Уред за презентации PR1100-R од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Општо

Тип

Покажувач со црвен ласер и функција за презентирање.

Design Concept

Тенко куќиште што е практично за носење.
Едноставниот распоред на копчињата ви овозможува потполна контрола на уредот без да погледнувате во него, за да се концентрирате на пренесување на вашата порака на публиката.

Опции

Функција за презентации

Страница нагоре / надолу, почеток / крај на слајд, црн екран

Volume Control

Поголема / помала јачина на звук

Power On

Прекинувач за слајд: ИСКЛУЧЕНО / Keynote / PowerPoint

Laser Specification

Ласер

Црвен ласер
Класа 2 со максимална излезна моќ: <1 mW
Бранова должина: 650 nm
Опсег на пулс: континуиран бран
Ласерски зрак: прибл. 8 mm (растојание од 5 m)
Дострел на зракот: приближно 100 m
Емитување светлина: полуспроводлива ласерска диода

OS Compatibility

Оперативен систем

Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 - macOS 10.13-10.12, Mac OS X 10.11-10.5

Software Compatibility

Software Compatibility

PowerPoint 2016 / 2013 / 2010 / 2007 / 2003
Adobe Reader DC / 11 / 10 за Windows
PowerPoint за Mac 2016 / 2011
Mac Keynote 7.3.1 - 6.5
Mac Preview 10.0 - 4.2
※ Adobe Reader и Preview не се компатибилни со функциите за почеток/крај на слајд и црн екран

Спецификации за производот

Извор на напојување со енергија

Само батерија

Батерија

Батерија AAA x 1 парче

Radio Frequency

2,4 GHz

Wireless operating distance

15 M / 50 ft

Боја на куќиштето

Црна

Material

Пластика (куќиште и копчиња)

Големина на куќиште (Д x Ш x В)

135 x 20 x 22 mm

Тежина

26 g (без батерија), 37,5 g (со батерија)