Дигитални машини за печатење во боја

Canon imagePRESS C170

Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален ласерски уред во боја за А3-формати
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс
 • Брзина на процесор
  Два прилагодени процесори од Canon (споделени)
 • Контролен панел
  Стандардно: TFT LCD WSVGA-екран на допир од 25,6 cm (10,1 инчи)
  Изборен КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ВО ИСПРАВЕНА ПОЛОЖБА-H1: TFT LCD SVGA-екран на допир во боја од 26,4 cm (10,4 инчи) во исправена положба
 • Меморија
  Главен процесор: 2 GB, Обработка на слики: 2 GB
 • Простор за складирање
  Стандардно: хард диск од 250 GB, максимум: 1 TB
 • Мрежни протоколи
  Стандардно: филтрирање на IP/Mac-адреса, IPsec, TLS-шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP-проверка на идентитет, POP-проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME
 • Внес на хартија
  Стандардно: 3.550 листови
  2 x магацини за хартија од 1100 листови,
  2 x касети за хартија од 550 листови и повеќенаменски фах за 250 листови
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Максимум: 7.050 листови (со POD DECK LITE-C1 или МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  250 листови (со фах за копирање-R2)
  Максимум: 5.000 листови (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
 • Опции за завршна обработка
  Стандардно: подредување, групирање
  Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување*1, правење дупки*2 (повеќе шаблони), захефтување без хефталки*3, захефтување на барање*3, вметнување документи*4, превиткување (C-*5, Z-*5, на половина*6, двојно паралелно*7, наизменично Z-превиткување*7), отсекување*8

  *1 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1
  *2 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1) или ЕДИНИЦАТА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BT1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BU1 или ПОВЕЌЕФУНКЦИОНАЛНАТА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-B1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
  *3 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1
  *4 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ/ПРЕВИТКУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-K1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1) или ЕДИНИЦАТА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-N1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
  *5 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ/ПРЕВИТКУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-K1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1) или ЕДИНИЦАТА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-J1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
  *6 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-J1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
  *7 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-J1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
  *8 Потребна е ЕДИНИЦАТА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ-F1 (со ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
 • Поддржани видови на медиуми
  Касети за хартија (3/4): тенка (52-63 gsm), обична (64-105 gsm), рециклирана (64-105 gsm), дебела (106-256 gsm), во боја (64-90 gsm), за картички (91-220 gsm), транспарентна (91-180 gsm), за поврзување (76-105 gsm), однапред издупчена (64-90 gsm), меморандуми (151-180 gsm), поштенски картички (181-220 gsm), пликови (76-105 gsm)
  Повеќенаменски фах: тенка (52-63 gsm), обична (64-105 gsm), рециклирана (64-105 gsm), дебела (106-350 gsm), во боја (64-90 gsm), транспарентна (91-180 gsm), етикети (118-185 gsm), поштенски картички (181-220 gsm), паус (64-90 gsm), пликови (76-105 gsm), обложена (106-350 gsm), со текстура (106-300 gsm), за поврзување (76-105 gsm), однапред издупчена (64-90 gsm), меморандуми (151-180 gsm), за картички (91-220 gsm)
 • Поддржани големини на медиуми
  Магацини за хартија (1/2): A4, B5, LTR*
  A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R, A6R, SRA3, 11"x17", LGL_R, LTR, LTR_R, EXE, STMT_R, 12"x18", 13"x19", 8K, 16K, 16K_R, поштенски картички, пликови**, прилагодена големина (вертикално: 139,7-330,2 mm, хоризонтално: 182-487,7 mm)
  A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5, A5R, A6R, SRA3, 11"x17", LGL_R, LTR, LTR_R, EXE, STMT_R, 12"x18", 13"x19", 8K, 16K, 16K_R, поштенски картички, пликови***, прилагодена големина (вертикално: 139,7-330,2 mm, хоризонтално: 182-487,7 mm)

  *За промена на големината на медиумите потребни се сервисни техничари
  **Големина на плик: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5, прилагодена големина (вертикално: 98-330,2 mm, хоризонтално: 148-487,7 mm)
  ***Големина на плик: бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5, прилагодена големина (вертикално: 90-330,2 mm, хоризонтално: 148-487,7 mm)
  Печатењето реклами со големина до 1.300 mm е достапно откако ќе се активира во режимот за услуги.
 • Поддржани тежини на медиуми
  Магацини за хартија (1/2): 52-220 gsm
  Касети за хартија (3/4): 52-256 gsm
  Повеќенаменски фах: 52-350 gsm
  Изборен МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1: 52-256 gsm
  Изборен POD DECK LITE-C1: 52-350 gsm
  Двострано: 52-220 gsm
 • Потребно време за загревање
  Режим за брзо вклучување - вклучен
  4 секунди или помалку (времето што е потребно за главните функции да станат достапни за користење на екранот на допир)
  30 секунди или помалку (времето што е потребно за да може да се започне со копирање)
  Режим за брзо вклучување - исклучен
  30 секунди или помалку (времето што е потребно за да може да се започне со копирање)
  Од режим на мирување: 30 секунди или помалку
 • Димензии (Ш x Д x В)
  689 (933*) x 941 x 1.220 mm

  *Со изборен ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-R2 *Фахот не е извлечен
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  Основна верзија-1: 1.740 x 1.524 mm (со отворена предна врата + отворен повеќенаменски фах + отворен лев капак со отворен изборен ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-R2)
  Основна верзија-2: 2.055 x 1.524 mm (со отворена предна врата + отворен повеќенаменски фах + отворен лев капак со изборен ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-R2 + изборен контролен панел во исправена положба-H1)
 • Тежина
  Прибл. 264 kg (вклучувајќи читач/DADF,
  рамен контролен панел и изборен ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-R2, без тонер)

Спецификации за печатење

 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци (електронски фотографии)
 • Брзина на печатење
  70 стр./мин. ВО БОЈА и 80 стр./мин. ЦРНО-БЕЛО
 • Резолуција на печатење (dpi)
  2.400 x 2.400 dpi
 • Јазици за опис на страница
  Стандардно: UFR II, PCL 6, PCL5,
  Изборно: PS
 • Директно печатење
  Директно печатење достапно преку USB-мемориски уред, како и софтверите Advanced Space, Remote UI и Web Access*
  Поддржани типови на датотеки: TIFF, JPEG, PDF, EPS и XPS

  *Поддржано е само печатење PDF-датотеки од веб-страници
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  Mopria, Canon Business Print и uniFLOW Online
 • Фонтови
  PCL-фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови, Andalé Mono WT
  J/K/S/T* (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески), фонтови за баркодови** PS-фонтови: 136 стилови

  * Потребен е изборен КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL-ФОНТОВИ-A1
  **Потребен е изборен КОМПЛЕТ ЗА БАРКОДОВИ-D1
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows® 7 / 8.1 / 10 / Server 2008 / Server 2008 R2 / Server 2012 / Server 2012 R2 / Server 2016 / Server 2019, Mac OS X (10.9 или понов)
  PCL: Windows® 7 / 8.1 / 10 / Server 2008 / Server 2008 R2 / Server 2012 / Server 2012 R2 / Server 2016 / Server 2019
  PS (драјвер): Windows® 7 / 8.1 / 10 / Server 2008 / Server 2008 R2 / Server 2012 / Server 2012 R2 / Server 2016 / Server 2019, Mac OS X (10.9 или понов)
  PS (PPD): Windows® 7 / 8.1 / 10, Mac OS X (10.3.9 или понов)

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  70 стр./мин. ВО БОЈА и 80 стр./мин. ЦРНО-БЕЛО
 • Време до првата копија
  Прибл. 4,8/5,9 секунди (опкружување со температура од 20-30 0C)
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600x600 dpi
 • Повеќе копии
  До 9.999 копии
 • Зголемување
  25%-400% (во чекори од 1%)
 • Однапред поставени намалувања
  25%, 50%, 70%
 • Однапред поставени зголемувања
  141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, подесувања за хартија, претходни подесувања, омилени подесувања, завршна обработка, двострано, избор на оригинални видови, режим за прекин, подесувања за потврдување/откажување
 • Специјални функции за копирање
  Книга во две страници, двостран оригинал, завршна обработка, брошура, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, транспарентни листови во вид на корици, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, известување за завршена задача, пресликување слика, печатење на картички, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување, слободна големина за оригинали

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Валјак во боја и двостран автоматски механизам за
  снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски)]

  *Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  Colour Network ScanGear2 за TWAIN и WIA
  Поддржан оперативен систем: Windows® 7 / 8.1 / 10 / Server 2008 / Server 2008 R2 / Server 2012 / Server 2012 R2 / Server 2016
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  600 x 600, 600 x 300, 300 x 600, 300 x 300
 • Прифатливи оригинали/тежини
  1-страно скенирање: 38-220 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64-220 gsm (ВО БОЈА)
  2-страно скенирање: 50-220 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64-220 gsm (ВО БОЈА)
 • Начин на скенирање
  Испраќањето е достапно кај сите модели
  Скенирање кон USB-мемориски уред: достапно кај сите модели
  Скенирање кон мобилни уреди и услуги основани врз Cloud: достапен е голем избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди или услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.
  Скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели
 • Брзина на скенирање
  Еднострано скенирање: 120/120 (300 dpi), 120/70 (600 dpi)
 • Двострано скенирање
  Двострано скенирање: 240/220 (300 dpi), 150/90 (600 dpi)

Спецификации за испраќање

 • Изборно / стандардно
  Стандардно
 • Одредиште
  E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB v3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3-ФАКС (изборен), IP-факс (изборен)
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (2.000), локално (1.600), брзо бирање (200)
 • Протокол за комуникација
  Датотека: FTP (TCP/IP), SMB v3.0, WebDAV Е-пошта/И-факс: SMTP, POP3
 • Формат на датотека
  Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (со ограничени бои, компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (потпис на уред) Изборно: PDF (траг и рамномерност), PDF/XPS (кориснички потпис)

Спецификации за факс

 • Изборно / стандардно
  Изборно
 • Максимален број на линии за поврзување
  1
 • Брзина на модем
  Super G3: 33,6 kbps
  G3: 14,4 kbps
 • Метод на компресија
  MH, MR, MMR, JBIG
 • Резолуција (dpi)
  400 x 400, 200 x 400, 200 x 200, 200 x 100
 • FAX-меморија
  До 30.000 страници

Спецификации за складирање

 • Поштенско сандаче
  100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX,
  50 доверливи влезни сандачиња за факс
  Складирање максимум 30.000 страници
 • Напреден простор
  Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
  Поддржан компјутерски клиент: Windows® (Windows® 7 / 8 / 8.1 / 10)
  Истовремени врски (макс.): <SMB> 64, <WebDAV> 3 (активни сесии)
 • Достапен слободен простор на Advanced Space
  Прибл. 16 GB (стандарден HDD) прибл. 480 GB (со изборен HDD од 1 TB)
 • Функции на Advanced Space
  Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager
 • Мемориски медиуми
  Стандардно: USB-мемориски уред

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  најавување на ниво на функција), uniFLOW Online Express*, проверка на идентитет на корисници, проверка на ID на оддел, систем за управување со пристап
  Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

  * Не се наплаќа за ова решение, меѓутоа потребно е активирање. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.
 • Податоци
  Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск (проверено со FIPS140-2), сертификат Common Criteria (DIN ISO 15408)
  Изборно: пресликување на хард диск, спречување на губењето податоци (потребен е uniFLOW)
 • Мрежна безбедност
  Стандардно: филтрирање на IP/Mac-адреса, IPsec, TLS-шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP-проверка на идентитет, POP-проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME
 • Безбедност на документите
  Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати, потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 20-27 0C
  Влажност: 15-60 % RH
  (релативна влажност без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 10 Amp
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 2.000 W
  Печатење: прибл. 1.472 W*1
  Режим на подготвеност: прибл. 136,6 W*1
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W*2
  Исклучена дополнителна компонента: прибл. 0,2 W*3

  *1 Референтна вредност: измерена само една единица
  *2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
  *3 Референтна вредност, ИСКЛУЧЕН режим за брзо вклучување


  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/
 • Стандарди
  Blue Angel

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  Universal Login Manager (ULM):
  лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
  uniFLOW Online Express:
  uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.
 • Алатки за далечинско управување
  iW Management Console:
  софтвер базиран на сервер за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP-апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
  eMaintenance:
  компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
  Систем за испорака на содржини:
  овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR-опции и MEAP-апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите
 • Софтвер за скенирање
  Network ScanGear:
  драјвер за скенер усогласен со TWAIN, кој овозможува компјутерите на мрежата да ја искористат функционалноста на уредот за скенирање со повлекување
 • Алатки за oптимизација
  Алатка за конфигурирање драјвери на Canon:
  алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon
 • Платформа
  Алатка за конфигурирање драјвери на Canon:
  алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon
 • Издавање документи
  iW Desktop:
  моќен софтвер за издавање отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со професионален изглед. Вклучува создавање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за едноставните дигитални работни процеси како што се пробното печатење и овластувањето.

Спецификации на контролорот за печатење Fiery

 • Изборно/стандардно
  Изборно
 • Име
  <Вградено> imagePRESS Server M10
  <Сервер> imagePRESS Server L30
 • Резолуција на печатење (dpi)
  1200 x 1200, 600 x 600
 • Јазици за опис на страница
  Adobe PS3, PCL6
 • Меморија
  <Вградено> 4 GB (1 x 4 GB)
  <Сервер> 8 GB (2 x 4 GB)
 • Хард диск
  500 GB SATA
 • Брзина на процесор
  <Вградено> Intel Pentium G4400 (3,3 GHz)
  <Сервер> Intel Core i3-6100 (3,7 GHz)
 • Систем

  <Вградено> Fiery FS400
 • Фонтови

  <Сервер> Fiery FS400 Pro
 • Поддржани оперативни системи
  Windows® 7 (64-битен) / 8.1 (64-битен) / 10 (64-битен) / Server 2012 (само 64-битен) / Server 2012 R2 (само 64-битен) / Server 2016 R2 (само 64-битен) / Server 2019 (само 64-битен),
  MAC OS (10.11, 10.12, 10.13, 10.14)
 • Мрежни протоколи
  TCP/IP (FTP, SMTP, POP, HTTP, SNMP, LDAP, SLP, SMB, LPD, IPP, WS-Discovery, Bonjour, директно печатење од мобилни уреди, Port9100, SNTP, 802.1X, DHCP, DNS, NTP)
 • Директно печатење
  PDF1.7, EPS, TIFF6, JDF1.4/JMF(OP)
 • VDP
  <Вградено> FreeForm v1/v2.1
  <Сервер> FreeForm v1/v2.1, PPML, PDF/VT-1, PDF/VT-2, Creo VPS
 • Стандардни функции на контролорот за печатење Fiery
  <Вградено> Fiery Command WorkStation6 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan / Fiery Hot Folders & Virtual Printers
  <Сервер> Fiery Command WorkStation6 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan / Fiery Hot Folders & Virtual Printers / Fiery JDF
 • Опции на контролорот за печатење Fiery
  Impose and Compose / Productivity Package Web Activate (вклучува Fiery JDF)
  <Сервер> Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / комплет со отстранлив HDD
 • HW-платформа
  <Вградено> E400
  <Сервер> NX One
 • Основен оперативен систем
  Debian на Linux <Вградено>
  Windows® 10 IoT Enterprise 2016 LTSB <Сервер>
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50 HZ/60 HZ, 3,0 A (100 V) - 1,5 A (240 V)
 • Максимална потрошувачка на енергија
  <Вградено> 47 W
  <Сервер> 70 W
 • Тежина
  <Вградено> Само единица со Fiery (со плоча): 5,0 kg
  <Сервер> Само единица со Fiery (со плоча): 5,9 kg

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  ТОНЕР T-07 BK/C/M/Y

Хардверски додатоци

 • Читачи на картички
  MiCARDPLUS ЗА ULM - читач на картички од мало растојание наменет за проверка на идентитет на корисници основана врз картички, кој поддржува повеќе технологии на картички (HID, HiTag, Casi Rusco, Indala, MiFare итн.). Интеграција со Universal Login Manager и uniFLOW
  ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - систем за пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)
  ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-A4 - дополнителен комплет за ЧИТАЧОТ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1.

Опции за безбедност

 • Безбедност на документите
  КОМПЛЕТОТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ се имплементира како стандард - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во копираните или отпечатените документи за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс
 • Безбедност на податоците
  КОМПЛЕТ ЗА ПРЕСЛИКУВАЊЕ НА HDD-J1 - овозможува дуплирање на податоците во случај на хардверски дефект на хард дискот за да можат да се обноват податоците.
  2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250 GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен дополнителен HDD.
  2,5-ИНЧЕН HDD ОД 1 TB-P1 - резервен HDD за зголемување на просторот за складирање на уредот.
  Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1 TB.

Опции за контролерите и системот

 • Дополнителна опрема за печатење
  КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL-ФОНТОВИ-A1 - додава поддршка за PCL за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).
 • Опции за испраќање
  УНИВЕРЗАЛНИОТ КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК се имплементира како стандард - ја докажува автентичноста на датотеките PDF/XPS преку идентификација на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.
  УНИВЕРЗАЛНИОТ КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ PDF-ДОКУМЕНТИ ОД ТИПОТ „TRACE & SMOOTH“ се имплементира како стандард - му овозможува на уредот да создава и испраќа PDF-документи од типот „Trace and Smooth“.
 • Печатење баркодови
  КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАРКОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D баркодови со помош на технологијата Jet Caps.
 • Дополнителна опрема за системот
  КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1 - овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и серијата iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.
  КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
  КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ-A1 ЗА BLUETOOTH LE - чипот за Bluetooth е опција што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth
  КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-A1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC. Ова се користи со изборниот КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ВО ИСПРАВЕНА ПОЛОЖБА-H1.
  КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-C1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC. Ова се користи со стандардниот рамен контролен панел.
 • Опрема за факс
  КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
  КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (потребна е SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1) им овозможува на корисниците да испраќаат и примаат документи по факс преку мрежа за IP-факс

Други опции

 • Картриџ за единицата за захефтување
  ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-N1 - за захефтување (3 x 5.000 парчиња) (за ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-W1 PRO или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
  ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1 - за средишно спојување (2 x 5.000 парчиња) (за ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-W1 PRO)
  КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 - за захефтување (3 x 5.000 парчиња) (за ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1)
  КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 - за средишно спојување (2 x 2.000 парчиња) (за ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC1)
 • Дополнителна опрема за пристапност
  РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат.
  КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас ги потврдува основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.