Печатачи во боја со една функција

Canon i-SENSYS LBP673Cdw

Спецификации

Спецификации

 • 33 стр./мин.

  брзини на печатење

 • Безбедно

  Печатење со PIN-код

 • 5-линиски

  LCD-екран

 • Автоматски

  двострано печатење

 • Лесно поврзување преку Wi-Fi

  поставување

 • Директно поврзување со Cloud

  со Dropbox, Google Drive и OneDrive

 • Универзални

  поддршка за печатење

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Ласерски уред во боја
 • Достапни функции
  Печатење

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано: до 33 стр./мин. (A4)
  Еднострано: до 60 стр./мин. (A5 хоризонтално)
  Двострано: до 29,5 слики/мин. (A4)
 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 19,4 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Во боја прибл.: 7,1 секунди или помалку
  Црно-бело прибл.: 7,1 секунди или помалку
 • Јазици на печатачот
  UFRII, PCL5c*, PCL6, Adobe® PostScript*

  *Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
 • Фонтови
  45 PCL фонтови, 136 PS фонтови
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
 • Напредни функции за печатење
  Шифрирано безбедно печатење
  Безбедно печатење
  Печатете од USB-мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
  Поддршка за Microsoft Universal Print
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Работа со медиуми

 • Внес на хартија
  Касета за 250 листови
  Повеќенаменски фах за 50 листови
 • Внес на хартија (опција)
  Касета за 550 листови
 • Макс. капац. за внес на хартија
  850 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  150 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, однапред издупчена, етикети, поштенски картички, пликови
 • Големини на медиум
  Касета (стандардна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 98 x 148 mm макс. 216,0 x 356,0 mm.

  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76 x 127 mm макс. 216,0 x 356,0 mm.

  Касета (изборна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm макс. 216,0 x 356,0 mm.
 • Тежини на медиум
  Касета (стандардна и изборна): 60 до 163 g/m² (до 200 g/m² со обложена хартија)
  Повеќенаменски фах: 60 до 176 g/m² (до 200 g/m² со обложена хартија)
 • Двос. печатење
  Автоматски
  Касета:
  A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, Wireless 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2022 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012
  Mac OS X верзија 10.12 и понова
  Linux*

  *Дистрибуција само преку интернет
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/WSD)

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност:
  TLS1.3, IPSec, филтрирање на IP/Mac-адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Сигурност (безжична врска):
  Режим на инфраструктура:
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES), WAP2-EAP(AEP)
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
  WPA2-PSK(AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  Remote User Interface (RUI),
  Department ID Management,
  Toner Status Tool,
  iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  750 - 4.000 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 50.000 страници месечно*

  *Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 • Брзина на процесор
  1200 MHz x 2
 • Меморија
  1 GB
 • Контролен панел
  5-линиски LCD-екран, 3 копчиња со LED (задача, грешка, заштеда на енергија), нумеричка тастатура со 10 копчиња
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  425 mm x 427 mm x 300 mm
 • Тежина
  Прибл. 17,1 kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.380W или помалку
  Активно печатење: прибл. 700 W
  Режим на подготвеност: прибл. 24,0 W или помалку
  Режим на мирување: прибл. 1,0 W или помалку
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,31 kWh/неделно*
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/

  *Според US ENERGY STAR® верзија 3.0
 • Нивоа на шум
  Јачина на звук*
  Активен режим: 65 dB или помалку
  Режим на подготвеност: 36 dB или помалку

  Звучен притисок*
  Активен режим: еднострано 51 dB (ВО БОЈА)) / 50 dB (ЦРНО-БЕЛО)
  Двострано 51 dB (ВО БОЈА) / 50 dB (ЦРНО-БЕЛО)
  Режим на подготвеност: 25 dB

  *Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779.
  Врз основа на ISO9296, сликата подолу е различна.
  Активен режим: 62dB или помалку

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 069 црна (2.100 страници *)**
  Картриџ 069H црна (7.600 страници *)**
  Картриџ 069 цијан (1.900 страници *)**
  Картриџ 069H цијан (5.500 страници *)**
  Картриџ 069 магента (1.900 страници *)**
  Картриџ 069H магента (5.500 страници *)**
  Картриџ 069 жолта (1.900 страници *)**
  Картриџ 069H жолта (5.500 страници *)**

  *Врз основа на ISO/IEC 19798
  **Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 1.200 страници, Ц/М/Ж: 1.100 страници

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-K1 (касета за 550 листови)