Дигитални машини за печатење во боја

Canon imagePRESS V1000

Спецификации

Спецификации

 • Печатење, копирање, скенирање

 • Дигитална машина за печатење A3-формати во боја со опција за отсекување хартија

 • Автоматско двострано печатење врз хартија со должина до 1.300 mm

 • Поддршка за медиуми со тежина до 400 gsm

 • Капацитет за хартија до 11.100 листови

 • Брзина на печатење до 100 стр./мин.

 • Резолуција на печатење од 2.400 x 2.400

 • Опции за завршна обработка од трети страни

 • Брзина на скенирање од 270 слики/мин. (A4-формат во боја)

 • Energy Star

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Дигитална машина за печатење во боја со опција за отсекување хартија
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, праќање, складирање
 • Брзина на процесор
  1,8 GHz, 1,3 GHz Dual
 • Контролен панел
  10,1 инчи
 • Меморија
  6 GB
 • Приклучок за интерфејс
  МРЕЖА
 • Мрежни протоколи
  Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T
 • Внес на хартија
  Стандардно: 1.100 листови
  Касета за хартија за 550 листови x 2
  Максимум: 11.100 листови
  Машина 550 x 2, магацин со повеќе фиоки (1.500 + 1.500 + 2000) x 2
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  11.100 листови
 • Опции за завршна обработка
  Подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки (повеќе шаблони), вметнување документи, превиткување (C-, Z-, на половина, двојно паралелно, наизменично Z-превиткување), отсекување
 • Поддржани видови на медиуми
  Тенка (52-63 gsm), обична (64-105 gsm), рециклирана, во боја, дебела (106-400 gsm), обложена (70-400 gsm), со релјеф, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, меморандуми, индексна, транспарентна фолија, провидна фолија, пликови, синтетичка, магнетна
 • Поддржани големини на медиуми
  A3S, B4S, A4L, A4S, B5S, B5L, A5S, A5L, A6S, SRA3S, 11”x17”S, LGLS, LTRL, LTRS, EXE_L, STMTS, 12”x18”S, 13”x19”S, 8KS, 16KL, 16KS, пликови, приспособена големина (наизменично: 100-330,2 mm, линеарно: 148-487,7 mm). Слободна големина (наизменично: 100,0-330,2 mm, линеарно: 182,0-487,7 mm).*: 1300 mm
 • Поддржани тежини на медиуми
  52-400 gsm
 • Димензии (Ш x Д x В)
  1.583 x 872 x 1.040 mm

Спецификации за печатење

 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци
 • Брзина на печатење
  100 стр./мин.
 • Резолуција на печатење (dpi)
  2.400 x 2.400 dpi

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  100 стр./мин.
 • Време до првата копија
  20 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600 dpi x 600 dpi
  600 dpi x 300 dpi
  300 dpi x 300 dpi
 • Повеќе копии
  До 9.999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  25%-400% (во чекори од 1%)
 • Однапред поставени намалувања
  25%, 50%, 70%
 • Однапред поставени зголемувања
  141,4%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, подесувања за хартија, претходни подесувања, омилени подесувања, завршна обработка, двострано, избор на оригинални видови, режим за прекин, подесувања за потврдување/откажување
 • Специјални функции за копирање
  Книга во две страници, двостран оригинал, завршна обработка, брошура, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, транспарентни листови во вид на корици, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, известување за завршена задача, пресликување слика, печатење на картички, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување, слободна големина за оригинали

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Плоча во боја и двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување [2-страно на 2-страно (автоматски)]
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  600 dpi x 600 dpi
  600 dpi x 300 dpi
  300 dpi x 300 dpi
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  200 листови
 • Прифатливи оригинали/тежини
  38-220 gsm
 • Поддржани големини на медиуми
  A3S, A4L, A4S, A5L, A5S, A6S, B4S, B5L, B5S, B6S, 11”x17”S, LGLS, LTRL, LTRS, STMTL, STMTS, 8KS, 16KL
 • Брзина на скенирање
  ЦРНО-БЕЛО: 270 слики/мин. (A4/LTR)
  ВО БОЈА: 270 слики/мин. (A4/LTR)

Спецификации на контролорот за печатење Fiery

 • Изборно/стандардно
  Изборно
 • Име
  imagePRESS сервер D3000
 • Резолуција на печатење (dpi)
  1200 x 1200, 600 x 600
 • Јазици за опис на страница
  PS3, PCL6
 • Меморија
  16 GB
 • Хард диск
  240 GB (2,5" SSD)
  1x1 TB (2,5" HDD)
 • Брзина на процесор
  Core i7-8700
  Coffee lake
  4,6 GHz, 6 јадра
 • Систем
  FS500Pro
 • Фонтови
  138 PS-фонтови
 • Поддржани оперативни системи
  Windows 7 32 и 64 бита / Windows 8.1 32 и 64 бита / Windows10 32 и 64 бита / Windows11 / Windows Server 2008 R2 само 64 бита / Windows 2012 само 64 бита / Windows 2012 R2 само 64 бита / Windows Server 2016 64 бита / Windows Server 2019 64 бита / Windows Server 2022 64 бита / MAC OS (10.14, 10.15, 11, 12)
 • Интерфејс
  2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10 Base-T), USB3.2 x 5, USB2.0 x 2
 • Мрежни протоколи
  TCP/IP (FTP, SMTP, POP, HTTP, SNMP, LDAP, SLP, SMB, LPD, IPP, WS-Discovery, Bonjour, директно печатење од мобилни уреди, Port 9100, SNTP, 802.1X, DHCP, DNS, NTP)
 • Директно печатење
  PDF2.0, EPS, TIFF, JDF1.8/JMF
 • VDP
  PPML3.0, PDF/VT-1, PDF/VT1,VPS, FreeForm Plus
 • Стандардни функции на контролорот за печатење Fiery
  Fiery Command WorkStation 6 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan / Fiery Hot Folders & Virtual Printers
 • Опции на контролорот за печатење Fiery
  Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / Fiery Graphic Arts Package / комплет со отстранлив HDD
 • HW-платформа
  NX Pro
 • Димензии (Ш x Д x В)
  235 mm x 464 mm x 527 mm
 • Тежина
  17 kg

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Тонер T11 BK/C/M/Y

Други опции

 • Картриџ за единицата за захефтување
  ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-N1- за захефтување (3 x 5.000 парчиња) (за единицата за завршна обработка со захефтување-AF1 и единицата за завршна обработка на брошури-AF1)
  ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1- за средишно спојување (2 x 5.000 парчиња) (за единицата за завршна обработка на брошури-AF1)