџот 056L за 5.100 страници
 9. Врз основа на ISO/IEC 19798
 10. Печатачот се испорачува со картриџот 056L за 5.100 страници
 11. Комплетот за печатење баркодови-F1 и комплетот PCL-фонтови-C1 не може да бидат инсталирани истовремено
 12. Комплетот за печатење баркодови-F1 и комплетот PCL-фонтови-C1 не може да бидат инсталирани истовремено