Професионално печатење

Canon varioPRINT 140 Series QUARTZ

Спецификации

Детални спецификации

Технологија

 • Опис
  Црно-бел печатач / скенер / копир
 • Imaging technology
  DirectPress®
 • Картриџи со тонер
  Тонер со една компонента
 • Резолуција на машина
  600 x 2400dpi
 • Опции
  Технологија за трансфер и спојување на тонер (TTF), технологија HeatXchange, дополнување на тонер и хартија при работа; автоматско двострано печатење (до 300gsm), активна регистрација
 • Карактеристики
  Светилка за предупредување на операторот со прилагодливи функции за предупредување, CCD интерфејс
 • Брзина на печатење (еднострано и двострано)
 • A4
  143 слики/мин.
 • A3
  75 слики/мин.
 • SRA3
  70 слики/мин.

Сегмент

 • Препорачан просечен обем на печатење (A4)
  200.000-800.000
 • Работен циклус (A4)
  2.300.000 слики месечно

Општо

 • Ракување од страна на корисникот
  Интегриран оперативен панел со екран на допир од 15” со полн опсег на бои;
  Целосна интеграција на машината / контролoрот со една контролна точка
  Контролор PRISMAsync
  Далечински управувач: iOS/Android апликација
  Далечинско надгледување: на работна маса преку далечинскиот кориснички интерфејс
  Далечинско исчитување на мерењата: безбеден и едноставен пренос на исчитувањата на мерењата
  Далечинско дијагностицирање: за максимално време на оперативност на печатачот
  Далечинско надградување на софтверот: секогаш е достапен најнов софтвер и
  функции
  Интеграција со uniFLOW
 • Потребно време за загревање
  150-270 секунди, во зависност од количината на тонер во чистачот
 • Потребно време до излегување на првата копија
  Еднострано: 3,9 секунди
 • Време за печатење на првата страница
  Еднострано и подготвено: 5,1 секунди
 • Толеранција на регистрација
  Максимум +/- 0,5 mm (A4 слики)
 • Димензии на главната машина (ШxДxВ)
  1130 x 765 x 1040 mm (без кориснички интерфејс)
  1130 x 765 x 1430 mm (со кориснички интерфејс)
 • Тежина на главната машина
  263 kg (со скенер / автоматски механизам за снабдување со документи)
 • Сертификати
  EPA Energy Star®/ усогласеност со TEC, RoHS, Cetecom /
  CE Class A, FCC Class A, UL / TüV / CE, REACH
 • Безбедност на производот и опкружување
  Усогласеност со EPA/TEC, усогласеност со RoHS, Cetecom / CE Class A, FCC Class A, UL / TüV / CE, VCCI, ErP, China RoHS, CRDH FDA (USA), WEEE, стандарди за еколошка набавка, EAC, KC, RCM, International Energy Star
 • Други усогласености
  Дел 508, EPEAT SILVER, сертификат за отстранување на мастилата
 • Оперативен систем
  Windows 10
 • Процесор
  3,1 GHz
 • Меморија
  4GB
 • Хард диск драјв
  500 GB
 • Интерфејс
  10/100/1000 Base-T
 • Јазик(ци) за опис на страница
  APPE (Adobe® PDF Print Engine): Adobe® PostScript® 3TM/ проследување на PostScript®; PPML/GA Level 1; PPML верзии 1.5, 2.1 и 2.2
  PDF 1,7; PCL 6; XPS; IPDS (опции); поддршка за Xerox® PPP
 • Фонтови
  136 фонтови од тип 1 за романски јазици
  Користење на PostScript фонтови преку уредувачот на подесувања
 • Протоколи
  TCP/IP (LPR/LPD, приклучок), SMB статична/автоматска IP (преку DHCP), SNMP v1-v3 (MIB на печатач, приватна MIB), MIB за надгледување на задачи, IPP
 • Драјвери за печатачи
  PS3 UPD - Windows Server 2003(R2) / Vista/ Windows Server 2008/ Windows 7/ Windows Server 2008 R2/ Windows 8/ Windows server 2012/ Windows 8.1/ Windows 2012 R2/ Windows 10/ Windows Server 2016
  PS3 PPD - постари верзии на Windows и MAC/ Linux-CUPS/ друго
  PS3 - Macintosh (Mac OS 10.6/10.7/10.8/10.9/10.10/ 10.11/ 10.12/ 10.13)
  PCL6 UPD - Windows Server 2003(R2)/Vista /Windows Server 2008/ Windows 7/ Windows Server 2008 R2/ Windows 8/ Windows server 2012/ Windows 8.1/ Windows 2012 R2/ Windows 10/ Windows Server 2016
  PCL6 GPD - постари верзии на Windows и MAC/ Linux-CUPS/ друго
  MicroSoft XPS UPD - Microsoft Windows Client Vista/ Windows Server 2008/ Windows 7/ Windows Server 2008 R2/ Windows 8/ Windows server 2012/ Windows 8.1/ Windows 2012 R2/ Windows 10/ Windows Server 2016
  Уреди од типот SAP (SAP R/3 4.6 и понови верзии)
 • Безбедност
  E-shredding, HTTPS, заштитен ѕид, PIN за Doc Box, проверка на идентитет на корисник за SDS, отстранлив хард диск, IPv6, лиценца за заштита на софтвер (проверувач на интегритет), проверка на идентитет на корисник според улогата на корисникот: главен оператор, системски администратор и сервисер
 • Опции
  Распоред (8 часа понапред), DocBox за напредно уредување на задачи, еден ред за чекање и управување со задачи за копирање и печатење, истовремено ставање во ред-подготовка-печатење-чистење, обработка на повеќе задачи, истовремено извршување на повеќе задачи (печатење / копирање / скенирање), компатибилност со JDF приклучок, далечинско исчитување на мерењата, далечинско дијагностицирање, далечинско надградување на софтверот и далечински управувач
 • Изборни лиценци
  DocBox, распоред, скенирање кон датотека/е-пошта, скенирање во боја кон датотека/е-пошта, E-shredding, повеќе редови за чекање, проследено печатење, сметководство, DPlink (интеграција во корисничката инфраструктура Xerox), KDKlink (интеграција во корисничката инфраструктура Kodak), PRISMAlytics Dashboard, uniFLOW
  Комплет фонтови: корејски, јапонски, едноставен кинески, традиционален кинески

Температура во

 • Ниво на звучен притисок
  Режим на подготвеност: макс. 33dB
  Режим на печатење: макс. 66 dB
 • Испуштање штетни гасови во озонот
  Нема (машина)
 • Потреби за напојување со енергија
  1-фазно, 200 - 240 V; 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Режим на подготвеност: 270 W
  Низок режим на напојување: 150 W
  Режим на мирување: 4,3 W (без контролер)
  При работа (двострано): 2,2 kW
 • Оптимална температура и релативна влажност
  17° C - 30° C / 20% - 80%
 • Собна вентилација
  50 m3 или >2AC/час при големина на просторија > 50 m3

Внатрешен модул за хартија

 • Фах за хартија
  2 x 1500 листови (80gsm)
  2 x 500 листови (80gsm)
 • Големина и тежина на хартија
  50 - 300gsm
  A4, B5 и A5 (групен фах 1+2)
  140 x 182mm - до 320 x 432mm (фах 3)
  140 x 182mm - до 320 x 488mm (фах 4)
 • Технологија за снабдување со хартија
  Снабдување со валјаци, Paper Logic кај сите фахови

Надворешен модул за хартија

 • Опис
  Изборен надворешен модул за внес на хартија со еден или со два фахови за хартија
 • Прв модул
  2 x 1700 листови (80gsm, сите големини)
  2 x 600 листови (80gsm, сите големини)
  Двојна конфигурација: макс. 2 x 3400 листови (80 gsm, A4)
  2 x 600 листови (80gsm, сите големини)
 • Максимален капацитет на хартија
  8.000 листови (A4 80gsm) / 4.600 листови (сите големини)
 • Големина и тежина на хартија
  50 - 300gsm
  203 x 203 mm - 320 x 488 mm (сите фахови)
 • Технологија за снабдување со хартија
  Снабдување со вовлекување, поделба на воздух, Paper Logic кај сите фахови
 • Димензии (Ш x Д x В)
  987 x 743 x 1056 mm
 • Тежина на уред
  203 kg
 • Потреби за напојување со енергија
  90-264 V, 40-67 Hz, 200 W
 • Опции
  Автоматско откривање на големината на хартијата, откривање на празен фах, полнење на хартија при работа, индикатор за ниво на хартија, обработка на табеларни листови, поддршка за прилагодена големина на хартии, два изборни фахови за хартија 230 V 10 A 230 V 10 A

Копирање

 • Резол. на коп.
  600 x 1200 dpi
 • Контрола на експозиција
  Автоматски / рачно (во 9 чекори), текст, текст / фотографии, фотографии
 • Зум
  25 - 400%; автоматски
 • Фреквенција на екран
  200 lpi
 • Нивоа на сива боја
  200
 • Опции
  Автоматско оптимизирање на квалитетот за текст/фотографии

Скенирање

 • Резолуција
  75, 100, 150, 200, 300 (зададено), 600 dpi
 • Скенирање во боја
  Изборно
 • Дестинација
  Скенирање-кон-е-пошта, скенирање-кон-DocBox, скенирање-кон-FTP, скенирање-кон-USB, скенирање кон PDF (DocBox), скенирање кон SMB
 • Формат на фајл
  PDF (со една и повеќе страници), TIFF, JPEG / sRBG (скенирање во боја), скенирање на нивоа на сива боја
 • Опции
  Преглед со мали сликички (DocBox), профили за скенирање, преглед на статусот,
  Едно скенирање-повеќе печатења, скенирање при загревање, скенирање при печатење, скенирање на подгрупа, скенирање во RGB бои, различни големини на скенирање на фајлови

Единица за двострано исчитување на слики во боја

 • Капацитет
  200 листови (80 gsm)
 • Максимална резолуција
  600 x 600 dpi
 • A4, црно-бело/во боја, 300 x 300 dpi: 115 слики/мин. до 139 слики/мин./136 слики/мин.
  A4, црно-бело, 600 x 600 dpi: до 139 слики/мин.
  A4, во боја, 600 x 600 dpi: до 36 слики/мин.
 • Големина на оригинал со автоматско откривање
  A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R Слободни големини (Ш x Д): мин. 140,0 mm x 69,9 mm, макс. 432 mm x 305,0 mm
 • Тежина на хартија
  1-страно: 38 - 220 gsm
  2-страно: 38 - 220 gsm

Единица за вметнување документи-N1

 • Број на фиоки
  2 прегради
 • Капацитет на фиока
  200 листови/ преграда
 • Тежина на хартија
  52 - 300gsm
 • Големини на хартија
  A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (182 × 182 mm до 330,2 × 487,7 mm)
 • Извор на напојување/ потрошувачка на енергија
  230 V 10 A
 • Димензии
  336 mm (746 mm вклучувајќи и фах) × 793 mm × 1407 mm
 • Тежина
  61 kg

Единица за редење со висок капацитет

 • Капацитет на фах за редење
  Фах за редење: 6.000 листови (80 gsm) во два реда по 3.000 листови во секој
 • Капацитет на горен фах
  Горен фах: 200 листови
 • Прифатлива тежина на хартија
  50 - 300gsm
 • Прифатлива големина на хартија
  Максимална како што е дефинирано за главната машина. Прилагодени големини помеѓу мин.
  140 x 182mm до 320 x 488mm, различни големини, картички и превиткани листови
  230V 10A (втората единица за редење може да се напојува со енергија од првата)
 • По избор
  Комплети за интерфејс DFD за 860 mm и 1002 mm
 • Димензии
  899 x 745 x 1040 mm
 • Тежина
  Прибл. 120 kg

Единица за превиткување хартија-J1

 • Основни информации
  Z-превиткување, C-превиткување, цик-цак превиткување, двојно паралелно
 • Прифатлива тежина на хартија
  50 - 105gsm
  Двојно паралелно: 50 - 90gsm
 • Прифатлива големина на хартија
  A4R
  Z-превиткување: A3, B4
 • Извор на напојување со енергија
  Од единицата за завршна обработка-W1 или единицата за средишна завршна обработка-W1
 • Димензии
  336 x 793 x 1190 mm
 • Тежина
  71 kg

Единица за завршна обработка со захефтување W1 Pro

 • Основни информации
  Единица за завршна обработка со захефтување и складирање
 • Број на фиоки
  2
 • Капацитет на горен фах (A)
  A4/A4R/A5R 1.000 листови, A3 1.000 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови
 • Капацитет на долен фах (B)
  A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови
 • Капацитет за редење на захефтани материјали
  A4 200 групи или максимум 3.000 листови
 • Позиција на хефтање
  Во агол, двојно
 • Прифатлива тежина на хартија
  50 - 300gsm
 • Капацитет на хефтање
  A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови
 • Извор на напојување со енергија
  230 V x 10 A
 • Димензии
  800 x 792 x 1239 mm
 • Тежина
  130 kg

Единица за завршна обработка на брошури W1 Pro

 • Основни информации
  Иста функционалност како единицата за завршна обработка со захефтување W1, дополнително средишно спојување и функција за V-превиткување
  Достапни се брошури до 100 страници (2 - 25 листови)
  Капацитет за складирање до 5000 листови и до 100 листови со хефтање
 • Број на фиоки
  2
 • Капацитет на горен фах (A)
  1.000 листови A4/A4R/A5R, 1.000 листови A3, 1,000 листови SRA3/13"x19"
 • Капацитет на долен фах (B)
  A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови
 • Капацитет за редење на захефтани материјали
  A4 200 групи или максимум 3.000 листови
 • Позиција на хефтање
  Во агол, двојно
 • Прифатлива тежина на хартија
  50 - 300 gsm
 • Големина на хартија за спојување на брошури
  A3, A4R, SRA3, 13"x19", Слободна големина 210x279,4 mm до 330,2x487,7 mm
 • V-превиткување
  До 5 листови
 • Извор на напојување со енергија
  230 V x 10 A
 • Димензии
  800 x 792 x 1239 mm
 • Тежина
  Прибл. 180 kg

Единица за отсекување брошури

 • Отсекување на еден раб
  Страна на отворање
 • Отсекување по ширина
  2 - 28mm
 • Отсекување по дебелина
  До 50 листови (вклучувајќи корици, половично)
 • Прифатлива тежина на хартија
  50 - 300gsm
 • Капацитет на излезен фах
  30 брошури
 • Извор на напојување со енергија
  Единица за завршна обработка на брошури W1
 • Димензии
  2.095 mm (вклучувајќи продолжеток, подвижна лента и излезен фах: 162 mm) x 790 mm x 1.040 mm
 • Тежина
  Прибл. 152 kg

Единица за отсекување брошури со две сечила

 • Основни информации
  Отсекување на горни и долни рабови
 • Отсекување по ширина
  2 - 15 mm
 • Отсекување по дебелина
  До 50 листови (вклучувајќи корици, половично)
 • Прифатлива тежина на хартија
  50 - 300 gsm
 • Капацитет на излезен фах
  30 брошури
 • Извор на напојување со енергија
  230 V x 10 A
 • Димензии
  536 mm x 770 mm x 1040 mm
 • Тежина
  Прибл. 145 kg

Единица за правење дупки BT1 / BU1

 • Основни информации
  Потребна е единицата за завршна обработка на брошури W1 или единицата за завршна обработка со захефтување W1
 • Вид на правење дупки
  BT1: со избор од 2 дупки и 4 дупки (FRN), BU1: 4 дупки (Swe)
 • Прифатлива тежина на хартија при правење дупки
  52-300 gsm
 • Прифатлива големина на хартија при правење дупки
  2 дупки: A3, A4, A4R, Слободна големина (182 x 182 до 297 x 432,0 mm) 4 дупки: A3, A4, Прилагодена големина Слободна големина ( 257 x 182 mm до 297 x 432 mm)
 • Тежина
  Прибл. 7,7 kg

Повеќефункционална професионална единица за правење дупки

 • Основни информации
  Надворешна линиска единица за правење дупки
 • Прифатлива тежина на хартија
  75-300 gsm (обична хартија), 118-300 gsm (обложена хартија), 157-300 gsm (преклопување/ обична и обложена хартија)
 • Прифатлива големина на хартија
  Правење дупки: A4, A4R, SRA4, A3, SRA3
  Преклопување: A4R, A3, SRA3, 13x19
 • Алатки за правење дупки
  Пластичен чешел 21 дупка, двојна јамка 23 дупки (кружни/правоаголни), двојна јамка 34 дупки (кружни/правоаголни), спирала во боја 47 дупки, поврзување со пластична лента 12 дупки, прстени со отворање 4 дупки, прстени со отворање 2 дупки, прстени со отворање 4 дупки (шведски), прстени со отворање 3 дупки, преклопување
 • Извор на напојување со енергија
  230 V x 2 A
 • Димензии
  445 mm × 795 mm × 1040 mm
 • Тежина
  Прибл. 102 kg

DFD ADAPTER

 • Основни информации
  Овозможува поврзување со DFD непосредно до машината
 • Прифатлива тежина на хартија
  Исто како машината
 • Прифатлива големина на хартија
  Исто како машината
 • По избор
  Комплет за интерфејс DFD за 1002 mm. Стандардната висина на DFD е 860 mm
 • Извор на напојување со енергија
  230 V x 10 A
 • Димензии
  300 mm x 745 mm x 1040 mm
 • Тежина
  Прибл. 60 kg

FINISHER BRIDGE

 • Основни информации
  Овозможува поврзување на единицата за завршна обработка со захефтување W1 Pro и единицата за завршна обработка на брошури-W1 Pro со опрема за завршна обработка DFD од 3-ти страни. Секогаш во комбинација со DFD-адаптерот-A1
 • Прифатлива тежина на хартија
  Исто како машината
 • Прифатлива големина на хартија
  Исто како машината
 • Извор на напојување со енергија
  Напојување и контрола преку DFD-адаптерот-A1
 • Димензии
  600 mm x 745 mm x 150 mm
 • Тежина
  Прибл. 30 kg

Излезен фах

 • Основни информации
  Основен фах со складирање со лицето завртено нагоре/ надолу
 • Големини на хартија
  Сите достапни големини на единицата за означување
 • Тежина на хартија
  50 до 300 gsm
 • Капацитет за печатење
  250 листови 80 gsm Обична хартија
 • Димензии
  360 mm × 547 mm × 256 mm
 • Тежина
  Прибл. 4,2 kg

Единица за завршна обработка од 3-та страна

 • Основни информации
  Серијата varioPRINT 140 може да се конфигурира и со завршни обработки од 3-ти страни. контактирајте со вашиот претставник на Canon за повеќе детали.