Печатачи во боја со една функција

Canon i-SENSYS LBP722Cdw

Спецификации

Спецификации

 • 38 стр./мин.

  Брзина на печатење

 • Голема продуктивност

  Автоматско двострано печатење

 • 2.300 листови

  Максимален капацитет за страници со дополнителни касети

 • Безжично поврзување

  Управувајте со печатењето од мобилни уреди

 • Гарантирана безбедност

  Безбедно печатење и McAfee Embedded Control

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Ласерски печатач во боја со една функција
 • Достапни функции
  Печатење

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано (A4): до 38 стр./мин. во боја и црно-бело
  Двострано (A4): до 38 слики/мин. во боја и црно-бело
  Еднострано (A5-хоризонтално): до 59 стр./мин. во боја и црно-бело
 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Се прикажува порака дека печатењето е подготвено:
  Прибл. 2 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Во боја: прибл. 6,3 секунди
  Црно-бело: прибл. 5,3 секунди
 • Јазици на печатачот
  UFRII (извонредно брзо прикажување), PCL5c*, PCL6, Adobe® PostScript3

  * Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
 • Фонтови
  93 PCL-фонтови (93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови)
  Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески)*
  Фонтови за баркодови**
  136 PostScript-фонтови

  * Потребна е дополнителна опрема - КОМПЛЕТ PCL-ФОНТОВИ-A1E
  ** Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење баркодови-D1
 • Маргини на печатење
  4 mm - горе, долу, лево и десно
 • Напредни функции за печатење
  Безбедно печатење
  Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF/XPS)
  Печатење баркодови*
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business
  Microsoft Universal Print

  * Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење баркодови-D1

Работа со медиуми

 • Внес на хартија
  Касета за 550 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови
 • Внес на хартија (опција)
  Касета за 550 листови x 3 (механизам за снабдување со хартија PF-D1)
  Касета за 550 листови (единица за снабдување на касетата-AV1)
 • Макс. капац. за внес на хартија
  До 2.300 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  200 листови со страната за печатење надолу
 • Типови на медиум
  Повеќенаменски фах: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, однапред издупчена хартија, поштенски картички, пликови
  Касета: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, етикети, хартија во боја, обложена хартија, однапред издупчена хартија
 • Големини на медиум
  Касета (стандардна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, писма, извршни, извештаи, GLTR, 16K, приспособени големини: мин. 101,6 x 148 mm макс. 216,0 x 297 mm.

  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, Monarch, C5, DL), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

  Касета (изборна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, 16K, Прилагодени големини: мин. 101,6 x 148 mm макс. 216,0 x 355,6 mm
 • Тежини на медиум
  Касета (стандардна и изборна): 60 до 163 g/m²
  Повеќенаменски фах: 60 до 216 g/m²
 • Двос. печатење
  Автоматски
  Касета:
  A4, A5, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, F4A, 16K
  Прилагодена големина - мин. 148 x 210 mm макс. 216 x 355,6 mm
  60 до 163 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 High-Speed, 10BASE-T/100 BASE-TX/1000BASE-T
  Безжичен стандард 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Mac OS X верзија 10.11 и понова верзија
  Linux*/Citrix

  * Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде достапен во 2-та половина на 2021 година
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/FTP/WSD)

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност: TLS1.3, IPSec, филтрирање на IP/Mac-адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS), поддршка за две мрежи
  Безбедност (безжично):
  Инфраструктурен режим: WEP (64/128 бита), WPA-PSK (TKIP/AES), WPA2-PSK (TKIP/AES), WPA-EAP (AES), WPA2-EAP (AES)
  Режим на пристапна точка: WPA2-PSK (AES)
  Режим Wi-Fi Direct: WPA2-PSK (AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  Remote User Interface (RUI),
  Управување со ID на оддел,
  Toner Status Tool,
  iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
  Систем за испорака на содржини: серверската платформа овозможува автоматско ажурирање на фирмверот на уредот.

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  2.000 - 7.500 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 80.000 страници месечно*

  * Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 • Брзина на процесор
  1 GHz x 2
 • Меморија
  2 GB
 • Простор за складирање
  32 GB eMMC (слободен простор 15 GB)
 • Контролен панел
  5-линиски LCD екран, 5 LED индикатори (онлајн, подготвено, порака, задача и заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  458mm x 464mm x 388mm
 • Тежина
  Прибл. 29 kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1500W или помалку
  Активен режим: прибл. 729 W или помалку
  Режим на подготвеност: прибл. 34,4 W или помалку
  Режим на мирување: прибл. 1,1W или помалку
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,45 kWh/неделно*
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/

  * Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.
 • Нивоа на шум
  Јачина на звук*
  Активен режим: еднострано 65 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 66 dB или помалку (ВО БОЈА)
  Двострано 67 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 68 dB или помалку (ВО БОЈА)
  Режим на подготвеност: 48 dB или помалку
  Звучен притисок*
  Активен режим: еднострано 50 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 51 dB или помалку (ВО БОЈА)
  Двострано 52 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 52 dB или помалку (ВО БОЈА)
  Режим на подготвеност: 33 dB или помалку

  * Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Стандардно:
  Картриџ 064 црна боја (6.000 страници*)**
  Картриџ 064 цијан (5.000 страници*)**
  Картриџ 064 магента (5.000 страници*)**
  Картриџ 064 жолта боја (5.000 страници*)**

  Голема потрошувачка:
  Картриџ 064H црна боја (13.400 страници*)**
  Картриџ 064H цијан (10.400 страници*)**
  Картриџ 064H магента (10.400 страници*)**
  Картриџ 064H жолта боја (10.400 страници*)**

  * Врз основа на ISO/IEC 19798
  ** Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 6.000 страници, Ц/М/Ж: 3.200 страници

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  Механизам за снабдување со хартија PF-D1 (касета за 550 листови) x 3
  Единица за снабдување на касетата-AV1 (подножје на касетата за 550 листови)
  Комплет за печатење баркодови-D1 (овозможува печатење баркодови)
  Комплет PCL-фонтови-A1 (овозможува печатење на Unicode кај SAP и нуди поддршка за фонтот Andale)
  Рамно подножје-P2
  Рамно подножје-AA1
  Кантичка за отпаден тонер WT-B1