imageFORMULA CR-150N
Спецификации

Важни функции

icon

Скенирање со голема брзина од 150 чекови во минута

icon

Механизам за снабдување големи документи

icon

Скенирање картички за идентификација и банкарски картички

icon

Максимален број на скенирања во денот

icon

Двострано скенирање

icon

Ултразвучно откривање на двојно повлекување документи

icon

Печатење со потпишување за време на скенирањето преку вграден уред за втиснување

icon

Повеќе USB приклучоци за уште поголема флексибилност

Погледни сè

Детални спецификации

Општи информации

Mодели

CR-120 CR-120 UV (со UV сензори) CR-150 CR-150N

Вид

Компактен скенер за чекови со ADF и уред за втиснување

Интерфејс

Hi-Speed USB 2.0
Само CR-150N: RJ-45 (10Base-T/100Base-TX/1000Base-T)

USB приклучок

Серија CR-120: 2xUSB 2
CR-150: 2xUSB 2
CR-150N: 1xUSB 2, 1xLAN

Дневен работен циклус

12.000 скенирања/ден

Димензии (Ш x Д x В)

170 x 239 x 204 mm

Тежина

Прибл. 3,5kg

Елемент за скенирање

CMOS CIS

Светлосен извор

CR-120 и CR-150 - RGB LED
CR-120 UV - RGB LED и UV LED

Спецификации на скенирање

Страна на скенирање

Еднострано / двострано

Scanning speed

CR-120: 120 cpm, CR-120 UV: 120 cpm (режим за скенирање со UV), CR-150(N) 150 cpm

Scanning resolution

Чек (црно-бело/сиви тонови)
Скенирање: 200 dpi, 300 dpi
Печатење: 100 dpi,120 dpi, 150 dpi, 200 dpi, 240 dpi, 300 dpi
Картичка (во боја)
Скенирање: 600 dpi
Печатење: 600 dpi

Режими на скенирање

Црно-бело, фино филтрирање на текст, дифузија на грешка, 256 нивоа на сиви тонови, 16 нивоа на сиви тонови, 24-битни бои (само картички)

Supported image processing functions

Автоматско откривање на големина на страница, изоставување/подобрување бои, фино филтрирање на текст, уред за втиснување, отстранување рабови, нагласување рабови, додатоци, IQA, прилагодување на контрастот, MOCR/MICR, корекција на закосување, корекција на девијации на бои, OCR, компензација на сенки, поставување подрачје на скенирање, Multistream

MICR/OCR

MICR: E13B, CMC7
OCR: E13B, OCR-A, OCR-B, пополнувач на чекови, универзален знак

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Document feeding

Автоматски / без одвојување

Големина на документ

Ширина: 60 - 108 mm
Должина: 90 - 245 mm
Режим за долги документи: 2 m

Document thickness and weight

0,08 - 0,20 mm
64 - 157 gsm

Feeding capacity

150 листови или куп од 15 mm

Капацитет за печатење

200 листови

Софтвер

OS Support

Microsoft Windows 7 x32 и x64 Edition (SP1 или понов)
Microsoft Windows 8.1 x32 и x64 Edition
Microsoft Windows 10 x32 и x64 Edition
Microsoft Windows Server 2008R2
Microsoft Windows Server 2012R2
Microsoft Windows Server 2016

Drivers and applications

ISIS / TWAIN
Canon Scanning Utility
Драјвер за Ranger
imageFORMULA Utility или WEB Menu - (WEB Menu е достапен само кога скенерот е поврзан со LAN кабел)

SDK

Комплет за развој на софтверот CR (CR-SDK)
www.canon-europe.com/bsdp

Потребни услови за ракување и напојување

Потреби за напојување со енергија

AC 220 - 240 V (50/60 Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 23 W или помалку
Режим на мирување: 2,1 W или помалку
*CR-150N: 2,2 W или помалку

Раб. услови

Температура: 10 - 32,5 °C
Влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS

Accessories and consumables

Дополнителна опрема

Магнетен читач за картички

Потрошни материјали

Комплет за замена на валјаци за задржување
Резервоар за отстранување на мастило
Картриџ за мастило (PG-445, PG-445XL, PG-545 или PG-545XL)

Спецификациите се предмет на промена без најава.

Картриџот за мастило не се испорачува со скенерот.