Печатачи во боја со една функција

Canon Серија i-SENSYS LBP630

Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Ласерски уред во боја со една функција
 • Достапни функции
  Печатете

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано: до 18 стр./мин. (A4)
  До 38 стр./мин. (A5 хоризонтално)
 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Се прикажува порака за подготвеност за печатење:
  Прибл. 13 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Во боја прибл.: 10,5 секунди или помалку
  Црно-бело прибл.: 10,4 секунди или помалку
 • Јазици на печатачот
  UFRII
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
 • Напредни функции за печатење
  Безбедно печатење
  Печатете од USB-мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Работа со медиуми

 • Внес на хартија
  Касета за 250 листови
  Влез за рачно ставање по 1 лист
 • Макс. капац. за внес на хартија
  До 251 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  100 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, етикети, поштенски картички, пликови
 • Големини на медиум
  Касета:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.
 • Тежини на медиум
  Касета: 60 до 163 g/m² (до 200 g/m² со обложена хартија)
  Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m² (до 200 g/m² со обложена хартија)

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T
  Безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2022
  Mac OS X верзија 10.11 и понова
  Linux4
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/WSD)

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4, IPv6)

  Безбедност: TLS1.3, IPSec, Филтрирање на IP/Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Сигурност (безжична врска):
  Режим на инфраструктура:
  WEP (64/128 бита), WPA-PSK (TKIP/AES), WPA2-PSK (TKIP/AES)
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
  WPA2-PSK (AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  Remote User Interface (RUI),
  Department ID Management,
  Toner Status Tool,
  iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  250 - 2.500 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 30.000 страници месечно1
 • Брзина на процесор
  800 MHz x 2
 • Меморија
  1 GB
 • Контролен панел
  5-линиски LCD-екран, 3 копчиња со LED (задача, грешка, заштеда на енергија), нумеричка тастатура со 10 копчиња
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  430 mm x 418 mm x 287 mm
 • Тежина
  Прибл. 14,9 kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 850 W или помалку
  Активно печатење: прибл. 390 W
  Режим на подготвеност: прибл. 8,5 W или помалку
  Режим на мирување: прибл. 0,8 W или помалку
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,19 kWh/неделно6
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Моќност на звукот2
  Активен режим: 66 dB или помалку
  Режим на подготвеност: нечуен

  Звучен притисок2
  Активен режим: 52 dB или помалку
  Режим на подготвеност: нечуен

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 067 црна (1.350 страници 4)5
  Картриџ 067H црна (3.130 страници 4)5
  Картриџ 067 цијан (1.250 страници 4)5
  Картриџ 067H цијан (2.350 страници 4)5
  Картриџ 067 магента (1.250 страници 4)5
  Картриџ 067H магента (2.350 страници 4)5
  Картриџ 067 жолта (1.250 страници 4)5
  Картриџ 067H жолта (2.350 страници 4)5
¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот.
² Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296.
³ Дистрибуција само преку интернет.
⁴ Врз основа на ISO/IEC 19798.
⁵ Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 910 страници, Ц/М/Ж: 680 страници.
⁶ Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.