Canon i-SENSYS LBP852Cx
Спецификации

Детални спецификации

Машина за печатење

Брзина на печатење

Еднострано: до 36 стр./мин. (A4)
До 18 стр./мин. (A3)
Двострано: до 36 стр./мин. (A4), 12,6 стр./мин. (A3)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Квалитет на печатење со технологија за подобрување слики

До 9600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 34 секунди од моментот на вклучување или помалку
Прибл. 2 секунди од моментот на вклучување или помалку (брз режим)1

Потребно време до излегување на првата страница

Во боја: прибл. 7,4 секунди
Црно-бело: прибл. 6,7 секунди

Препорачан месечен обем на печатење

2.500 - 7.500 страници месечно

Работен циклус

120.000 страници

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF/XPS)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business, Windows10® Mobile Print

Работа со медиуми

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 550 листови
Повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија (опција)

3x касети за 550 листови
Подножје за касета со 2 фиоки за 1.100 листови
Опција 1: 3 x касети за 550 листови (вклучувајќи стандардна касета), подножје за касета со 2 фиоки за 1.100 листови
Опција 2: 4 x касети за 550 листови (вклучувајќи стандардна касета)

Излезно лежиште за хартија

200 листови

Типови на медиум

Повеќенаменски фах: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, обложена хартија, рапава хартија, етикети, поштенски картички, пликови
Касета: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, рапава хартија, етикети
Двострано: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, обложена хартија, рапава хартија

Големини на медиум

Касета (стандардна):
A3, B4, A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), LDR, LGL, LTR, EXE, FLS, K8, K16
Прилагодена големина - ширина: 148 до 297 mm, должина: 148 до 431,8 mm

Повеќенаменски фах:
A3, B4, A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), A6, 12 x 18, LDR, LGL, LTR, EXE, FLS, K8, K16, STMT, картички со индекс
Прилагодена големина - ширина: 64 до 320 mm, должина: 120 до 457,2 mm
За реклами со ширина: 200 до 297 mm, должина: 457,3 до 1.200 mm

Касета (изборна):
A3, B4, A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), LDR, LGL, LTR, EXE, FLS, K8, K16
Прилагодена големина - ширина: 148 до 297 mm, должина: 148 до 431,8 mm

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 60 до 256 g/m²
Повеќенаменски фах: 60 до 300 g/m² (освен за обложена хартија)
100 до 220 g/m² (обложена хартија)

Двострано печатење

A3, B4, A4, B5, A5, A5R, 12 x18, LDR, правни, писма, EXE, FLS, K8, K16
Прилагодена големина - мин. 148 x 320 mm макс. 148 x 457,2 mm
60 до 163 g/m² (освен за обложена хартија)
100 до 220 g/m² (обложена хартија)

Општи карактеристики

Потреби за напојување со енергија

220-240 V(±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.500 W
Подгот.: п. 50 W
Мир.: прибл. 2 W
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,6 kWh/неделно (230 V)2
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

Ниво на шум

Звучен притисок3:
Активен режим: еднострано 52 dB или помалку / двострано 51 dB или помалку
Режим на подготвеност: 30 dB

Јачина на звук4:
Активен режим: 71,9 dB
Режим на подготвеност: нечуен5

Димензии (Ш x Д x В)

556 mm x 608 mm x 403 mm

Тежина

Главен уред: прибл. 45 Kg
Главен уред + механизам за снабдување со хартија PF-G1 x 2 + единица за снабдување на касетата-AU1: прибл. 88 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

5-линиски LCD екран, 3 LED (задача, грешка, заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња

Контролор

Брзина на процесор

528 MHz + 264 MHz

Меморија

1 GB

Јазици на печатач

UFRII, PCL 5e6, PCL6, Adobe® PostScript

Фонтови

105 PCL фонтови, 136 PS фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed x1, USB 2.0 x3, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T

Софтвер и управување со печатач

Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Компатибилност со uniFLOW и uniFLOW Login Device Client за SFP MEAP.

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008
Mac OS X верзија 10.9.5 и понова верзија / Mac OS 10.14 и понова верзија
Linux7

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

Картриџ со тонер 059H -црна боја (15.500 страници8)9
Картриџ со тонер 059H - цијан/магента/жолта боја (13.500 страници10)11
Картриџ со барабан 053 (70.000 страници12)13
Кантичка за отпаден тонер WT-C1 (100.000 страници)

Дополнителна опрема / опции

Елементи

SD картичка-C1 (SD картичка со меморија од 8 GB)
Комплет за печатење бар-кодови-F1 (овозможува печатење на бар-кодови)
Комплет PCL-фонтови-C1 (овозможува печатење на Unicode кај SAP и нуди поддршка за фонтот Andale)
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Механизам за снабдување со хартија PF-G1
Единица за снабдување на касетата-AU1
Кантичка за отпаден тонер WT-C1

 1. Потребно е да се променат поставките во брз режим
 2. Според US ENERGY STAR® верзија 2.0.
 3. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 4. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
 5. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
 6. Не се испорачува PCL5e-драјвер од Canon, но уредот поддржува PCL5e-команди.
 7. Дистрибуција само преку интернет. Достапно од декември 2019 година.
 8. Врз основа на ISO/IEC 19798
 9. Печатачот се испорачува со основни картриџи (црна боја: 7.000 страници, цијан/магента/жолта боја: 5.000 страници), картриџ со барабан (70.000 страници)
 10. Врз основа на ISO/IEC 19798
 11. Печатачот се испорачува со основни картриџи (црна боја: 7.000 страници, цијан/магента/жолта боја: 5.000 страници), картриџ со барабан (70.000 страници)
 12. Врз основа на ISO/IEC 19798
 13. Печатачот се испорачува со основни картриџи (црна боја: 7.000 страници, цијан/магента/жолта боја: 5.000 страници), картриџ со барабан (70.000 страници)