PRISMAprepare
Спецификации

Детални спецификации

Поддржана инфраструктура

Оперативен систем

Оперативен систем од 64 бита:

 • Windows Server 2016 (Standard, Essential, Datacenter)
 • Windows Server 2012 R2 (Datacenter, Standard, Essential, Foundation)
 • Microsoft Windows 101 (Professional, Enterprise) верзија 1802 или понова верзија
 • Microsoft Windows 8/8.1 или Update 1 (Professional, Enterprise)
 • Microsoft Windows Server 2019 (Datacenter, Standard, Essential)

Компоненти на Windows (автоматски инсталирани)

 • Microsoft .NET Framework 3.5
 • Microsoft .NET Framework 4.7.1
 • Microsoft Core XML Services (MSXML) 6.0
 • MMC 3.0
 • Print Services за Unix

Поддршка за локални датотеки

Може да се користат сите формати на датотеки поддржани од Microsoft Office.

 • Microsoft Office Suite 2013
 • Microsoft Office Suite 2016
 • Microsoft Office Suite 2019

Систем на датотеки

NTFS >= 40 GB слободен простор

Мрежа

TCP/IP (IPv4 и IPv6), 100/1000 MB/s

Друго

Најнови важни ажурирања од Windows Update

Конфигурации за PRISMAprepare V8

Опции за подготвување

Слика, составување, содржини, бои, распоред, медиуми, печатење

Напредно создавање на документи

Изборно

Напредно распоредување

Изборно

Уредување бои во точка

Изборно

Бришење на скенирање

Изборно

VDP

Изборно

Автоматизација

Изборно

Финална подготовка за печатење

Изборно

Од подготовка до завршна обработка

Изборно2

Истовремени корисници

До 99

Број на поддржани системи за печатење

Неограничено

Поддржани механизми (Canon)

Поддржани се дигитални машини за печатење од Canon со механизам за снабдување со листови, како и врвни системи за канцелариско печатење и повеќефункционални системи

Поддржани механизми (друго)

Поддржан е секој печатач што ја користи стандардната технологија со драјвер за Windows. Се применуваат ограничувања за избор на медиуми и за поддршка за завршна обработка

Предуслови за хардверот

Процесор

Перформанси >= Intel Core i5

Може да се користи и еквивалент на Intel (како AMD) или VMware Gx-сервер кој е во согласност со овие побарувања за перформанси.

Нема ограничувања во однос на 32/64-битен хардвер и едно/две јадра.

Меморија

>= 2 GB (на VMware-серверите може да биде потребна поголема меморија)

Хард диск драјв

>= 80 GB (UDMA, SATA / SCSI U320), RPM >= 7,2 K
Просечно пребарување <= 10 ms, просечно време за пристап <= 5 ms

Видео

>= 1280 x 1024, реални бои (24/32 бита)

Екран

>= 19”

Скенер

Скенер компатибилен со TWAIN (за увезување на оригинални хартиени документи)

Производот е тестиран со следните скенери:

 • Fuji fi-6670
 • DR-510C од Canon
 • Kodak i370

 1. Опцијата за користење неофицијални апликации (за развивачи) мора да биде овозможена - Windows 10 верзија 2004. Ова е скриена функција што е стандардно овозможена.
 2. Prepare to Finish е приклучок. Софтверот Ultimate Bindery V4 мора да се купи посебно.