Печатачи во боја со една функција

Canon i-SENSYS LBP732Cdw

Спецификации

Спецификации

 • 38 стр./мин.

  Брзина на печатење

 • Голема продуктивност

  Автоматско двострано печатење за да заштедите хартија и потрошувачка на енергија

 • Гарантирана безбедност

  Поставување на силна лозинка

 • Практичен интерфејс

  Лесно поставување на безбедност

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Ласерски уред во боја за А4-формати
 • Достапни функции
  Печатење

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано (A4): до 38 стр./мин. во боја и црно-бело
  Двострано: до 38 стр./мин. (касета), 21 стр./мин. (повеќенаменски фах)
  Еднострано (A5-хоризонтално): до 59 стр./мин. во боја и црно-бело
 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Се прикажува порака за подготвеност за печатење:
  Прибл. 2 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Во боја: прибл. 6,3 секунди
  Црно-бело: прибл. 5,3 секунди
 • Јазици на печатачот
  UFRII (извонредно брзо прикажување), PCL5c1, PCL6, Adobe® PostScript3
 • Фонтови
  93 PCL-фонтови (93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови)
  Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески)2
  Фонтови за баркодови3
  136 PostScript-фонтови
 • Маргини на печатење
  4 mm - горе, долу, лево и десно
 • Напредни функции за печатење
  Шифрирано безбедно печатење
  Безбедно печатење
  Печатете од USB-мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF/XPS)
  Печатење баркодови4
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business
  Microsoft Universal Print

Работа со медиуми

 • Внес на хартија
  Касета за 550 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови
 • Внес на хартија (опција)
  Касета за 550 листови x 3 (механизам за снабдување со хартија PF-D1)
  Касета за 550 листови (единица за снабдување на касетата-AV1)
 • Макс. капац. за внес на хартија
  До 2.300 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  200 листови со страната за печатење надолу
 • Типови на медиум
  Повеќенаменски фах: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, однапред издупчена хартија, поштенски картички, пликови
  Касета: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, етикети, хартија во боја, обложена хартија, однапред издупчена хартија
 • Големини на медиум
  Касета (стандардна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, B6 писма, извршни, извештаи, GLTR, 16K, приспособени големини: мин. 101,6 x 148 mm макс. 216,0 x 297 mm.

  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, B6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, Monarch, C5, DL), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

  Касета (изборна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, B6, правни, писма, извршни, извештаи, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, 16K, Прилагодени големини: мин. 101,6 x 148 mm макс. 216,0 x 355,6 mm
 • Тежини на медиум
  Касета (стандардна и изборна): 60 до 163 g/m²
  Повеќенаменски фах: 60 до 216 g/m²
 • Двос. печатење
  Автоматски
  Касета:
  A4, A5, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, F4A, 16K
  Прилагодена големина - мин. 148 x 210 mm макс. 216 x 355,6 mm
  60 до 163 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 High-Speed, 10BASE-T/100 BASE-TX/1000BASE-T
  Безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11/ Windows® 10 / Server® 2022 / Server® 2019 / Server® 2016 / Mac OS X верзија 10.13 и понова
  Linux5/Citrix
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/FTP/WSD)

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност: TLS1.3, IPSec, филтрирање на IP/Mac-адреса, IEEE802.1X (LAN/WLAN), SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS), поддршка за две мрежи
  Сигурност (безжична врска):
  Режим на инфраструктура:
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES), WPA3-SAE (AES), WPA-EAP (AES), WPA2-EAP (AES), WPA3-EAP (AES)
  Режим на пристапна точка:
  WPA2-PSK(AES)
  Режим Wi-Fi Direct:
  WPA2-PSK (AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  Remote User Interface (RUI),
  Remote Operation Viewer,
  Department ID Management,
  Toner Status Tool,
  iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
  Систем за испорака на содржини: платформата на серверот овозможува автоматско ажурирање на фирмверот на уредот.

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  Од 2.000 - 7.500 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 80.000 страници месечно6
 • Брзина на процесор
  1,6 GHz x 2
 • Меморија
  2 GB
 • Простор за складирање
  32 GB eMMC (слободен простор 15 GB)
 • Контролен панел
  5-линиски LCD-екран, 5 LED-индикатори (онлајн, подготвено, порака, задача и заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  458 mm x 464 mm x 388 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д x В)
  717 x 785 mm (со извлечен повеќенаменски фах и отворена врата на касетата)
 • Тежина
  Прибл. 29 kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1500 W или помалку
  Активен режим: прибл. 640 W или помалку
  Режим на подготвеност: прибл. 30,1 W или помалку
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W или помалку
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,39 kWh/неделно7
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/
 • Нивоа на шум
  Јачина на звук*
  Активен режим: еднострано 65 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 66 dB или помалку (ВО БОЈА)
  Двострано 67 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 68 dB или помалку (ВО БОЈА)
  Режим на подготвеност: 48 dB или помалку
  Звучен притисок*
  Активен режим: еднострано 50 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 51 dB или помалку (ВО БОЈА)
  Двострано 52 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 52 dB или помалку (ВО БОЈА)
  Режим на подготвеност: 33 dB или помалку

  * Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Стандардно:
  Картриџ 064 црна боја (6.000 страници*)**
  Картриџ 064 цијан (5.000 страници*)**
  Картриџ 064 магента (5.000 страници*)**
  Картриџ 064 жолта боја (5.000 страници*)**
  Голема потрошувачка:
  Картриџ 064H црна боја (13.400 страници*)**
  Картриџ 064H цијан (10.400 страници*)**
  Картриџ 064H магента (10.400 страници*)**
  Картриџ 064H жолта боја (10.400 страници*)**

  * Врз основа на ISO/IEC 19798
  ** Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 6.000 страници, Ц/М/Ж: 3.200 страници

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  Механизам за снабдување со хартија PF-D1 (касета за 500 листови) x 3
  Единица за снабдување на касетата-AV1 (подножје на касетата за 550 листови)
  Комплет за печатење баркодови-D1 (овозможува печатење на баркодови)
  Комплет PCL-фонтови-A1 (овозможува печатење на Unicode кај SAP и нуди поддршка за фонтот Andale)
  Рамно подножје-P2
  Рамно подножје-AA1
  Кантичка за отпаден тонер WT-B1
 1. Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
 2. Потребна е дополнителна опрема - КОМПЛЕТ PCL-ФОНТОВИ-A1E
 3. Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење баркодови-D1
 4. Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење баркодови-D1
 5. Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде достапен во 1-та половина на 2024 година
 6. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 7. Според US ENERGY STAR® верзија 3.2